Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Επιστολή Ψυρρόπουλου Προς Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών – Ζητά Έκτακτη Χρηματοδότηση

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επιστολή Ψυρρόπουλου Προς Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών – Ζητά Έκτακτη Χρηματοδότηση

Την παροχή έκτακτων χρηματοδοτικών πόρων προκειμένου να καλύψει το κόστος εργασίας των συμβασιούχων «COVID» ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο για τους ΟΤΑ, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ψυρρόπουλος.

Πρόκειται για συνολικά 112 εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί ως συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τον καιρό της πανδημίας και οι οποίοι διεκδικούν δικαστικά στη παραμονή τους στον Δήμο, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μετά τη λήξη της σύμβασης τους, το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει την παράταση των συμβάσεων τους, τις οποίες ωστόσο ο Δήμος καλούνταν να πληρώσει με δικά του χρήματα, μετά το τέλος της πανδημίας. Το κόστος, ωστόσο, αυτό είναι μεγάλο, με τον Δήμο να φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ανέρχονται σε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έτσι, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από τον υφυπουργό Εσωτερικών προκειμένου να καλύψει μέρος της δαπάνης των εργαζομένων.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα: «Αίτημα Έκτακτης Επιχορήγησης για τους Συμβασιούχους του Δήμου Ηλιούπολης»

Aγαπητέ κε Υπουργέ,

μετά από 3 μήνες περίπου ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Ηλιούπολης ήρθα αντιμέτωπος με μία δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα που επιβάλλει λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου ο Δήμος Ηλιούπολης να μπορέσει να ορθοποδήσει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία παραλάβαμε.

Η σημερινή δυσβάστακτη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας οφείλεται στην κατακόρυφη αύξηση του πληθωρισμού με την παράλληλη αύξηση του κόστους προμηθειών και υπηρεσιών, την αύξηση του ενεργειακού κόστους, την εισαγωγή του τέλους ταφής απορριμμάτων, την επαναφορά της καταβολής δανειακών υποχρεώσεων που είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας Covid-19 και τώρα καλούμαστε να ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Στους παραπάνω παράγοντες που έχουν συμβάλλει στη δυσμενή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηλιούπολης έρχεται να προστεθεί το υπέρογκο μισθολογικό κόστος που θα μπορούσε να καλυφθεί, εάν η αρχική στήριξη-επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, για τα έτη 2020 και 2021, μπορούσε να συνεχιστεί για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 με τη μηνιαία δαπάνη να ανέρχεται σήμερα για τους 112 σε ποσό άνω των 140.000 ευρώ μηνιαίως (ετήσια δαπάνη € 1.680.000 περίπου), το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Δήμο, όπως και για το μισθολογικό κόστος των 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55- 67 της ΔΥΠΑ με το μηνιαίο κόστος να καλύπτεται επίσης εξ ολοκλήρου από το Δήμο και να ανέρχεται περίπου σε ποσό άνω των 36.000 ευρώ (ετήσια δαπάνη € 430.000 περίπου), δηλαδή συνολική επιπρόσθετη ετήσια δαπάνη € 2.100.000 περίπου.

Στις παραπάνω υποχρεώσεις προστίθενται κάθε μήνα οι υπέρογκες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις Π.Ο.Ε., όπως και οι τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου, που μας δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για την προστασία των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του Δήμου. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την στήριξή σας με την παροχή από το Υπουργείο Έκτακτης Επιχορήγησης, προκειμένου να συνεχίσει ο Δήμος Ηλιούπολης την λειτουργία του απρόσκοπτα με τη διατήρηση του συνόλου των εργαζομένων, που χωρίς τη δική σας στήριξη δεν θα μπορέσουμε πλέον να ανταποκριθούμε στις μισθολογικές τους ανάγκες.

Θεωρούμε ως νέα Δημοτική Αρχή, αλλά κι εγώ προσωπικά ότι την εποχή αυτή που ο κόσμος δέχεται έντονες πληθωριστικές πιέσεις και αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα που προέρχονται από την εποχή της πανδημίας, είναι υποχρέωση όλων να λειτουργήσουμε ως κοινωνία που σέβεται πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

Πίσω από κάθε εργαζόμενο που προσπαθεί καθημερινά και ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες κρύβεται μία ανθρώπινη ιστορία που αξίζει να σεβαστούμε και να οδηγηθούμε σε μία ουσιαστική λύση που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσετε από τη μεριά σας να θέσετε το ζήτημα επί τάπητος και ότι διαθέτετε την προαίρεση για να αναζητήσετε λύσεις για την ως άνω περιγραφόμενη κατάσταση. Είμαι στην απόλυτη διάθεσή σας να συζητήσουμε από κοντά την δυνατότητα Έκτακτης Επιχορήγησης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ