Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Πυρ Ομαδόν» Της Αντιπολίτευσης Κατά Του Δημάρχου Ηλιούπολης Για Το Ζήτημα Του Οδοφωτισμού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Πυρ Ομαδόν» Της Αντιπολίτευσης Κατά Του Δημάρχου Ηλιούπολης Για Το Ζήτημα Του Οδοφωτισμού

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για το θέμα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην πόλη.

Με αφορμή το αίτημα του κ. Ευσταθίου για ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως την Πέμπτη θα υπάρξει διεξοδική ενημέρωση του συμβουλίου για το θέμα, επισημαίνοντας πως η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την επιτροπή όπως επιτάσσει ο νόμος.

Η δήλωση αυτή του δημάρχου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους Στάθη Ψυρρόπουλο, Τάσο Ευσταθίου και Χρήστο Κοκοτίνη, οι οποίοι τον εγκάλεσαν για απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, με τον κ. Ψυρρόπουλο να κάνει λόγο για «απολυταρχικές τακτικές» από την πλευρά του δημάρχου.

«Δεν είναι δυνατόν να επικαλείστε έναν νόμο που επιτρέπει σε μια ολιγομελή επιτροπή να αποφασίζει για έργα εκατομμυρίων ευρώ και να ακυρώνετε το δημοτικό συμβούλιο» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, τονίζοντας πως το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να αποφασίσει για αυτό το ανώτατο όργανο του δήμου, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο.

Το επιχείρημα του Δημάρχου είναι σωστό, καθώς η τροπολογία περί «κυβερνησιμότητας» της ΝΔ το καλοκαίρι του 2019 επιτρέπει στην δημοτική αρχή να εγκρίνει μελέτες στην οικονομική επιτροπή, όπου ο δήμαρχος έχει de facto πλειοψηφία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, την προσεχή Πέμπτη αναμένεται σκληρή αντιπαράθεση, με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να βρίσκονται σε ανοιχτή και κοινή γραμμή για να «ανατρέψουν» με κάθε νόμιμο τρόπο την λήψη απόφασης από την επιτροπή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ