Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Και Το «Αντιπαράδειγμα» Της Ηλιούπολης Που Χαλάει Το Αφήγημα Της Διεύρυνσης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Και Το «Αντιπαράδειγμα» Της Ηλιούπολης Που Χαλάει Το Αφήγημα Της Διεύρυνσης

Όλο και περισσότερο συζητιέται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η περίπτωση της Ηλιούπολης, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις στη δημοτική παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα γραφεία κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άριστα πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν πως σε αρκετούς «προεδρικούς» επικρατεί προβληματισμός για την επικράτηση του Θοδωρή Παπαδάτου στη δημοτική παράταξη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επίσημα εδώ και μια δεκαετία. Και αυτό διότι, αφενός ο 32άρης δικηγόρος δεν είναι καν μέλος του κόμματος, αφετέρου έχει δηλώσει ανοικτά πως -εφόσον εκλεγεί νέος επικεφαλής- δεν πρόκειται να οδηγήσει την παράταξη σε συνεργασία με την παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη.

Η εξέλιξη αυτή είναι «ανάχωμα» στη ρητορική και στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θέλει τη στήριξη σε διευρυμένους «σχηματισμούς» με προοδευτικό πρόσημο, στους οποίους θα ηγούνται κεντροαριστεροί δήμαρχοι που πρόκειται φιλικά στο κόμμα και τους οποίους θα στηρίζουν και οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος. Υπό άλλες προϋποθέσεις, αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ηλιούπολη, ωστόσο οι επιδόσεις του Θοδωρή Παπαδάτου, έχουν προκαλέσει αρκετές «αναταράξεις».

Η επόμενη γενική συνέλευση της παράταξης θα καθορίσει και το μέλλον της, με δύο σενάρια να παίζουν δυνατά: Είτε η παράταξη θα διασπαστεί, με τους «μισούς» να υλοποιούν την στρατηγική του κόμματος και να στηρίζουν επίσημα ή ανεπίσημα τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, είτε θα προχωρήσει αυτόνομη, χωρίς ωστόσο την ανοικτή στήριξη του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος κερδισμένος από την συγκυρία είναι ο Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει ένα σημαντικό κομμάτι από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη και αυτό φάνηκε στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, όπου ο βουλευτής κ. Μπαλάφας ήταν διαρκώς στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Ο ΣΥΡΙΖΑ Και Το «Αντιπαράδειγμα» Της Ηλιούπολης Που Χαλάει Το Αφήγημα Της Διεύρυνσης
  1. Ο/Η Πανος Τότσικας λέει:

    Οι υποστηρικτές της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το σημερινό δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη (και αντιδήμαρχο επι Β. Βαλασόπουλου) θα πρέπει είτε να αγνοούν είτε να συμφωνούν με μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις και θέσεις του, όπως :
    *δημιουργία Περιφερειακής λεωφόρου στον δασικό χώρο του Υμηττού,
    *επέκταση-αναβάθμιση εγκαταστάσεων ΚΥΤ και δημιουργία διαδημοτικού Νεκροταφείου,
    *αυθαίρετη ανακατασκευή του Προφήτη Ηλία και γειτονικού “περιβαλλοντικού κέντρου”,
    *προώθηση του εγκιβωτισμού και της διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης,
    *κατάθεση αντιρρήσεων επί του Δασικού χάρτη που προωθούν την νομιμοποίηση αυθαιρεσιών κλπ.
    Aς ξεκαθαρίσουν τη θέση τους…

  2. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Με αφορμή τις διαδικασίες ανάδειξης του υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης “Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλη” , αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ! Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία για την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης αλλά δυστυχώς διαχέεται και στη πολιτική σκηνή της παράταξης, με αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ των “ποικιλόμορφων” θιασωτών της “ιδεολογικής καθαρότητας” και θιασωτών της “συγκεχυμένης” προεδρικής “ιδεολογικής διεύρυνσης” ! Και μόνο το γεγονός ο τι στην Ηλιούπολη επιλέγεται να εξελίσσονται τέτοιες διαδικασίες, καταδεικνύει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει κλίμα νίκης στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ