Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Συμβούλοι Ηλιούπολης: Προτάσεις Για Τα Χρήματα Του Επίμαχου Διαγωνισμού Των Κάδων

Τις εναλλακτικές τους προτάσεις για την διοχέτευση των χρημάτων του επίμαχου διαγωνισμού προμήθειας των 1500 κάδων σε άλλους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας, δημοσίευσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Συμβούλοι Ηλιούπολης: Προτάσεις Για Τα Χρήματα Του Επίμαχου Διαγωνισμού Των Κάδων

Τις εναλλακτικές τους προτάσεις για την διοχέτευση των χρημάτων του επίμαχου διαγωνισμού προμήθειας των 1500 κάδων σε άλλους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας, δημοσίευσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Χατζηδάκης, Γιάννης Ατζινάς, Καίτη Χωματά, Παναγιώτης Βιδάλης και Τάσος Παναγιώταρης δημοσίευσαν μια λίστα με τις προτάσεις χρηματοδότησης άλλων τομέων, καθώς, όπως αναφέρουν “είναι πλέον βέβαιο ότι οι ελεγκτικές αρχές δεν θα εγκρίνουν την προμήθεια 1500 κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού ύψους 600.000 ευρώ”.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προτάσεις τους τα 600.000 ευρώ πρέπει να διοχετευτούν στον προϋπολογισμό του 2019 ως εξής:

  • Προμήθεια Ατομικών Μέσων Προστασίας εργαζομένων και εμβολιασμός: για την ασφάλεια των εργαζομένων που εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον (αποκομιδή απορριμμάτων, πράσινο, καθαριότητα χώρων). Αύξηση κωδικού κατά 40.000 ευρώ.
  • Δικαστικά Έξοδα: αφορά υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας που παραμένουν εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις και είναι απαραίτητοι για να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων. Αύξηση κωδικού κατά 100.000 ευρώ.
  • Τοποθέτηση συστημάτων πυρασφάλειας σε σχολεία της πόλης: για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και την προστασία των υποδομών του Δήμου. Νέο Τεχνικό Πρόγραμμα προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
  • Προμήθεια οργάνων Παιδικών Χαρών: για την περαιτέρω αναβάθμιση και πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών της πόλης μας. Κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ.
  • Δημιουργία Πράσινων Σημείων: για την ευαισθητοποίηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των πολιτών. Κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα του Δήμου: για την ασφάλεια εργαζομένων και πεζών. Κονδύλι ύψους 80.000 ευρώ.
  • Εποχικό Προσωπικό στον τομέα Πρασίνου: για την πρόσληψη επιπλέον εποχικού προσωπικού για την φροντίδα του πρασίνου στην πόλη μας. Κονδύλι ύψους 50.000 ευρώ.
  • Προμήθεια κλάδοκόφτη για το Πρόγραμμα Κομποστοποίησης Κλαδιών: Κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων: 

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό του Δήμου και όσα ειπώθηκαν σε αυτό είναι πλέον βέβαιο ότι οι ελεγκτικές αρχές δεν θα εγκρίνουν την προμήθεια 1500 κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού ύψους 600.000 ευρώ λόγω των σημαντικών λαθών που εντοπίστηκαν στη διακήρυξη του διαγωνισμού που είναι αυτή την στιγμή στον αέρα.

Επισημαίνουμε ότι στην πόλη υπάρχουν ήδη 2500 περίπου κάδοι απορριμμάτων που επαρκούν για την συλλογή των σκουπιδιών και οι όποιες ζημιές προκύπτουν σε λιγοστούς από αυτούς αντιμετωπίζονται με λίγα χρήματα μέσω διαγωνισμού που είναι σε ισχύ.

Η εξέλιξη αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο την πραγματική αναγκαιότητα στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτή η αναγκαιότητα εντοπίζεται στην έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων συλλογής απορριμμάτων και έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε το διαθέσιμο κονδύλι των 600.000 ευρώ να κατανεμηθεί στον προϋπολογισμό του 2019 ως εξής:

1) Προμήθεια Ατομικών Μέσων Προστασίας εργαζομένων και εμβολιασμός: για την ασφάλεια των εργαζομένων που εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον (αποκομιδή απορριμμάτων, πράσινο, καθαριότητα χώρων). Αύξηση κωδικού κατά 40.000 ευρώ.

2) Δικαστικά Έξοδα: αφορά υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας που παραμένουν εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις και είναι απαραίτητοι για να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων. Αύξηση κωδικού κατά 100.000 ευρώ.

3) Τοποθέτηση συστημάτων πυρασφάλειας σε σχολεία της πόλης: για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και την προστασία των υποδομών του Δήμου. Νέο Τεχνικό Πρόγραμμα προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

4) Προμήθεια οργάνων Παιδικών Χαρών: για την περαιτέρω αναβάθμιση και πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών της πόλης μας. Κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ.

5) Δημιουργία Πράσινων Σημείων: για την ευαισθητοποίηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των πολιτών. Κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ.

6) Προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα του Δήμου: για την ασφάλεια εργαζομένων και πεζών. Κονδύλι ύψους 80.000 ευρώ.

7) Εποχικό Προσωπικό στον τομέα Πρασίνου: για την πρόσληψη επιπλέον εποχικού προσωπικού για την φροντίδα του πρασίνου στην πόλη μας. Κονδύλι ύψους 50.000 ευρώ.
8) Προμήθεια κλάδοκόφτη για το Πρόγραμμα Κομποστοποίησης Κλαδιών: Κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ.

Οι παραπάνω προτάσεις συνοψίζουν όσα ελέγχθησαν και προτάθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης καθώς και από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου στα πλαίσια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε και καταψηφίστηκε ο προτεινόμενος, από τη δημοτική αρχή, προϋπολογισμός για το 2019.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ