Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: «Εμφύλιος» Στον Τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Για Τη Συνεργασία Στελεχών Με Τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη

Παίρνει επίσημο χαρακτήρα το «φλερτ» του Γιώργου Χατζηδάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ – Η ανθρωπογεωγραφία και οι νέοι συσχετισμοί.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: «Εμφύλιος» Στον Τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Για Τη Συνεργασία Στελεχών Με Τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη έχει προκαλέσει η απόφαση συγκεκριμένων στελεχών να συμπορευθούν προεκλογικά με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, με τις κόντρες να εκδηλώνονται ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρωί της Παρασκευής 23/6, η «Πλατφόρμα Διαλόγου Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη», ανακοίνωσε επίσημα την προεκλογική της συνεργασία με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης. Η συγκεκριμένη «πλατφόρμα» έχει δημιουργηθεί απο σημαντικά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά από τα οποία -εκτός από τα τοπικά τεκταινόμενα- έχουν ρόλο και σε κεντρικό επίπεδο. Τα συγκεκριμένα μέλη είχαν αποχωρήσει από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» μετά την εκλογή του Θοδωρή Παπαδάτου στο τιμόνι της παράταης. Η συγκεκριμένη παράταξη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, του 2014 και του 2019 είχε στηριχθεί επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φαίνεται πως πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημήτρη Ασβεστά ο οποίος ανακοινώθηκε χθες ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος. Πρόκειται για έναν αιρετό που είχε ενεργό ρόλο στην παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», έχοντας περάσει και από τη θέση του επικεφαλής, ωστόσο οι πρόσφατες αρχαιρεσίες τον οδήγησαν σε παραίτηση και ενσωμάτωση στην παράταξη του Δημάρχου. Μαζί του, εκτιμάται πως θα ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη όπως ο Αποστόλης Κονδύλης, ο Δημήτρης Τσέκερης και ο Γιάννης Βρεττός, οι οποίοι έχουν συνυπογράψει το κείμενο της πλατφόρμας.

Η ανθρωπογεωγραφία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχει αλλάξει για τα καλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Και αυτό διότι ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, αν και ΠΑΣΟΚογεννής κατόρθωσε μέσα σε 4 χρόνια να κερδίσει τη «μερίδα του λέοντος» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας με το μέρος του την πλειονότητα των σημαντικών στελεχών της αριστεράς στην πόλη και πλέον εμφανίζεται ως ο απόλυτος κυρίαρχος στον συγκεκριμένο χώρο. Παρά το γεγονός πως η παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» είχε παραδοσιακά τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πλέον δεν είναι κρυφό πως ο Γιώργος Χατζηδάκης φλερτάρει ανοιχτά με την επίσημη στήριξη της Κουμουνδούρου, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως εισηγούνται και οι πολιτικοί του φίλοι, βουλευτές Νίκος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου. Άλλωστε, η απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ξεκάθαρη και αναφέρει πως το κόμμα της κουμουνδούρου θα στηρίξει ενεργά «συνεργασίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου» σε όσους Δημους σχηματιστούν. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται τον τελευταίο καιρό και ο Δήμαρχος, ο οποίος μετονόμασε την παράταξη του από «Ηλιούπολοι Μαζί» σε «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη», με την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου να γίνεται στις 2 Ιουλίου.

Πλέον, στην παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» έχουν απομείνει λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής Θοδωρής Παπαδάτος δεν είναι καν μέλος του κόμματος. Μπορεί για κάποιους στο εσωτερικό της δημοτικής κίνησης αυτό να φαντάζει ως «ντισαβαντάζ», ωστόσο είναι μια μοναδική ευκαιρία για πραγματικά αυτόνομη πορεία, χωρίς κομματικές «αγκυλώσεις». Ο κ. Παπαδάτος, άλλωστε, παρουσιάζει ένα βαρύ βιογραφικό το οποίο σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να τον φέρει σε πλεονεκτική θέση. Μένει μόνο να αποδειχθεί εάν θα αρπάξει την ευκαιρία και αν θα μετατρέψει την εσωστρέφεια με την οποία παρέλαβε την παράταξη σε δημιουργική δύναμη για την ανάδειξή του σε ισχυρό «παίκτη» στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική «τράπουλα» στην Ηλιούπολη έχει ανακατευτεί για τα καλά. Όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και για συνεργασίες σε επίπεδο αντιπολίτευσης με φόντο την κάλπη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ