Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ηλιούπολη: 189 Μέλη Του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης Ιδρύουν «Πλατφόρμα Διαλόγου Για Την Αυτοδιοίκηση»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: 189 Μέλη Του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης Ιδρύουν «Πλατφόρμα Διαλόγου Για Την Αυτοδιοίκηση»

Μία νέα πρωτοβουλία φαίνεται πως κάνει την εμφάνιση της στα δημοτικά τεκταινόμενα της Ηλιούπολης και η οποία προσδοκά να παίξει καταλυτικό ρόλο στους συσχετισμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 189 τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ηλιούπολη, συνυπογράφουν ένα εκτενές κείμενο το οποίο κάνει σαφείς αναφορές στην ανάγκη σύγκλισης δυνάμενων και προοδευτικού μετώπου στον Δήμο. Με βάση την ανακοίνωση, στόχος της νέας πρωτοβουλίας που έχει τίτλο «Πλατφόρμα Διαλόγου Και Συντονισμού Για Την Αυτοδιοίκηση» είναι «η διαμόρφωση, ενός κοινού πλαισίου προγραμματικών θέσεων για την αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη» και ενώ οι υπογράφοντες καλούν σε ενεργή συμμετοχή όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.

«Εκτιμούμε πως η συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα πρέπει να προσανατολιστεί σε συνεργασίες και δημιουργία σχηματισμών με σαφή προοπτική νικηφόρων αποτελεσμάτων, στο βαθμό που μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και δέσμευση σε ένα προοδευτικό σχέδιο. Στόχος μας είναι την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών να υπάρχουν προοδευτικές διοικήσεις στους περισσότερους ΟΤΑ, και στην Ηλιούπολη με ισχυρή παρουσία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παντού, που θα αναλάβουν να προωθήσουν με επάρκεια τις θέσεις μας στην πόλη. Να αποδείξουμε ότι είμαστε η Αριστερά, που συμμετέχει, που αναλαμβάνει ευθύνες και που υλοποιεί προτάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ανάμεσα στους 189 υπογράφοντες, βρίσκονται τα ονόματα σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης όπως των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Ασβεστά, Αποστόλη Στασινόπουλου, Αποστόλη Κονδύλη, Φώτη Χρυσουλάκη και Μαρίας Αγγελή, του πρώην υφυπουργού Νίκου Λεβογιάννη, του πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αντύπα καθώς και άλλων στελεχών που πρόσφατα αποχώρησαν από τη δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη». Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου «Το παρόν κείμενο αποτελεί, το πρώτο βήμα για την έναρξη ενός μεγάλου διαλόγου που πρέπει να ξεκινήσει στην πόλη μας για την Αυτοδιοίκηση. Ο διάλογος  που θα ανοίξει αμέσως μετά τη μάχη των εθνικών εκλογών που όλες και όλοι θα δώσουμε ενωμένοι». Οι υπογράφοντες καλούν όποιον συμπολίτη ενδιαφέρειται να συμμετάσχει και να συνυπογράψει το κείμενο να απευθυνθεί platforma.ilioupoli@yahoo.com.

Μαζί με τους προαναφερθέντες αιρετούς το κείμενο υπογράφουν και οι: Σταυρούλα Κοττάκη, Δημήτρης Τσέκερης, Στρατής Παλαιολόγος, Λελούδα Χαρατσή, Αλέξανδρος Βαρσάνης, Νίκος Ευθυμίου, Γιάννης Βρεττός, Ευαγγελία Παρασκευά, Κώστας Ζάχος, Ευδοκία Σκοπελίτου, Μιχάλης Τασούλας και Άννα Δερνίκα.  

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν σκέψεις το εάν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα μετασχηματιστεί σε δημοτική παράταξη που θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ωστόσο οι ζυμώσεις που θα δημιουργήσει θα την καταστήσουν σίγουρα έναν σημαντικό «παίκτη» στα αυτοδιοικητικά προεκλογικά δρώμενα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Πλατφόρμας» έχει ως εξής:

Η τελευταία (ομόφωνη) πολιτική απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαμόρφωσε τον στρατηγικό χάρτη πάνω στον οποίο εκτιμούμε πως οφείλουμε συλλογικά να εργαστούμε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, ως αφετηρία. Στην πόλη μας είναι βέβαιο πως υπάρχει δημοκρατική παράδοση στην αυτοδιοίκηση και σήμερα είναι εφικτό και αναγκαίο όσο ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Όλοι εμείς που αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουμε μία βασική ανησυχία και αγωνία. Να συνδράμουμε ενεργά ώστε η Ηλιούπολη να καταστεί μία πόλη με σύγχρονες υποδομές, κοινωνική μέριμνα και σεβασμό στον πολίτη, που ακολουθεί τις καινοτόμες ευρωπαϊκές τάσεις στην αυτοδιοίκηση και στην οποία ο πολιτικός μας φορέας, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελεί πρωταγωνιστή και καταλύτη θετικών εξελίξεων για τους πολλούς.

Επιθυμούμε να ανοίξουμε την συζήτηση (εντός του πολιτικού μας φορέα) με όλους όσοι συμμερίζονται τον προβληματισμό για την κοινωνική αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πόλη που μένουμε, κινούμαστε και αγαπάμε, μέσα από μία διαδικασία πρωτοβουλιών και διαλόγου. Είναι ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των μελών να πρωταγωνιστήσει στην Ηλιούπολη και να αποτελέσει την θρυαλλίδα ριζοσπαστικών και προοδευτικών τομών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για τις ανάγκες των πολλών. Οι τάσεις απομονωτισμού, πολυδιάσπασης και εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών όπως εκφράζονται μέσα από επιμέρους σχήματα και παρατάξεις αποδυναμώνουν τη διαμόρφωση πλειοψηφιών που θα συμμετέχουν ώστε να τεθεί ένα τέλος στην παντοκρατορία του «μπλε κράτους» στην αυτοδιοίκηση και στην ανάδειξη εναλλακτικών μοντέλων και κουλτούρας. Υπερασπιζόμαστε την απλή αναλογική στην πράξη, σε πείσμα των προσπαθειών της ΝΔ. Επιπλέον, η κατάργηση των νόμων Θεοδωρικάκου αποτελεί μονόδρομο για την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, ωστόσο ο νέος εκλογικός νόμος αποτελεί ένα δεδομένο το οποίο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε στον πολιτικό μας σχεδιασμό.

Πλαίσιο πολιτικών προτεραιοτήτων

Προτεραιότητες μας αποτελούν η διαφύλαξη και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα και η βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου, η αλλαγή του πλαισίου υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης στους ΟΤΑ, η διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών στα συλλογικά όργανα και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου, η αξιοποίηση με κοινωφελείς χρήσεις της Δημόσιας Περιουσίας, η δημιουργία αστικής σήραγγας Ηλιούπολης, η δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και του κόστους ενέργειας του Δήμου, η βιώσιμη κινητικότητα σε συνδυασμό με την κυκλική οικονομία, η προστασία του περιβάλλοντος (Υμηττός, ρέμα Πικοροδάφνης, Προφήτης Ηλίας), η βελτίωση της λειτουργικότητας των σχολικών εγκαταστάσεων και η αναβάθμισή τους, η διεκδίκηση της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας, η επέκταση της κοινωνικής αλληλεγγύης, το ΚΥΤ και το δημοτικό νεκροταφείο. Εν ολίγοις, μία νέα αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και το ρόλο της.

Η απόφαση της Κ.Ε.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά εντός της απόφασης της Κ.Ε, αναφέροντας πως:‘’το βασικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η νίκη των αριστερών, δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής κυριαρχίας της δεξιάς, συντηρητικής παράταξης’’. Ευθυγραμμιζόμαστε με τον στόχο που αναφέρει πως ‘’η αλλαγή του πολιτικού τοπίου στο χώρο της αυτοδιοίκησης προϋποθέτει ανοιχτά νικηφόρα σχήματα με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και πολιτική αξιοπιστία στις τοπικές κοινωνίες’’.

Επομένως, εκτιμούμε πως η συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα πρέπει να προσανατολιστεί σε συνεργασίες και δημιουργία σχηματισμών με σαφή προοπτική νικηφόρων αποτελεσμάτων, στο βαθμό που μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και δέσμευση σε ένα προοδευτικό σχέδιο. Στόχος μας είναι την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών να υπάρχουν προοδευτικές διοικήσεις στους περισσότερους ΟΤΑ, και στην Ηλιούπολη με ισχυρή παρουσία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παντού, που θα αναλάβουν να προωθήσουν με επάρκεια τις θέσεις μας στην πόλη. Να αποδείξουμε ότι είμαστε η Αριστερά, που συμμετέχει, που αναλαμβάνει ευθύνες και που υλοποιεί προτάσεις.

Με βάση τα παραπάνω, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την δημιουργία της πρώτης Πλατφόρμας Διαλόγου και Συντονισμού για την Αυτοδιοίκηση με στόχο την διαμόρφωση, ενός κοινού πλαισίου προγραμματικών θέσεων για την αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη και καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλιούπολης να πλαισιώσουν αυτή την πρωτοβουλία, να την στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ