Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Μαζικές Αποχωρήσεις Από Την Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Μαζικές Αποχωρήσεις Από Την Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

Μαζικές αποχωρήσεις που δρομολογούν εξελίξεις φαίνεται πως σημειώνονται από τη δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», μία ημέρα πριν την ανοικτή προεκλογική συνέλευση της παράταξης.

Πιο συγκεκριμένα, 55 μέλη της δημοτικής κίνησης δηλώνουν την αποχώρηση τους, με μια πολύκροτη επιστολή που εξαπολύει βολές κατά προσώπων και καταστάσεων στο εσωτερικό της παράταξης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολη, «Δυστυχώς και παρόλη την προσπάθεια που καταβλήθηκε, τον τελευταίο καιρό η παράταξη ταλανίζεται από κρίσεις τεχνητές ή πραγματικές, οι οποίες την έχουν ρίξει σε βαθιά εσωστρέφεια. Το κλίμα με ευθύνη συγκεκριμένων μελών και του προηγούμενου επικεφαλής και υποψήφιου δημάρχου, πολώθηκε σε τεράστιο βαθμό, με επίπλαστα διλήμματα που δεν αφορούν τους πολίτες», βάζοντας στο κάδρο τους Χρήστο Κοκκοτίνη και Θοδωρή Παπαδάτο.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για « καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής και η δικαιολόγηση της μέσω αστήρικτων ισχυρισμών και λογικών αλμάτων στην τελευταία Γενική Συνέλευση,  με απρεπείς – και ξένες στην κουλτούρα αυτής της παράταξης – ισχυρισμούς τους οποίους υιοθέτησε δυστυχώς και ο νυν επικεφαλής».

 Οι αποχωρήσαντες, ωστόσο, δηλώνουν παρόντες στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν αποχωρούμε από την υπόθεση της αυτοδιοίκησης στην πόλη μας. Θα δώσουμε τον αγώνα για μια νικηφόρα, προοδευτική και ριζοσπαστική πορεία η οποία θα δώσει νέα πνοή στην πόλη μας, με έμφαση στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας».

«Διαλύεται» Η Δημοτική Ομάδα Της Παράταξης

Πλέον η παράταξη θα έχει ως εκπρόσωπο της στο δημοτικό συμβούλιο μόνο τον Χρήστο Κοκκοτίνη, αφού μεταξύ των αποχωρησάντων βρίσκεται ο πρώην επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτρης Ασβεστάς και ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Κονδύλης. Η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης τους από την δημοτική ομάδα αναμένεται και επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις, έρχονται ως επιστέγασμα του κακού κλίματος που επικρατούσε εδώ και μήνες στο εσωτερικό της παράταξης με αφορμή τις διαδικασίες ανάδειξης νέου επικεφαλής. Είχε προηγηθεί επιστολή που έκανε λόγο για προσπάθεια νοθείας, ενώ οι εντάσεις είχαν προσωρινά αμβλυνθεί μετά την παραίτηση του Δημήτρη Ασβεστά από την κούρσα διεκδίκησης. Ωστόσο, η ανάδειξη του Θοδωρή Παπαδάτου σε υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης, προκάλεσε τις μαζικές αποχωρήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η διαδρομή της Δημοτικής Κίνησης “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη” είναι μακρά και έχει προσφέρει στην Ηλιούπολη, παρότι δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στη Διοίκηση.

Καθ΄όλη την διάρκεια της λειτουργίας της, και παρότι μιλάμε για τελείως διαφορετικές περιόδους, από την ίδρυση της με επικεφαλής τον Κώστα Κονδύλη έως και πρόσφατα με επικεφαλής τον Δημήτρη Ασβεστά, έχει αναδείξει θέματα και έχει προωθήσει υποθέσεις που άλλες παρατάξεις δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να προωθήσουν.

Τα παραδείγματα του Συμμετοχικού Προυπολογισμού, της υπόθεσης της ανακύκλωσης, της λειτουργίας του Δικτύου Αλληλεγγύης, της προώθησης της ενημέρωσης των πολιτών μέσω κυκλοφορίας εφημερίδας (ΗΛΙΟΤΥΠΟΣ), των αγώνων για την Δημόσια Περιουσία, την  Πικροδάφνη και την Περιφερειακή Υμηττού, είναι αρκετά για να φανεί το πόσο καθοριστική υπήρξε η παράταξη για την αυτοδιοικητική ζωή της πόλης και προπαντός  για το Δημοτικό της Συμβούλιο.

 Μετά το – κατά γενική ομολογία – πολύ κακό αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών του 2019 και εν συνεχεία του στρατηγικού λάθους της μη ανάληψης θέσεων ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου, εντός της παράταξης ξεκίνησε μία κοπιώδης προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, την ανανέωση και την αναβάθμιση της λειτουργίας της, σε νέες σύγχρονες προοδευτικές και ριζοσπαστικές βάσεις. Οι καρποί αυτής της προσπάθειας  και της παράλληλης δουλειάς εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η υιοθέτηση νέων πρακτικών εντός της παράταξης (π.χ νέος κανονισμός λειτουργίας – δραστηριοποίηση των συλλογικών οργάνων), η προώθηση προγραμματικών θέσεων πλειοψηφικά στα όργανα του Δήμου (ενεργειακές κοινότητες – Σ.Μ.Α) και η αντιπολίτευση επί θέσεων και αρχών. Προωθήθηκε η απλή αναλογική που τόσα χρόνια στηρίζαμε στην πράξη, μέσω του τρόπου λειτουργίας μας και μέσω της ομόφωνης απόφασης για την δημιουργία αυτοδιοικητικού Φόρουμ για την πόλη. Εν κατακλείδι σκοπός της όλης προσπάθειας ήταν η παράταξη να λειτουργεί με εξωστρέφεια, χωρίς φοβίες και αγκυλώσεις, με διάθεση για συνεργασίες, όπου υπήρχε δυνατότητα να προωθήσει τις θέσεις της με σκοπό – όπου υπήρχε πεδίο – να γίνουν πλειοψηφικές, πάντα με προοδευτικό και αριστερό προσημο. 

Δυστυχώς και παρόλη την προσπάθεια που καταβλήθηκε, τον τελευταίο καιρό η παράταξη ταλανίζεται από κρίσεις τεχνητές ή πραγματικές, οι οποίες την έχουν ρίξει σε βαθιά εσωστρέφεια. Το κλίμα με ευθύνη συγκεκριμένων μελών και του προηγούμενου επικεφαλής και υποψήφιου δημάρχου, πολώθηκε σε τεράστιο βαθμό, με επίπλαστα διλήμματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Αποκορύφωμα όλων η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής και η δικαιολόγηση της μέσω αστήρικτων ισχυρισμών και λογικών αλμάτων στην τελευταία Γενική Συνέλευση,  με απρεπείς – και ξένες στην κουλτούρα αυτής της παράταξης – ισχυρισμούς τους οποίους υιοθέτησε δυστυχώς και ο νυν επικεφαλής. 

 Γίνεται φανερό λοιπόν, από τον τρόπο με τον οποίον άσκησαν πολιτική κάποιοι το τελευταίο διάστημα, πως στόχος τους δεν είναι ούτε  να βοηθήσουν την  λειτουργία της παράταξης για την οποία τόσο πολύ δήθεν κόπτονται, ούτε πραγματικά να στρέψουν τα πράγματα στην πόλη προς μία θετική για τον πολίτη κατεύθυνση. Στόχος κάποιων είναι να αναδειχθούν μέσα από μια έτοιμη και εν λειτουργία παράταξη και κάποιων άλλων να “αποκαταστήσουν ” το όποιο στάτους τους, σε επίπεδο παράταξης και σε επίπεδο Δήμου. Στην παράταξη σήμερα, οι ανωτέρω εντελώς παραγοντίστικες λογικές και πρακτικές , βαφτίζονται με το ζόρι αριστερές και προοδευτικές, παρά το γεγονός ότι πόρρω απέχουν από αυτές και ότι είναι πρωτόγνωρες στις συνήθειες της Αριστεράς.

 Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε πολιτικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ούτε να το νομιμοποιήσουμε, πολλώ δε μάλλον να το υπηρετήσουμε.

Κατά συνέπεια, οι υπογράφοντες και οι υπογράφουσες δηλώνουμε την αποχώρηση μας από την δημοτική παράταξη «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη».

Δεν αποχωρούμε όμως από την υπόθεση της αυτοδιοίκησης στην πόλη μας. Θα δώσουμε τον αγώνα για μια νικηφόρα, προοδευτική και ριζοσπαστική πορεία η οποία θα δώσει νέα πνοή στην πόλη μας, με έμφαση στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας.  

Η  ιστορία της Αυτοδιοίκησης άλλωστε, μας δείχνει ότι οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι τα σύμβολα, οι σημαίες, οι πολιτικές κληρονομιές και οι αναφορές στο ένδοξο παρελθόν τους. Πάνω από όλα είναι οι Άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά και τις εκπροσωπούν, στα πρόσωπα των οποίων μετριέται η σταθερότητα και οι Ιδέες.  

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΒΑΡΟΤΣΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΒΑΡΣΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΒΡΕΤΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΡΟΥΒΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΓΙΑΚΟΥΕΛ ΡΑΦΑΗΛ, ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΕΥΑΝΘΙΑ, ΔΗΜΙΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΑΝΝΑ, ΖΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΖΑΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΖΑΧΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΘΕΜΕΛΗ ΕΥΑΝΘΙΑ, ΚΟΛΛΙΝΙΑΤΗ ΚΛΕΙΩ, ΚΟΝΔΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΚΟΝΔΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΚΟΡΡΕΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΚΟΤΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΩΣΤΑ ΝΑΤΑΣΣΑ, ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΛΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΙΩΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΛΟΥΚΑΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΠΕΛΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΠΑΠΑΜΩΚΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΕΡΟΥΛΑ ΝΤΙΝΑ, ΠΙΤΣΙΚΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΡΕΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΣΩΜΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΤΑΣΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΤΖΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΤΣΕΚΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΩΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΧΑΡΑΤΣΗ ΛΟΥΛΑ, ΧΟΥΧΟΥΛΗΣ ΜΙΛΤΟΣ

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ