Facebook Pixel

Δημοτικα

Η Επιστολή Παραίτησης Των «6» Από Το Συντονιστικό Της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» – Ρήγμα Στην Παράταξη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η Επιστολή Παραίτησης Των «6» Από Το Συντονιστικό Της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» – Ρήγμα Στην Παράταξη

Σκληρή γλώσσα και μομφές προς μέλη της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» εξαπολύουν με επιστολή 6 μέλη της παράταξης, τα οποία όπως αποκάλυψε χθες βράδυ το ilioupolinews παραιτήθηκαν από το συντονιστικό όργανο της κίνησης.

Η επιστολή, την οποία αποκάλυψε πρώτο το ilioupolinews, κάνει λόγο για «νοθεία» και «a la carte» Δημοκρατία από ορισμένα μέλη της παράταξης στις τελευταίες εκλογές, με τους καταγγέλοντες να κάνουν λόγο για στοχοποίηση εφορευτικών επιτροπών και για αντιδημοκρατικές τακτικές στη διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Οι υπογράφοντες: Β.Α., Β.Γ., Ζ.Κ., Κ.Α., Σ.Ε. και Τ.Δ.

δηλώνουμε την παραίτηση μας από την Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης για τους συνοπτικά αναφερόμενους παρακάτω λόγους

1) Στην τελευταία εκλογική διαδικασία για τον επικεφαλής της Κίνησης η εφορευτική επιτροπή (κατά πλειοψηφία) καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών και τα συμφωνημένα ομόφωνα από την ΓΣ, ενέγραψε με το «έτσι θέλω» άτομα στον κατάλογο των μελών με δικαίωμα ψήφου ενώ ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία. Στις διαμαρτυρίες μέλους της εφορευτικής επιτροπής για το γεγονός αυτό, η απάντηση που δόθηκε ήταν  “όσο και να χτυπιέστε θα γίνει το δικό μας”, γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο τη γνώση του παρανόμου της ενέργειας αλλά και την σφόδρα αντιδημοκρατική εκμετάλλευση ευκαιριακής πλειοψηφίας εντός της Επιτροπής, με σκοπούς αντίθετους προς τα καθήκοντά της. Οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων για την ψηφοφορία υπηρετεί μόνο έναν σκοπό, τη νοθεία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουμε όσους στηρίζουν αυτές τις πρακτικές και αυτό το ύφος ούτε και θα νομιμοποιήσουμε την κατηφόρα κάποιων.                                                                     

2) Η όλη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής, διεξάγεται εξ αρχής σε ακραία τοξικό κλίμα, με συνεχή χαρτοπόλεμο επιστολών προς το συντονιστικό, με ευφάνταστες ερμηνείες των αποφάσεων και με Γενικές Συνελεύσεις, όπου η δημοκρατική λογική πηγαίνει περίπατο και οι εκλογικές διαδικασίες χαρακτηρίζονται «γελοιοποιήσεις».

3) Στην ίδια λογική στοχοποιήθηκαν τα μέλη όλων ανεξαιρέτως των Εφορευτικών Επιτροπών που εξέλεξε η Κίνηση – των εκλογών για τη Συντονιστική Επιτροπή, της συλλογής υποψηφιοτήτων για Επικεφαλής της Κίνησης, της πρώτης διαδικασίας για την εκλογή επικεφαλής. Μόνο η τελευταία Εφορευτική εξαιρέθηκε της κριτικής! Το γεγονός από μόνο του είναι ενδεικτικό μιας αντίληψης δημοκρατίας a la carte.                                                                   

4) Σε ότι αφορά την επικείμενη Γ.Σ. και  ενώ το συντονιστικό είχε πάρει απόφαση για την διεξαγωγή στις 21/11 και σε συνάντηση της ΔΟ είχε ενημερωθεί  και ο πρώην επικεφαλής και πρώην υποψήφιος δημάρχος , 26 μέλη της Κίνησης, μαζί και ο πρώην επικεφαλής υπέγραψαν επιστολή ζητώντας ΓΣ, μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Τούτο είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που υπηρετεί μία μερίδα των μελών της Κίνησης.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της πολιτικής βούλησης της πλειοψηφίας της Συντονιστικής Επιτροπής (όπως αυτή εκφράζεται από τους υπογράφοντες) και των μισών μελών της Κίνησης όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές. Είναι επίσης δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία των υπογραφόντων με τον τρόπο που πολιτεύεται μέρος των μελών. Την πολιτική αυτή αδυνατούμε να την υπηρετήσουμε καθώς την θεωρούμε εσφαλμένη και επιζήμια για την Κίνηση και την πόλη. Ως εκ τούτου ο έντιμος πολιτικά δρόμος είναι η παραίτηση από το εκτελεστικό όργανο της Κίνησης.

*Παραθέτουμε τα ονόματα των παραιτηθέντων με τα αρχικά τους, σεβόμενοι τα προσωπικά τους δεδομένα και το γεγονός πως η επιστολή δεν έχει δοθεί επώνυμα στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ