Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Παραιτήσεις, Διάσπαση Και Αιχμές Για «Νοθεία» Στη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του ilioupolinews – Στα πρόθυρα διάσπασης η παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Παραιτήσεις, Διάσπαση Και Αιχμές Για «Νοθεία» Στη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στο εσωτερικό της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» με 6 μέλη του συντονιστικού να δηλώνουν την παραίτησή τους από την συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης μετά και την τελευταία εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στην επιστολή τους τα 6 μέλη, στην τελευταία εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της Κίνησης η εφορευτική επιτροπή ενέγραψε άτομα στον κατάλογο των μελών με δικαίωμα ψήφου ενώ ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία, γεγονός που -σύμφωνα με τους παραιτούντες- παραβιάζει τον κανονισμό. Στην επιστολή παραίτησης τους, μάλιστα, αναφέρεται και η λέξη «νοθεία», με τους καταγγέλλοντες να αναφέρουν πως οι παραπάνω πρακτικές εξυπηρετούν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στην επιστολή –την οποία έχει στη διάθεση του το ilioupolinews– γίνεται λόγος και για δημοκρατία «a la carte», καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλες οι προηγούμενες εφορευτικές επιτροπές που είχαν σχηματισθεί για τις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης είχαν στοχοποιηθεί, πέραν της τελευταίας.

Οι 6 υπογράφοντες εκφράζουν, τέλος, την έντονη διαφωνία τους για τον τρόπο που πολιτεύεται μέρος των μελών της κίνησης και δηλώνουν πως αδυνατούν να υπηρετήσουν παρόμοιες τακτικές.

Όπως όλα δείχνουν η ιστορική παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη οδεύει ολοταχώς προς διάσπαση, μετά την νίκη του Θοδωρή Παπαδάτου στην τελευταία εκλογική διαδικασία. Ο 32χρονος δικηγόρος απέκτησε οριακό προβάδισμα απέναντι στον Δημήτρη Ασβεστά, ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει το μέτρο του 65% που οριζόταν από το καταστατικό, και η λύση θα δινόταν τις επόμενες ημέρες από τη γενική συνέλευση της παράταξης. Κάτι τέτοιο φαίνεται όμως πως δεν θα συμβεί, καθώς οι παραιτήσεις των 6 μελών του συντονιστικού αποτελούν εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα. Μένει να δούμε αν οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις θα οδηγήσουν τη δημοτική κίνηση σε οριστική διχοτόμηση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ