Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Υπόθεση Ι.Ν Απόστολου Παύλου – Συγκροτείται Επιτροπή Κατοίκων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Υπόθεση Ι.Ν Απόστολου Παύλου – Συγκροτείται Επιτροπή Κατοίκων

Στη συγκρότηση επιτροπής με σκοπό τη διεκδίκηση εφαρμογής της νομιμότητας προχωρούν κάτοικοι της περιοχής πέριξ του Ι.Ν Αποστόλου Παύλου στην Ηλιούπολη.

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά και την ανένδοτη στάση του Ιερέα, ο οποίος συνεχίζει να ισχυρίζεται πως η δασική έκταση ανήκει στην εκκλησία, οι κάτοικοι συσπειρώνονται προκειμένου να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή καθώς και την απομάκρυνση της μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας και των καμερών έξω από τον ναό.

Πριν λίγες ημέρες κάτοικοι πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία, καθώς ο ιερέας αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης και να απομακρύνει την μπάρα ελεγχόμενης κυκλοφορίας έξω από τον ναό. Με την εν λόγω μπάρα ο ιερέας επιτρέπει μόνο σε συγκεκριμένους πολίτες την πρόσβαση και την στάθμευση, ισχυριζόμενος πως η έκταση πέριξ του ναού ανήκει στην Μονή Πετράκη. Από την πλευρά τους οι περίοικοι αντιδρούν, τονίζοντας πως η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική και ουδείς έχει το δικαίωμα να την καταπατά.

Με αφορμή την άτεγκτη στάση του ιερέα, οι κάτοικοι πέριξ του ναού συνέστησαν επιτροπή, η οποία θα γνωστοποιήσει το θέμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ αναμένονται και κινητοποιήσεις στο σημείο. Όπως δήλωσε μάλιστα η επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης κ. Τασία Τσατσούλη, το ζήτημα θα ξαναέρθει στο δημοτικό συμβούλιο με δική της πρωτοβουλία, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη πιο συγκεκριμένων μέτρων για την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του τον περασμένο Ιούλιο είχε χαρακτηρίσει «παράνομη και αυθαίρετη» την τοποθέτηση καμερών αι μπάρας ελεγχόμενης κυκλοφορίας στο σημείο, κοινοποιώντας την απόφαση της τόσο στους υπεύθυνους του ναού, όσο και στο δασαρχείο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ