Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Το «Έργο» Με Τα LED Έχει «Ξαναπαιχτεί»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γράφει ο Γιάννης Καραμαγκάλης

Το «Έργο» Με Τα LED Έχει «Ξαναπαιχτεί»

Πολλές φορές στην πολιτική τα πράγματα είναι περίπλοκα. Άλλες βέβαια είναι πάρα πολύ απλά.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια ενδιαφέρουσα σύνδεση και «αλληλουχία» γεγονότων.

Το ζήτημα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην Ηλιούπολη συνέπεσε χρονικά με το αντίστοιχο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί, η αντιπολίτευση αντιδρά σφοδρά για το γεγονός πως ο Δήμαρχος προσπαθεί να «περάσει» την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού από την ολιγομελή οικονομική επιτροπή στην οποία έχει πλειοψηφία και όχι από το δημοτικό συμβούλιο. Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και για το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου αγνόησε προγενέστερη πρόταση για αναβάθμιση του οδοφωτισμού με αρκετά χαμηλότερο κόστος.

Μάλιστα, αρωγός στις διαμαρτυρίες παρατάξεων είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, 18 βουλευτές του οποίου κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή. Μια εξ αυτών, μάλιστα, είναι βουλευτής στα νότια.

Εάν κάνω copy-paste την παραπάνω παράγραφο και αντικαταστήσω τη λέξη «Νέα Φιλαδέλφεια» με τη λέξη «Ηλιούπολη», η ιστορία είναι ακριβώς η ίδια, με τη μόνη διαφορά πως στην πόλη μας δεν έχει παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, λοιπόν, είναι δύο.

  1. Γιατί η δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη δεν αποδέχεται την πρόταση της αντιπολίτευσης να ληφθεί απόφαση από το συμβούλιο και όχι από την επιτροπή για το ζήτημα των LED; Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια επιτροπή παραπέμπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
  2. Ποια είναι η επίσημη στάση και άποψη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο Δήμαρχος έχει «ανοικτό φλέρτ» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διεκδικεί το χρίσμα στις εκλογές του 2023;

Ναι, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να εγκρίνει μια σειρά από ζητήματα μέσω της οικονομικής επιτροπής. Ωστόσο ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα εκατομμυρίων ευρώ δεν γίνεται να αποφασίζεται από μια επιτροπή 7 ατόμων, με 4 θετικές ψήφους. Αλλά ακόμα και αν οι γνώσεις μου είναι τόσο κακές σε θέματα νομοθεσίας, ας γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία για το εάν υπάρχει η δυνατότητα να ανακληθεί η απόφαση της επιτροπής και να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Είμαι σίγουρος πως ο Δήμαρχος θα κάνει το σωστό. Άλλωστε, και ο ίδιος θα αντιδρούσε εάν ήταν στην αντιπολίτευση.


Update (21:37): Για υστερόγραφο, μια σημαντική διευκρίνιση:

Το άρθρο και η συλλογιστική του θιγούν το ζήτημα της διαδικασίας με την οποία εγκρίθηκε η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στους δυο δημους. Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρείται ταύτιση ως προς τις τεχνικες προδιαγραφες η τα οικονομικά κριτήρια που ακολουθούν οι δυο Δήμοι για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού τους. Ουδέποτε υπονοήθηκε πως πρόκειται για διαδικασίες που δεν συμβαδίζουν με τη νομοθεσία. Άλλο αναδεικνύεται στο εν λόγω άρθρο: Και στους το δυο δήμους, το θέμα του οδοφωτισμού εγκρίθηκε από επιτροπές και όχι από το συμβούλιο, κάτι το οποίο είναι μεν νόμιμο, αλλά εγείρει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Επαναλαμβάνω: είμαι σίγουρος πως ο Δήμαρχος θα κάνει το σωστό. Θα φέρει το θέμα προς ψήφιση και όχι απλά προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει το ανώτατο όργανο του Δήμου για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ