Ρεπορτάζ: Πως Εξελίσσονται Τα Ψηφοδέλτια Των Δημοτικών Παρατάξεων Στην Ηλιούπολη

Δύο μήνες έχουν απομείνει για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ηλιούπολη και οι παρατάξεις έχουν ριχτεί στη μάχη εύρεσης των κατάλληλων προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους. Ποιες από τις 10 δημοτικές παρατάξεις  είναι κοντά στον «μαγικό αριθμό» 41, που είναι και ο απαιτούμενος σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο; Ποιες έχουν μείνει πίσω στον rally;

Το ilioupolinews παραθέτει τα στοιχεία από τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων μέχρι στιγμής.

Πρώτα Η Ηλιούπολη – Βασίλης Βαλασόπουλος

Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ο νυν Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, αφού έχει ήδη βρει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης του και μάλιστα με το παραπάνω. Ο κ. Βαλασόπουλος ανακοίνωσε 53 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συγκεντρώνοντας μάλιστα πάνω 700 άτομα στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησε στις αρχές του χρόνου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης. Το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» έχει υποστεί μεγάλη ανανέωση, μετά και την αποχώρηση των κκ. Χατζηδάκη, Αντζινά, Βιδάλη, Παναγιώταρη και Χωματά, με τον Δήμαρχο να δίνει ευκαιρία σε νέους ηλικακά δημότες να συμμετέχουν στα κοινά, κρατώντας ωστόσο τον βασικό άξονα του ψηφοδελτίου τον ίδιο με το 2014, με τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών και συνεργατών του.

ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη – Χρήστος Κοκοτίνης

Η παράταξη του Χρήστου Κοκοτίνη, στις εκλογές του 2014 έχασε την ηγεσία του Δήμου για λιγότερες από 1000 ψήφους.  Η παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» έχει τον τελευταίο καιρό πραγματοποιήσει αρκετές εκδηλώσεις όπου έχει παρουσιάσει σοβαρές προτάσεις για το μέλλον της Ηλιούπολης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν περί τους 50 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης – Τασία Τσατσούλη

 

Με μία μεγάλη εκδήλωση στην αιθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η Τασία Τσατσούλη ανακοίνωσε 62 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για την λαϊκή συσπείρωση, ξεπερνώντας -μέχρι στιγμής- όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στην Ηλιούπολη. Το κλίμα στις τάξεις της παράταξης του ΚΚΕ είναι θετικό, καθώς αρκετοί αιρετοί με εμπειρία στα πράγματα της πόλης εκτιμούν πως η πολυδιάσπαση ψηφοδελτίων και υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία στην λαϊκή συσπείρωση να βρεθεί στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων και να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά – Τάσος Ευσταθίου

Καμία επίσημη ανακοίνωση προς τα media της πόλης δεν έχει κάνει ο Τάσος Ευσταθίου μέχρι στιγμής σχετικά με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά». Μέχρι σήμερα, έχουν ανακοινωθεί αποσπασματικά υποψήφιοι μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media καθώς και από το ιστολόγιο «Ενεργός Πολίτης Ηλιούπολης», που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά στην Ηλιούπολη. Μπορεί ο κ. Ευσταθίου να είχε ικανοποιητική προσέλευση στην κοπή της πίτας της παράταξης του πριν λίγο καιρό, ωστόσο -δυο μήνες πριν τις εκλογές- δεν έχει βγάλει στον αέρα ούτε site για την ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ στην πόλη. Μετά από εκτενή αναζήτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αλλά και στην επίσημη σελίδα της παράταξης στο Facebook, καταφέραμε να εντοπίσουμε μέχρι στιγμής 14 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για τους Μιχάλη Κουρή, Μαριάννα Γραψά, Γεωργία Πουλάκη, Γιώργο Δουζένη, Γιάννη Πετράκη, Νίκο Τηλεβερίδη, Σπύρο Μαρίνο, Ευάγγελο Βερβερέλη, Αρετούσσα Τακτικού, Αθηνά Μενδώνη, Τάσο Παπαβασιλείου, Άννα Τσιάλτα, Πάνο Κυριαζή και Ευάγγελος Λιακόπουλος

Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης – Γιώργος Σόφης

Η ανακοίνωση της αριστερής πρωτοβουλίας για συμμετοχή στις εκλογές ήρθε μόλις στις αρχές Μαρτίου, με τον επικεφαλής της, Γιώργο Σόφη να δηλώνει «παρών» στις προσεχείς εκλογές. Η ανακοίνωση δεν ήταν αυτούσια, αλλά προήλθε μέσα από μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Φωνή της αριστερής πρωτοβουλίας«, στην οποία ο κ. Σόφης επιβεβαίωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Η παράταξη συμμετείχε και στις εκλογές του 2014 και κατάφερε να είναι η τελευταία παράταξη που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ποιοι θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Η Πόλη Που Θέλω – Γαβριήλ Αραμπατζής

Η έτερη υποψηφιότητα στο χώρο της κεντροδεξίας, είναι αυτή του Γαβριήλ Αραμπατζή. Ο νυν συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης προχωρά δυναμικά στον δρόμο προς τις κάλπες, έχοντας ανακοινώσει ήδη 29 υποψήφιους, έχοντας μάλιστα έντονη δραστηριότητα τόσο σε επίπεδο ανακοινώσεων αλλά και στα social media.  Συνεργάτες του κ. Αραμπατζή αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην συμπλήρωση των 41 υποψηφίων, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως ο αριθμός αυτός θα ξεπεραστεί. Τέλος, τα στελέχη της παράταξης δηλώνουν ικανοποιημένα από την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

ΗλιουπΌλοι Μαζί – Γιώργος Χατζηδάκης

Δυναμικά συνεχίζεται η ανακοίνωση υποψηφίων από τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, η παράταξη του οποίου έχει ανακοινώσει ήδη 34 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, φτάνοντας μια ανάσα πριν τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του. Η παράταξη του πρώην Αντιδημάρχου έχει πλούσια δραστηριότητα στα social media, κάνοντας μέχρι στιγμής την καλύτερη καμπάνια ανακοίνωσης υποψηφίων σε επίπεδο γραφιστικής απεικόνισης. Η παράταξη «ΗλιουπΌλοι Μαζί» φημολογείται μάλιστα πως θα κάνει σύντομα και δύο καλές «μεταγραφές», αφού είναι σε συζητήσεις με τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Σεφτελή και Γιάννη Πούλο, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη.

Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη – Αποστόλης Στασινόπουλος

Οι «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη», παρουσιάζουν μέχρι στιγμής το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο στην Ηλιούπολη, καθώς η πλειονότητα των 23 υποψηφίων που έχουν ανακοινώσει είναι κάτω από 30 χρόνων. Η παράταξη έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη με ποικίλη θεματολογία, οι οποίες έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό φοιτητών και μαθητών της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Συνεργοί δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα να κλείσουν το ψηφοδέλτιό τους, ενώ σύντομα θα ανακοινώσουν και άλλους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Οι Συνεργοί φέρνουν νέα πρόσωπα στα δημοτικά πράγματα της πόλης, αφού κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία.

Mατίνα Βρέκου – Πράσινο Κίνημα

H κ. Ματίνα Βρέκου έχει τεθεί ως επικεφαλής του Πρασινου Κινήματος στην Ηλιούπολη. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ilioupolinews, η κυρία Βρέκου δήλωσε πως η παράταξη της θα συμμετέχει στις εκλογές, αναφέροντας μάλιστα πως υπάρχουν ήδη επαφές με υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια προεκλογική εκδήλωση, ωστόσο υπάρχει δραστηριότητα στα social media της παράταξης.

Μαχόμενη Ηλιούπολη – Πέτρος Μανιάτης

Η νέα παράταξη που έκανε την εμφάνιση της τον Φεβρουάριο του 2019 και έχει αναφορές στην αντικαπιταλιστική αριστερά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Έχει ωστόσο πραγματοποιήσει μια προεκλογική εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε η παράταξη και οι θέσεις της ενώ πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε και η εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού. Ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Μανιάτης δηλώνει με βεβαιότητα πως η παράταξη του θα συμμετέχει ενεργά στις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ