Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Νέες Διαμαρτυρίες Κατοίκων Στον Απόστολο Παύλο Ηλιούπολης – Ξηλώθηκε Η Μπάρα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Νέες Διαμαρτυρίες Κατοίκων Στον Απόστολο Παύλο Ηλιούπολης – Ξηλώθηκε Η Μπάρα

Ένας νέος κύκλος αντιδράσεων έχει ανοίξει στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου στην Ηλιούπολη, με αφορμή την αυθαίρετη τοποθέτηση μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας από τον Ιερέα στο σημείο.

Εδώ και αρκετούς μήνες, ο ιερέας του Ναού έχει τοποθετήσει μπάρα ελεγχόμενης κυκλοφορίας στην είσοδο του χώρου στάθμευσης που περιβάλλει τον ναό αλλά και κάμερα που βιντεοσκοπεί την παραμικρή κίνηση, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί, εδώ.

Το δημοτικό συμβούλιο, τον περασμένο Ιούλιο είχε κατά πλειοψηφία αποφασίσει την απομάκρυνση της μπάρας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του ιερέα «παρανομη και αυθαίρετη» κοινοποιώντας μάλιστα την απόφαση στον ιερό ναό, ωστόσο ελάχιστα πράγματα άλλαξαν έκτοτε. Οι κάτοικοι συνέχισαν να αντιδρούν, ενώ το βράδυ της Τρίτης 28/9 οργισμένοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, καθώς δεν μπορούσαν να σταθμεύσουν στο σημείο.

«Θέλουμε Να Εφαρμοστεί Η Απόφαση Του Δημοτικού Συμβουλίου»

Μιλώντας στο ilioupolinews, οι περίοικοι του σημείου δηλώνουν αγανακτισμένοι από τη στάση του Ιερέα και ζητούν από τους ιθύνοντες την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ και την απομάκρυνση της μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας από το σημείο. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, «ο ιερέας δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκλείει την πρόσβαση στον περίβολο του ναού», κάτι που άλλωστε έχει επικυρώσει και το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Δήμου με απόφαση του.

«Δεν ειναι δυνατόν ο ιερέας να μοιράζει έναντι 30 ευρώ τηλεχειριστήρια εισόδου για μια έκταση που είναι δασική» τονίζει άλλος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα στάθμευσης στο σημείο. Πράγματι, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διαθεση του το ilioupolinews, η έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως δασική, γεγονός που απαγορεύει την οποιαδήποτε εργασία ή τοποθέτηση χωρίς την άδεια του δασαρχείου.

δασικοι χαρτες 2 Νέες Διαμαρτυρίες Κατοίκων Στον Απόστολο Παύλο Ηλιούπολης - Ξηλώθηκε Η Μπάρα
Σύμφωνα με τις κυρωμένους δασικούς χάρτες, η έκταση είναι δασική.

Παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με το κτηματολόγιο, η συγκεκριμένη έκταση φαίνεται πως ανήκει στη Μονή Πετράκη, ο δασικός της χαρακτήρας απαγορεύει την τοποθέτηση μπάρας άνευ πρότερης αδειοδότησης.

Ξηλώθηκε Η Μπάρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μπάρα ελεγχόμενης κυκλοφορίας ξηλώθηκε, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το εάν η συγκεκριμένη πράξη σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες ή εάν πρόκειται για πράξη συμμόρφωσης της εκκλησίας στην απόφαση του ΔΣ.

Οι κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου και έχουν ανανεώσει τη συνάντηση τους για την Κυριακή, στις 17:30 το απόγευμα.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει για την υπόθεση το ilioupolinews, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ