Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Η Κακοκαιρία Προκάλεσε Πλημμύρες & Προβλήματα Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η Κακοκαιρία Προκάλεσε Πλημμύρες & Προβλήματα Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής από το πρωί της Πέμπτης προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ηλιούπολης, αλλά και σε σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, στο 4ο γυμνάσιο Ηλιούπολης και συγκεκριμένα σε τμήματα που φιλοξενούνται σε λυόμενες αίθουσες, παρατηρήθηκαν φαινόμενα εισροής υδάτων εντός των αιθουσών, ενώ παράλληλα είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση για αρκετή ώρα. Επίσης, η απομάκρυνση των μαθητών από τα λυόμενα έγινε μετ εμποδίων, καθώς το νερό είχε λιμνάσει σε αρκετά σημεία, καθιστώντας απαγορευτική την έλευση.

Ανακοίνωση Από Τον Σύλλογο Γονέων

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη νεροποντή θίγει σε ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, η οποία καλεί τους γονείς να παραβρεθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή τη σημερινή νεροποντή και την αφάνταστη ταλαιπωρία που υπέστησαν τα παιδιά μας στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, εξαιτίας των κτιριακών ζητημάτων που θα έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και χρόνια, σας γνωστοποιούμε τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σας ενημερώνουμε ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Καλούμε όλους τους γονείς να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας. Η ασφάλεια της σχολικής κοινότητας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για εμάς και τα παιδιά μας!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στην Ηλιούπολη, σήμερα την 25η Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

Όσον αφορά στο κρίσιμο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αφού ενημερώθηκαν για την υπάρχουσα κατάσταση των λυόμενων κατασκευών που υπάρχουν στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης και λειτουργούν ως αίθουσες διδασκαλίας των μαθητών/τριών της Α’ Γυμνασίου καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων κατασκευών (οροφές που στάζουν, αστάθεια οροφών και δαπέδου, κ.α) και δεδομένου ότι έχει λήξει ο χρόνος διάρκειας των συγκεκριμένων κατασκευών και η εκπαιδευτική διαδικασία διαταράσσεται σε μεγάλο βαθμό κατά τις ημέρες που υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών/τριών

αποφάσισαν ομόφωνα

Να ζητήσουν από τον Δήμο Ηλιούπολης και τη Σχολική Επιτροπή την άμεση απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από το προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης και των δύο προκατ κατασκευών που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Να ζητήσουν από τον Δήμο Ηλιούπολης, τη Σχολική Επιτροπή, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κάθε άλλη αρμόδια αρχή, τη δημιουργία αιθουσών εντός του κτιριακού συγκροτήματος, για λόγους παιδαγωγικούς αλλά και ισονομίας μεταξύ των μαθητών του Δήμου μας.

Να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ηλιούπολης

Εξουσιοδοτούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να γνωστοποιήσει την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2023 και να ενημερώσει εγγράφως όλους τους γονείς και κηδεμόνες του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

Παρέμβαση Του Δημάρχου Για Το Κτιριακό Πρόβλημα Των Σχολείων

Πριν δύο ημέρες, την Τρίτη 24/1, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Φώτη Χρυσουλάκη τις εγκαταστάσεις της ΚΤΥΠ, α), όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Τιμολέων Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, «σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση αντικατάσταση των προκάτ στο 8ο-17ο Δημοτικό Σχολείο, στο 4ο Γυμνάσιο και στο 7ο-21ο Δημοτικό, καθώς επίσης και η χρηματοδότηση μελετών κατασκευής νηπιαγωγείων στην περιοχή Χαλικάκι και Αγίας Μαύρας σε οικόπεδα του Δήμου. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία για άμεσες παρεμβάσεις».

326356609 862390438381569 3371452568074314255 n Η Κακοκαιρία Προκάλεσε Πλημμύρες & Προβλήματα Στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Aπό την επίσκεψη της δημοτικής αρχής στα γραφεία της ΚΤΥΠ

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ