Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κοινό Μέτωπο Κατά Του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Από Την Αντιπολίτευση Στην Ηλιούπολη

Σχεδόν πλήρης ήταν η ταύτιση των θέσεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ζήτημα του διαδημοτικού νεκροταφείου.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κοινό Μέτωπο Κατά Του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Από Την Αντιπολίτευση Στην Ηλιούπολη

Σχεδόν πλήρης είναι η ταύτιση των απόψεων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη γύρω από το ζήτημα που ταλανίζει εδώ και αρκετούς μήνες τον δημόσιο διάλογο στην πόλη.

Λόγος φυσικά για το θέμα του διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου στην τοποθεσία του σημερινού ΚΥΤ. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (31/8), μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχεδόν συνασπίστηκαν κατά των σχεδίων της διοίκησης για τη χωροθέτηση κοιμητηρίου στον Υμηττό, θυμίζοντας τις εποχές του 2000, όταν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της πόλης αντιτασσόταν σθεναρά κατά του ΚΥΤ.

Παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου υπήρξε κοινή γραμμή κατά του κοιμητηρίου, με τους μόνους που υποστηρίζουν την ιδέα να είναι τα στελέχη της δημοτικής αρχής και οι συνεργαζόμενοι “Συνεργοί”. Τα πυρά της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρά, ενώ τα πηγαδάκια έξω από την συνεδρίαση έδιναν και έπαιρναν. Χαρακτηριστικό είναι πως Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής μίλησαν σε θερμό κλίμα, παρά τις προσωπικές τους διαφορές.

Αποτέλεσμα της «κοινής γραμμής» ήταν να υποχρεώσουν τη διοίκηση του Δήμου να ενσωματώσει πλήρως στην τεχνική διαβούλευση για την ΣΜΠΕ Υμηττού τις απόψεις του νομικού κ. Καραβέλου, ο οποίος σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο είχε χαρακτηρίσει την χωροθέτηση του κοιμητηρίου «απαράδεκτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews.gr, ήδη έχει ξεκινήσει ένας άτυπος κύκλος επαφών μεταξύ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης με σκοπό να υπάρξουν ισχυρότερες πιέσεις προς τη διοίκηση για το ζήτημα του κοιμητηρίου.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ