Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στη Βουλή Η Υπόθεση Του Ι.Ν. Απ. Παύλου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Στη Βουλή Η Υπόθεση Του Ι.Ν. Απ. Παύλου Ηλιούπολης

Στη βουλή ήρθε το τοπικό ζήτημα της αυθαίρετης μπάρας ελεγχόμενης στάθμευσης στον Ι.Ν. Απ. Παύλου Ηλιούπολης, μετά από σχετικό ερώτημα βουλευτών του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από την Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης, οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους Αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης μπάρας στον Ι.Ν. Απόστολου Παύλου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης δημιουργώντας αντιδράσεις τόσο από τις δημοτικές αρχές όσο και από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή που βρίσκεται η ελεγχόμενη μπάρα στάθμευσης έχει καταγραφεί ως δασική έκταση και αποτελεί έναν από τους ισχυρούς λόγους μεταξύ άλλων, των διαμαρτυρόμενων απέναντι στους εκκλησιαστικούς φορείς για την ταχεία απομάκρυνση της μπάρας από τον προαύλιο χώρο του ναού. Επιπλέον, σημειώνεται πως ο προαύλιο χώρος της εκκλησίας χρησιμοποιείται ως η μόνη ασφαλής δίοδος των μαθητών, από την λεωφόρου Αλίμου – Κατεχάκη, για το παρακείμενο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Βύρωνα , ενώ φιλοξενείται και η παιδική χαρά του Δήμου Ηλιούπολης που μετά την τοποθέτηση της ηλεκτρονικής μπάρας δυσκολεύει τα παιδιά και τους γονείς να προσεγγίσουν το σημείο.

Για το επίμαχο ζήτημα έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία χαρακτηρίζει την μπάρα «παράνομη και αυθαίρετη», ενώ πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Δασάρχη, ζητώντας την εκκίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών απο μεριάς του Δασαρχείου.

Μπορείτε να διαβάσετε εκτενή αρθρογραφία για την υπόθεση, στους παρακάτω συνδέσμους:

Στον Δασάρχη Το Ζήτημα Του Απόστολου Παύλου Ηλιούπολης – Συνάντηση Με Τον Δήμαρχο

Διαδικτυακό Ψήφισμα Για Την Αφαίρεση Της Μπάρας Από Τον Ι.Ν Απ. Παύλου

Τι Συμβαίνει Στον Ι.Ν Απόστολου Παύλου – Αντιδράσεις Από Κατοίκους Της Ηλιούπολης

«Παράνομη & Αυθαίρετη Η Μπάρα Ελεγχόμενης Κυκλοφορίας Στον Απόστολο Παύλο»

Νέες Διαμαρτυρίες Κατοίκων Στον Απόστολο Παύλο Ηλιούπολης – Ξηλώθηκε Η Μπάρα

Υπόθεση Ι.Ν Απόστολου Παύλου – Συγκροτείται Επιτροπή Κατοίκων

Υπόθεση Απ. Παύλου: Η Μπάρα Επανήλθε «Κάτω Από Τη Μύτη» Των Αρμοδίων

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ