Facebook Pixel

Δημοτικα

Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 – Τα Βιογραφικά Τους

Τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων δημάρχων.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 – Τα Βιογραφικά Τους

Οι δημοτικές εκλογές του 2023 πλησιάζουν και οι δημοτικές παρατάξεις μπαίνουν άτυπα σε προεκλογικούς ρυθμούς, αυξάνοντας τις παρεμβάσεις και την παρουσία τους στην πόλη.

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει τους υποψηφίους Δημάρχους Ηλιούπολης, παραθέτοντας στοιχεία και ορόσημα από την επαγγελματική και πολιτική σταδιοδρομία τους.

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ο Γιώργος Χατζηδάκης είναι ο σημερινός Δήμαρχος Ηλιούπολης. Είναι γέννημα-θρέμμα Ηλιουπολίτης και γεννήθηκε το 1976. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Στα φοιτητικά του χρόνια διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη φοιτητική κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχοντας τη θέση του γραμματέα της ΠΑΣΠ. Από το Πανεπιστήμιο αποφοίτησε ως Οικονομολόγος, με πτυχίο του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ), ενώ παράλληλα είναι και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία.

Στην επαγγελματική του πορεία, έχει επιτυχημένο πέρασμα από την οικογενειακή επιχείρηση στον κλάδο των εκτυπώσεων. Η ενασχόληση του με τον Δήμο ξεκίνησε το 2010, όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη, ενώ από το 2012 έως το 2018 βρισκόταν σε νευραλγικά πόστα του Δήμου Ηλιούπολης, ως αντιδήμαρχος στο πλευρό του τέως Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου. Τον Οκτώβριο του 2018 ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη και λίγους μήνες αργότερα δημιούργησε την δημοτική παράταξη «Ηλιούπολοι Μαζί», κερδίζοντας τις εκλογές του 2019, σε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης στο παρελθόν είχε σημαντικές θέσεις σε όργανα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει έντονο πολιτικό «φλερτ» με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στάθης Ψυρρόπουλος

psirropoulos Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται εδώ και χρόνια σε μεγάλο φροντιστηριακό όμιλο του ιδιωτικού τομέα ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» κατακτώντας μία από τις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των εκλεγμένων. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης, ενώ από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Αύγουστο του 2019, είχε τη θέση του αντιδημάρχου πρασίνου.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, δύο χρόνια μετά την ήττα της παράταξης του στις εκλογές, ορίστηκε από τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο ως νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» και διεκδικεί την ψήφο των Ηλιουπολιτών ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2023.

Τάσος Ευσταθίου

GNK0778 1 Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Ο Τάσος Ευσταθίου γεννήθηκε στην Νεμέα Κορινθίας το 1955. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος-μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ενώ είναι πατέρας δύο παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Ηλιούπολη εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, διατηρώντας γραφείο Τεχνικών Μελετών.

Έχει αξιοσημείωτες επιτυχίες στην επαγγελματική του πορεία, συμμετέχοντας σε μεγάλα τεχνικά έργα εδώ και δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα. Έχει διατελέσει επίσης διευθύνων σύμβουλος του Ο.Σ.Ε, καθώς και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του σε μεγάλα τεχνικά έργα της Ηλιούπολης. Παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση, είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, ενός από τους μεγαλύτερους Επιστημονικούς Συλλόγους της χώρας και μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. (1ος εκλεγμένος Πανελλαδικά στην Επιστημονική Επιτροπή των Μηχανολόγων).

Από το 1998 έως και σήμερα εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος, ασχολούμενος συστηματικά με τα θέματα της πόλης του. Το 2014 έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ το 2019 κατάφερε να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά του, φτάνοντας μια ανάσα από τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Γαβριήλ Αραμπατζής

DSC01995 Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής γεννήθηκε το 1973. Έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών ενώ έχει και δύο μεταπτυχιακά στις Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής καθώς και στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει υπάρξει επί σειρά ετών διδάσκων πληροφορικής σε σειρά δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, όπως σε Στρατιωτικές Σχολές, σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ηλιούπολης και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ζωγράφου. Επίσης, έχει εργαστεί στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας και πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και η τρέχουσα θέση του είναι στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Στον πολιτικό στίβο, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 2007 με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, αξίωμα το οποίο διατήρησε έως το 2014. Κατά την θητεία του στη διοίκηση Αναγνώστου, διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Κατασκευαστικής Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης (ΔΕΚΕΗΛ) το 2007, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης το 2008 και το 2009, ενώ είχε και άλλες σημαντικές θέσεις σε επιτροπές. Το 2014 εκλέχθηκε συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Ηλιούπολης θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2018. Το 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, δημιουργώντας τη δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω», με την οποία έλαβε 10% και εξέλεξε 3 δημοτικούς συμβούλους.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

Αλέξανδρος Μπουγάς

alekdandros mpougas Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Ο Αλέξανδρος Μπουγάς γεννήθηκε το 1991 στην Ηλιούπολη, όπου και ζει έως σήμερα. Αποφοίτησε από το 4ο λύκειο Ηλιούπολης, όπου για πρώτη φορά δραστηριοποιήθηκε πολιτικά, ως πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου το 2008. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ από τα φοιτητικά του χρόνια εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού, σε μεγάλο τουριστικό γραφείο, έως και σήμερα. Είναι κομματικά ενταγμένος στο ΚΚΕ από την εφηβική του ηλικία και ενεργός σε όλες τις τοπικές πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος.

Το 2023 είναι για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΚΕ στον νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας, ενώ παράλληλα έχει οριστεί νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης». Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος με τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη.

Πέτρος Μανιάτης

DSC02014 Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυλλήνη του νομού Ηλείας.

Eίναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όπου και από μικρή ηλικία εντάσσεται στο φοιτητικό κίνημα στις δυνάμεις της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης με την οποία είναι μέλος τόσο του διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ όσο και του φοιτητικού συλλόγου εστιών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται ως λογιστής με δραστηριότητα στην περιοχή της Ηλιούπολης και όχι μόνο.

Στον χώρο εργασίας του διετέλεσε μέλος για δύο θητείες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής όσο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών με την Ριζοσπαστική Παρέμβαση Μισθωτών Λογιστών.

Από το 2019 είναι εκλεγμένος με την Μαχόμενη Ηλιούπολη στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας παίζοντας σημαντικό αντιπολιτευτικό ρόλο τόσο εντός του συμβουλίου όσο και κυρίως εκτός αυτού ενισχύοντας τις κινηματικές προσπάθειες στην πόλη μας για τα φλέγοντα ζητήματα (ΚΥΤ, Υμηττός, υπόθεση τράφικινγκ, συγκρότηση συνέλευσης αγώνα Ηλιούπολης κτλ).

Γιώργος Σόφης

sofis Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Ο κ. Σόφης είναι συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκλέγεται είναι δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη “Αριστερή Πρωτοβουλία” από το 2010. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε πλούσια εκπαιδευτική και συνδικαλιστική δράση

Δημήτρης Ευαγγέλου

EVANGELOU NEW Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη, όπου ζει ακόμα και σήμερα.

Ο κ. Ευαγγέλου είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, ενώ παράλληλα είναι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με τομέα ευθύνης του τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στο παρελθόν έχει υπάρξει πρόεδρος του Γ.Σ Ηλιούπολης, επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ και παίκτης της ομάδας της πόλης, και διατηρεί εξαιρετικά δημοφιλές προφίλ στην πόλη. Συμμετέχει στις εκλογές και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης για πρώτη φορά ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και δεν έχει κανένα πρότερο κομματικό παρελθόν.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Θοδωρής Παπαδάτος

ΣΕΛΙΔΑ 11 ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Αυτοί Είναι Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης Το 2023 - Τα Βιογραφικά Τους

Ο Θοδωρής Παπαδάτος γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1990. Είναι δικηγόρος, αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει 2 μεταπτυχιακά από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Paris II. Είναι συνεργάτης μεγάλης δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος στην πρεσβεία της Κορέας. Στο παρελθόν έχει υπάρξει stagierre στο Δικαστήριο της ΕΕ και στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ. Έχει χειριστεί πλήθος μεγάλων υποθέσεων, ενώ παρουσιάζει εντυπωσιακή εμπειρία-παρά το νεαρό της ηλικίας του- σε θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και Ισπανικά.
______

Σημαντική σημείωση: Το κείμενο θα μεταβάλλεται σε περίπτωση που προκύπτουν νέες υποψηφιότητες. Επίσης, τα «προφίλ» των υποψηφίων είναι επεξεργασμένα από το ilioupolinews.gr με βάση επίσημα δημοσιευμένα βιογραφικά τους σε διάφορους ισοτόπους. Η σειρά έχει οριστεί με βάση την σειρά εκλογής στις εκλογές του 2019.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ