Σε κινητοποίηση προχώρησαν κάτοικοι και τοπικές οργανώσεις της Ηλιούπολης έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 5/12.
Κατά τη διάρκεια της διαμρτυρίας πραγματοποιούνταν συζήτηση για την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης για το Ρέμα της Πικροδάφνης, έπειτα από σχετική προσφυγή που έχουν καταθέσει πολίτες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Αθήνα 984“, η θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν ότι για να πάρει απόφαση, πρέπει η Αποκεντρωμένη διοίκηση να οριοθετήσει την έκταση των αντιπλημμυρικών έργων που έχει αποφασίσει. Είχε δοθεί, μάλιστα, τρίμηνη και έπειτα εξάμηνη προθεσμία το Μάιο προς τη διοίκηση για την οριοθέτηση της περιοχής, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί.
Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αυτή η μελέτη εκτός από τα λάθη που έχει ανακαλύψει το τμήμα Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας του ΕΜΠ, προβλέπει μεταξύ άλλων την αποψίλωση 800 περίπου δέντρων, αλλά και την ενδιάμεση βλάστηση. Παράλληλα «ντύνεται» το ρέμα με συρματοκιβώτια -πέτρες τυλιγμένες με συρματόπλεγμα- τα οποία αντέχουν 30-50 χρόνια, ενώ το υπόβαθρο της Πικροδάφνης είναι βραχώδεις σχηματισμοί χιλιάδων ετών. Ένας ακόμα προβληματισμός που εκφράζουν οι κάτοικοι, είναι το γεγονός ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται σε ορισμένα σημεία της Πικροδάφνης στα οποία είτε υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές είτε έχουν γίνει τεχνικά λάθη σε αυτές, και παρ’ όλα αυτά γι’ αυτά τα λάθη δεν υπάρχει πρόβλεψη να διορθωθούν.
Οι κάτοικοι επισημαίνουν, επίσης, ότι τμήμα της Πικροδάφνης από την Ηλιούπολη μέχρι το βουνό έχει εγκιβωτιστεί και έχει μετατραπεί σε κλειστό οχετό, ο οποίος έχει χτιστεί. Πράγμα που σημαίνει ότι το νερό, σε περίπτωση ακραίας βροχόπτωσης, δεν έχει είσοδο προς την Πικροδάφνη.
Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.