Facebook Pixel

Δημοτικα

Και Επίσημα Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Ο Θοδωρής Παπαδάτος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Και Επίσημα Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Ο Θοδωρής Παπαδάτος

Νέο επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο φαίνεται πως έχει η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» μετά την έκβαση της σημερινής γενικής συνέλευσης της παράταξης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Θοδωρής Παπαδάτος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση μετά από παραίτηση του έτερου διεκδικητή, Δημήτρη Ασβεστά, ο οποίος αποσύρθηκε από την διεκδίκηση της ηγεσίας της παράταξης. Η στάση του έμπειρου αυτοδιοικητικού φαίνεται πως «εκτόνωσε» το ρήγμα που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό της δημοτικής κίνησης της αριστεράς στην Ηλιούπολη, με τον 32χρονο Παπαδάτο να αναλαμβάνει έτσι τα ηνία της παράταξης και να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο Θοδωρής Παπαδάτος είχε επικρατήσει με οριακό προβάδισμα επί του Δημήτρη Ασβεστά στον 2ο γύρο των ενδοπαραταξιακών εκλογών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πιάσει το μέτρο του 65% που οριζόταν από το καταστατικό. Η κίνηση του Δημήτρη Ασβεστά φαίνεται πως έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την παράταξη.

Το Βιογραφικό Του Θοδωρή Παπαδάτου

O Θοδωρής Παπαδάτος γεννήθηκε το 1990 στην Ηλιούπολη. Είναι Δικηγόρος Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Παρισιού και Οξφόρδης. Δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στα κοινά της Ηλιούπολης, ενώ έχει συμβάλει αποφασιστικά στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ήρθε κοντά με κινήσεις πολιτών και ιστορικά αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης (όπως, οι Παναγιώτης Πατσαβός και Χρήστος Κοκοτίνης), με αποτέλεσμα να του γίνει η τιμητική πρόταση για την ηγεσία της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις».

Έχει πλούσια ακαδημαϊκή και επαγγελματική δράση, έχοντας ήδη σημαντικές θέσεις ευθύνης και επιτυχίες στον δικηγορικό στίβο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ενώ διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Ηλιούπολη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ