Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Aντιδράσεις Από Τις Δημοτικές Παρατάξεις Για Τις Εικόνες Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Aντιδράσεις Από Τις Δημοτικές Παρατάξεις Για Τις Εικόνες Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Ανακοινώσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της νεροποντής στο 4ο γυμνάσιο Ηλιούπολης εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.

Το πρωί της Πέμπτης, η καταιγίδα έπληξε την Ηλιούπολης προκαλώντας αρκετά προβλήματα. Στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης, οι λυόμενες αίθουσες παρουσίασαν εισροή υδάτων, ενώ οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν, καθώς έξω από αυτές επικρατούσαν πλημμυρικά φαινόμενα που καθιστούσαν αδύνατη την πρόσβαση.

Με αφορμή το περιστατικό, οι δημοτικές παρατάξεις εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις.

Μαχόμενη Ηλιούπολη: «Ως Εδώ Με Την Υποτίμηση Των Ζωών Μας»

maniatis Aντιδράσεις Από Τις Δημοτικές Παρατάξεις Για Τις Εικόνες Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Η παράταξη του Πέτρου Μανιάτη, σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

Η ευθύνη για τα σχολικά κτίρια και την άρτια λειτουργία τους δεν βαραίνει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς αλλά τον Δήμος Ηλιούπολης. Είναι ντροπή να εγκλωβίζονται παιδιά σε αίθουσες διδασκαλίας.

Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη θα στηρίξει τις προτάσεις του συλλόγου στο επερχόμενο ΔΣ και καλεί όλους τους γονείς αλλά κ άλλους συλλόγους του δήμου μας να δώσουν δυναμικό παρών.

Ως εδώ με την υποτίμηση των ζωών μας

Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη: «Φάνηκε Η Προχειρότητα Του Δήμου – Ήρθε Η Ώρα Για Πράξεις»

EVANGELOU NEW Aντιδράσεις Από Τις Δημοτικές Παρατάξεις Για Τις Εικόνες Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Η νεοσύστατη δημοτική παράταξη του Δημήτρη Ευαγγέλου, σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για προχειρότητα και για «εικόνες που δεν τιμούν την πόλη». Η ανακοίνωση εγκαλεί τον Δήμαρχο Ηλιούπολης για επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, προτείνοντας μάλιστα μια σειρά από λύσεις για το ζήτημα των σχολικών υποδομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής:

Oι καταστάσεις που βίωσαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 4ο γυμνάσιο Ηλιούπολης σίγουρα δεν τιμούν την πόλη και τη δημοτική αρχή και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Με την πρώτη χειμωνιάτικη βροχή φάνηκε η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα άκρως σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα των κτιριακών υποδομών από τον Δήμο. Φτάσαμε στο σημείο να διακυβεύονται τα αυτονόητα, δηλαδή η ασφάλεια των μαθητών και η απρόσκοπτη λειτουργία των τάξεων.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, προέβη για ακόμα μια φορά, σε επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ως εδώ με την επικοινωνία. Ήρθε ώρα για πράξεις!

Πάγια θέση της παράταξης «Ηλιούπολη, φωτεινή πόλη» είναι η άμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος των σχολείων της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα κτιριακών εγκαταστάσεων και πιο συγκεκριμένα:

  • Η πλήρης και αναλυτική καταγραφή των αναγκών όλων των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου.
  • Η άντληση χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια και από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανακατασκευή των κτιρίων ώστε να απομακρυνθούν όλα τα λυόμενα από τα σχολεία και για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους.
  • Η καθιέρωση σε μηνιαία βάση τακτικής συνέλευσης με όλους τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων για να καταγράφονται και να ακούγονται οι προτάσεις της σχολικής κοινότητας για την επίλυση των προβλημάτων.

Η πόλη μας δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τέτοιες καταστάσεις και οφείλουμε να πάρουμε δραστικα μέτρα.

*To κείμενο θα ανανεώνεται διαρκώς με ανακοινώσεις και άλλων παρατάξεων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ