Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Κεντροδεξιά «Πηγαδάκια» Και Συσπείρωση Προ Των Πυλών Μετά Από 10 Χρόνια Στην Ηλιούπολη

Tα παραλειπόμενα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κεντροδεξιά «Πηγαδάκια» Και Συσπείρωση Προ Των Πυλών Μετά Από 10 Χρόνια Στην Ηλιούπολη

Ο πολιτικός χάρτης της πόλης όπως τον ξέραμε έχει αλλάξει. Τα όρια μεταξύ αριστεράς-δεξιάς έχουν χαλαρώσει, όπως είναι φυσικό. Ωστόσο η πολιτική γεωγραφία στην Ηλιούπολη παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες σε σχέση με τον «κανόνα».

Από τον Μάιο του 2019, είδαμε μια απρόσμενη συμμαχία: Αυτή του πρώην Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου με τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη. Ο κ. Αναγνώστου εξέπληξε πολλούς συνοδοιπόρους του όταν στήριξε ανοιχτά τον νυν Δήμαρχο, ο οποίος απέχει έτη φωτός από τον κεντροδεξιό χώρο. Η κίνηση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι για αρκετούς κεντροδεξιούς στην πόλη. Οι πρώην συνεργάτες του Αναγνώστου επί της δημαρχίας του και νυν επικεφαλής των κεντροδεξιών παρατάξεων στην πόλη Αραμπατζής και Ευσταθίου εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκεια τους, η οποία όμως ποτέ δεν εξωτερικοποιήθηκε. Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος της κεντροδεξιάς έχει δημόσια μετανιώσει την κίνηση του να στηρίξει τη σημερινή διοίκηση, η δυσαρέσκεια στις τάξεις των νεοδημοκρατών στην πόλη έχει εδραιωθεί.  Όσο για την τοπική οργάνωση της ΝΔ, κράτησε μια παράξενη σιωπή, η οποία από πολλούς κεντροδεξιούς κρίθηκε συναινετική ως προς τις κινήσεις του Γιάννη Αναγνώστου.

Ο δημοτικος σύμβουλος Μιχάλης Κουρής, σε πρόσφατη ανακοίνωση του κάνει λόγο για «αποστασίες» και άφησε σαφή υπονοούμενα για εξάρτηση νυν δημοτικών συμβούλων από τον πρώην Δήμαρχο. Η πόλωση λοιπόν είναι ενδεικτική στην «δεξιά πολυκατοικία», η οποία έχει διασπαστεί στα εξ ων συνετέθη.

Ωστόσο κάτι φαίνεται πως κινείται ξανά στον κεντροδεξιό χώρο της Ηλιούπολης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Το Πηγαδάκι Αραμπατζή-Ευσταθίου Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι και πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Γιάννη Αναγνώστου φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό έχουν αφήσει πίσω τις προσωπικές τους διαφορές και έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, κάτι που φάνηκε στην ταύτιση των απόψεων τους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του διαδημοτικού κοιμητηρίου. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ανδρών φαίνεται πως είναι ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος για την ηγεσία της τοπικής οργάνωσης, Θανάσης Αθανασίου, ο οποίος γνωρίζει καλά και τους δύο επικεφαλής.

Παρά τις διαφωνίες τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilioupolinews.gr οι δύο επικεφαλής έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους και αυτό φάνηκε στην φωτογραφία που έβγαλαν στο διάλειμμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

arabatzis efstathiou Κεντροδεξιά «Πηγαδάκια» Και Συσπείρωση Προ Των Πυλών Μετά Από 10 Χρόνια Στην Ηλιούπολη

Οι «Ατάκες» Και Το Χτίσιμο Του Κλιματος

«Εαν δεν είχαμε κάνει λάθη, τώρα θα μπορούσαμε να βγάλουμε τον δήμο απο το αδιέξοδο» ήταν η ατάκα του Τάσου Ευσταθίου προς τον Γαβριήλ Αραμπατζή, ο οποίος συμφώνησε. Από την πλευρά της παράταξης Αραμπατζή, δε, η ατάκα ανήκει στον Θανάση Αθανασίου, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Ευσταθίου είπε «έπρεπε να σου φύγει ο Κόκλας για να τα πεις όπως πρέπει;» , με τον Τάσο Ευσταθίου να απαντά «έχεις δίκιο, αλλά σύντομα θα αλλάξουν πολλά».

Φαίνεται πως οι κινήσεις της δημοτικής αρχής έχουν συσπειρώσει την αντιπολίτευση και ειδικά τις δύο παρατάξεις της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κεντροδεξιά «Πηγαδάκια» Και Συσπείρωση Προ Των Πυλών Μετά Από 10 Χρόνια Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Γερανιστας λέει:

    Είσαστε απίστευτοι. Ο Χατζηδάκης “απέχει έτη φωτός από την κεντροδεξιά”!!!!!
    Και οι νεοδημοκράτες είναι όλοι κεντροδεξιοί!!! Εκτός απ’ τον γιατρό -που χρειάζεσαι- μήπως να τους ρωτήσεις αν δέχονται να τους στερείς τον τίτλο των δεξιών που οι πρόγονοι τους “έσωσαν” την Ελλαδα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο???
    Κατά την γνώμη σου ποιοι είναι οι “δεξιοί” για σένα? Μήπως ο Βελόπουλος, ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος και τα λοιπά …καλά παιδιά???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ