Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δύο Ζητήματα Της Ηλιούπολης Συζητήθηκαν Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δύο σημαντικά θέματα ήρθαν προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία της λαϊκής συσπείρωσης.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Δύο Ζητήματα Της Ηλιούπολης Συζητήθηκαν Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δύο σημαντικά θέματα ήρθαν προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία της λαϊκής συσπείρωσης.

Πρόκειται για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του ειδικού γυμνασίου – λυκείου Ηλιούπολης και για τη διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης. Και για τα δύο θέματα, η λαϊκή συσπείρωση απηύθυνε αίτημα για προ-ημερησίας διάταξης συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης, σε ό,τι αφορά το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηλιούπολης, τονίζεται πως “μετά από υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Ηλιούπολη, υπεύθυνοι της Περιφέρειας είχαν αποδεχτεί το αίτημα για την ένταξή του σε πρόγραμμα και ότι σε συνεννόηση με το Δήμο Ηλιούπολης θα αναλάμβανε ο δήμος τη διαμόρφωση της μελέτης, ώστε να προχωρήσει. Ο δήμος όμως δεν έχει δώσει κάποια μελέτη ούτε έχει εντάξει το έργο αυτό στον προϋπολογισμό του”.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο αίτημά της για το ρέμα της Πικροδάφνης υπογραμμίζει τα εξής: “Το ρέμα της Πικροδάφνης πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου. Είναι ένα από τα λίγα ρέματα που περνούν μέσα από τον αστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και έχει διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του μήκους του τον αρχικό του ρου και βλάστηση. Έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και από αυτά τα 3 περίπου χλμ. είναι εγκιβωτισμένα σε τσιμεντένια αναχώματα”.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ