Facebook Pixel

Δημοτικα

Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις διεργασίες στις δημοτικές παρατάξεις της Ηλιούπολης ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν, με την ημερομηνία διεξαγωγής τους να έχει οριστεί στις 8 Οκτωβρίου 2023. Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει άτυπα, με τις δημοτικές παρατάξεις να κάνουν ήδη τις πρώτες τους κινήσεις στην προεκλογική «αρένα» και να εντείνουν τη δράση τους όσο οι κάλπες πλησιάζουν.

Το ilioupolinews παρουσιάζει ένα πλήρες ρεπορτάζ από τις δημοτικές παρατάξεις.

Γιώργος Χατζηδάκης – Ηλιούπολοι Μαζί

431 DSC 7900 Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης έχει ήδη ξεκινήσει σε παρασκηνιακό επίπεδο τις προεκλογικές διεργασίες, κάνοντας μια σειρά από κινήσεις που ενισχύουν το κεντρικό αφήγημα του περί «ενότητας» και «σύγκλισης». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν λίγες ημέρες εξασφάλισε την στήριξη όλων των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που έχουν κατά καιρούς πάρει θέσεις στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και όλων των αντιδημάρχων, νυν και τέως, με τους οποίους είχε διευρυμένη σύσκεψη. Έτσι, εκτός από τους υποψηφίους που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του Δημάρχου το 2019, υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζηδάκη θα είναι και οι Θέμης Γιαννόπουλος, Χριστίνα Σερέτη, Ιωάννα Σκλαβενίτη, Κώστας Καλούδης, Παναγιώτης Κόκλας, Φώτης Χρυσουλάκης και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η πλήρης συγχώνευση και αφομίωση του ΕΝΑΚ του Δημήτρη Πανταζόπουλου από την παράταξη του Δημάρχου, ενώ στον δρόμο της συγχώνευσης βαδίζουν οι «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη» του Αποστόλη Στασινόπουλου και η «Δύναμη Ιδεών» του Θανάση Κουρέτση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως σύντομα θα υπάρξουν διεργασίες συνεδρίου για κοινή ονομασία και πλήρη αφομίωση των συνεργαζόμενων δημοτικών κινήσεων από την παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη.

Στάθης Ψυρρόπουλος – Πρώτα Η Ηλιούπολη

psirropoulos Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η απήχηση στους πολίτες, καθώς η μαζική φυγή πρωτοκλασσάτων στελεχών έχει αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για την παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου. Η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» ενώ ξεκίνησε τη δημοτική θητεία με 13 δημοτικούς συμβούλους έμεινε με μόλις 5, με αρκετούς να οδεύουν προς την παράταξη του Δημάρχου και άλλους να ανεξαρτητοποιούνται χωρίς να λάβουν κάποια θέση. Ο κ. Ψυρρόπουλος έχει προβεί σε ανανέωση προσώπων, με την πλειονότητα των στενών συνεργατών του να είναι κάτω των 35 ετών, ωστόσο υπολείπεται εμπειρίας, πρωτοκλασσάτων και αναγνωρίσιμων στελεχών καθώς και ανθρώπων που γνωρίζουν από εκλογικές διαδικασίες και εκλογικούς «μηχανισμούς», γεγονός που αν δεν διορθωθεί άμεσα θα του κοστίσει στις προσεχείς εκλογές.

Τάσος Ευσταθίου – Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά

GNK0778 1 Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Ο Τάσος Ευσταθίου ήταν από τους μεγάλους «νικητές» των εκλογών του 2019, καταφέρνοντας να διπλασιάσει το ποσοστό του, ενώ για λίγες ψήφους δεν κατάφερε να βρεθεί στον 2ο γύρο. Στην τρέχουσα θητεία, η παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» σημείωσε μία απώλεια, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παναγιώτης Κόκλας ανεξαρτητοποιήθηκε ώστε να λάβει θέση αντιδημάρχου στη δημοτική αρχή. Ωστόσο, η κίνηση αυτή φαίνεται πως συσπείρωσε περαιτέρω τη δημοτική ομάδα του κ. Ευσταθίου, με τα στελέχη του να δηλώνουν την διαρκή στήριξή τους στο πρόσωπό του, παρά τις διάφορες «φωνές» στον κεντροδεξιό χώρο που έκαναν λόγο για νέες αποχωρήσεις. Πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Ευσταθίου ανακοίνωσε την ένταξη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, ενός πολύπειρου αυτοδιοικητικού και πρώην αντιδημάρχου κ. Γιώργου Αγαδάκου, γεγονός που προκάλεσε αμηχανία στους επικριτές της παράταξης.

ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη

Στην παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη επικρατεί προς το παρόν εσωστρέφεια. Και αυτό διότι η δημοτική κίνηση έχει οδηγηθεί 2 φορές σε κάλπες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής νέου υποψηφίου Δημάρχου, με τα αποτελέσματα να μην είναι ξεκάθαρα. Μπορεί ο Θοδωρής Παπαδάτος να πήρε οριακό προβάδισμα στη δεύτερη εκλογική διαδικασία (η πρώτη είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τον Δημήτρη Ασβεστά), ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το πολυπόθητο 65% που απαιτούνταν βάσει καταστατικού για να εξασφαλίσει την εκλογή του. Όλα θα κριθούν στην επόμενη γενική συνέλευση, όπου θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι, με αρκετούς -εντός και εκτός παράταξης- να κάνουν λόγο για μια προδιαγεγραμμένη πορεία διάσπασης.

Γαβριήλ Αραμπατζής – Η Πόλη Που Θέλω

DSC01995 Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Ο κ. Αραμπατζής έχει σταθερά καλή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, διαβάζοντας και γνωρίζοντας αρκετά καλά τα θέματα τα οποία συζητώνται. Έχει διαχρονικά εκφράσει θέσεις για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ωστόσο η διάθεση διαρκούς αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει «γκρίνιες» τόσο εκτός όσο και εντός της παράταξης του. Τους τελευταίους μήνες έχει κατεβάσει τους τόνους στο δημοτικό συμβούλιο, και έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της δημοτικότητας του. Ο κ. Αραμπατζής πριν λίγες εβδομάδες εξασφάλισε την στήριξη των «Πράσινων», ενώ μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει 4 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Επίσης, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η στήριξη από 2 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, την Άντα Καραχάλιου και κ. Αλέξανδρο Αμουριανό. Και η παράταξη του κ. Αραμπατζή είχε «διαρροή» προς την πλευρά του Δημάρχου, καθώς πρώην υποψήφιος με την παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω» κ. Κυρίτσης αποχώρησε από την παράταξη του κ. Αραμπατζή και αρκετούς μήνες αργότερα ανέλαβε καθήκοντα στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Τέλος, παρά το γεγονός οτι τον περασμένο Μάιο είχαν έρθει σε συζητήσεις με τον Τάσο Ευσταθίου, η συνεργασία των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων δεν ευοδώθηκε, με τους δύο επικεφαλής να τραβούν ξεχωριστό δρόμο ενόψει εκλογών.

Τασία Τσατσούλη – Λαϊκή Συσπείρωση

Tsatsouli Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Η κ. Τσατσούλη είναι η πλέον πεπειραμένη δημοτική σύμβουλος, μετρώντας 4 διαδοχικές θητείες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Παρά το γεγονός πως προέρχεται από το ΚΚΕ, δεν είναι λίγες οι φορες που έχει «περάσει» την κομματική γραμμή για το καλό της πόλης, ενώ οι θέσεις της για τη δημοτική περιουσία και τα ζητήματα της παιδείας είναι «οδοδείκτες» για όλη την αντιπολίτευση. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία στις τελευταίες εκλογές διπλασίασε τη δύναμη της στο δημοτικό συμβούλιο εκλέγοντας 4 δημοτικούς συμβούλους.

Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης – Γιώργος Σόφης

sofis Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Ο πάντα μετρημένος στις θέσεις και τις απόψεις του συνταξιούχος καθηγητής δεν έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του για το εαν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ έχει ακουστεί και το σενάριο κοινής πορείας με την παράταξη του Πέτρου Μανιάτη.

Πέτρος Μανιάτης – Μαχόμενη Ηλιούπολη

DSC02014 Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές

Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος μπορεί να συγκέντρωσε χαμηλό ποσοστό στις εκλογές του 2019, ωστόσο αποτελεί έναν αιρετό του οποίου οι παρεμβάσεις είναι πάντοτε καίριες, αρθρώνοντας σοβαρό πολιτικό λόγο και τεκμηριώνοντας τα πολιτικά του επιχειρήματα εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου. Η συμμετοχή του στις εκλογές του 2023 πρεπει να θεωρείται δεδομένη, με τον κ. Μανιάτη να έχει αυξήσει την επιρροή του ειδικά τις νέες ηλικίες.

Τα Σενάρια Για Νέα Παράταξη

Δεν είναι πλέον κρυφό πως στην πόλη υπάρχουν ζυμώσεις και έντονες παρασκηνιακές διαδικασίες για τη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης. Η κάθοδος του Δημήτρη Ευαγγέλου στις εκλογές πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον ίδιο να έχει σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας με ισχυρά ερείσματα στην πόλη, επιστήμονες και έμπειρα πολιτικά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι θα σταθούν στο πλευρό του. Ο κ. Ευαγγέλου δεν προέρχεται από κανένα κόμμα και έχει τεράστια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ρεπορτάζ λέει πως προσπαθεί να «στήσει» ένα ψηφοδέλτιο με τεχνοκράτες και πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν «φθορά» στα δημοτικά τεκταινόμενα και τα οποία θα βάλουν ισχυρές βάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

*Στην κεντρική φωτογραφία δεν τοποθετήθηκε εκπρόσωπος από τη δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» καθώς η παράταξη δεν έχει εκλέξει ακόμα τον υποψήφιο δήμαρχο της.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Ρεπορτάζ: Οι Δημοτικοί Συσχετισμοί Στην Ηλιούπολη 1 Χρόνο Πριν Τις Δημοτικές Εκλογές
  1. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Βέβαια ως προς την δικαιολογία του συντάκτη του site πως, “Στην κεντρική φωτογραφία δεν τοποθετήθηκε εκπρόσωπος από τη δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» καθώς η παράταξη δεν έχει εκλέξει ακόμα τον υποψήφιο δήμαρχο της” . σημειώνω πως θα έπρεπε να τοποθετηθεί το σήμα της παράταξης ! Όλα όμως και όλοι “κουβαλάν(μ)ε νερό” στον Δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

  2. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Ενδιαφέρουσα αποτύπωση της Αυτοδιοικητικής Πολιτικής Ανθρωπογεωγραφίας της Ηλιούπολης.
    Με αυτό το πολιτικό προσωπικό περάσαμε την τρέχουσα Αυτοδιοικητική περίοδο χωρίς να αναδειχτεί , άξια προσοχής, αντιπολιτευτική πρόταση στο Γιώργο Χατζηδάκη ο οποίος ξεκινάει την προετοιμασία της νέας προεκλογικής του προσπάθειας από καλύτερη θέση, έναντι των άλλων!
    Δυστυχώς, ο “θυμός” που κυριάρχησε στα δημοτικά πράγματα την τρέχουσα Αυτοδιοικητική περίοδο δεν επέτρεψε μια αναβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο “θυμός” είναι που θα καθορίσει τις “προετοιμασίες” της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης με βάση τα σήμερα γνωστά!
    Βέβαια οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον επόμενο Οκτώβρη, όλα δείχνουν, πως θα γίνουν σε ένα τελείως διαφορετικό και πρωτόγνωρο ευρύτερο πολιτικό κλίμα ικανό για μεγάλες αλλαγές !
    Οψόμεθα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ