Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Παράνομη & Αυθαίρετη Η Μπάρα Ελεγχόμενης Κυκλοφορίας Στον Απόστολο Παύλο»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Παράνομη & Αυθαίρετη Η Μπάρα Ελεγχόμενης Κυκλοφορίας Στον Απόστολο Παύλο»

Ξεκάθαρη θέση κατά της κατάστασης που επικρατεί στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου πήρε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Με αφορμή την τοποθέτηση μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας από τον ιερά της εκκλησίας στον προαύλιο χώρο και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για παράνομη κατάληψη χώρου, ο Δήμαρχος τόνισε πως πρόκειται για μια «παράνομη και αυθαίρετη πράξη» επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποξήλωση της μπάρας.

«Μετά από έρευνα που κάναμε προέκυψε πως ο ιερέας δεν πήρε καμία άδεια ούτε από το δασαρχείο, ούτε από την πολεοδομία και ως εκ τούτου η μπάρα θα απομακρυνθεί» υπερτόνισε ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο συμβούλιο τοποθετήθηκαν και κάτοικοι της περιοχής, με κοινό αίτημα τους να είναι η απομάκρυνση της μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας και αποκατάσταση της νομιμότητας.

Δασική Έκταση

Όπως είχε πρώτο αποκαλύψει το ilioupolinews σε σχετικό ρεπορτάζ του, η έκταση στην οποία βρίσκεται η εκκλησία είναι δασική και υπόκειται σε εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες γύρω από θέματα δόμησης και κατασκευών. Τα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει τo ilioupolinews επιβεβαιώσε και η εκπρόσωπος της τεχνικής υπηρεσίας, επισημαίνοντας πως «χρειάζεται ειδική αδειοδότηση από το δασαρχείο για να γίνει οποιαδήποτε εργασία εντός δασικών εκτάσεων».

Απόφαση Του Δημοτικού Συμβουλίου Με «Παραφωνίες»

Παρά το γεγονός πως πρόθεση των αιρετών ήταν το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα την εκκίνηση όλων των νόμιμων ενεργειών εκ μέρους του Δήμου, υπήρξαν ορισμένες «παραφωνίες». Πιο συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Χρήστος Καλαρρύτης πρότεινε «να παραχωρηθούν 30 θέσεις parking στην εκκλησία», με τους αιρετούς της διοίκησης να εξαπολύουν πυρά κατά της συγκεκριμένης θέσης. «Δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτα που είναι δασικό» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, με τον κ. Καλλαρύτη να προσθέτει πως «εμείς επιθυμούμε την τήρηση της νομιμότητας». Τελικά ο κ. Καλαρρύτης, μετά από διάφορες αιτιάσεις, ψήφισε υπέρ της εισήγησης του Δημάρχου, με «αστερίσκο» να ληφθεί υπόψιν η δική του πρόταση.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με την εισήγηση του Δημάρχου και ζητούν την αποξήλωση της παράνομης μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Χατζηδάκης, άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εκκλησία, στο δασαρχείο και στο Δήμο Βύρωνα η απόφαση του συμβουλίου, θα δοθεί προθεσμία στην ενορία για την απομάκρυνση της μπάρας και θα κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση του Απόστολου Παύλου, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Παράνομη & Αυθαίρετη Η Μπάρα Ελεγχόμενης Κυκλοφορίας Στον Απόστολο Παύλο»
  1. Ο/Η ΕΝΑΣ "ΠΑΠΑΣ" ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ λέει:

    Όλοι έχουν δίκιο. Μόνο η Εκκλησία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αγγίξει αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΤΑΙ να αξιοποιήσει την περιουσία της. Ο χώρος που τον ονομάζετε “δασικό” είναι ιδιοκτησία της Μονής Πετράκη! Άρα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να ελέγχει την στάθμευση ο Ιερέας που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη! Αλλά ό,τι κάνουν οι “παπάδες ” είναι εξ ορισμού παράνομο! Να τους κλείσουμε φυλακή ή καλύτερα να τους εκτελέσουμε να τελειώνουμε! ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ