ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Αντιπλημμυρικό Έργο 7,4 εκ. Ευρώ Στην Ηλιούπολη – Εγκρίθηκε Η Χρηματοδότηση Του (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε

στις

Αντιπλημμυρικό Έργο 7,4 εκ. Ευρώ Στην Ηλιούπολη - Εγκρίθηκε Η Χρηματοδότηση Του (ΦΩΤΟ)

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για την Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/2/2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τους διακήρυξης  του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα, βάζοντας το project σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα έργο που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την Ηλιούπολη, καθώς είναι το τελευταίο τμήμα ενός μεγάλου δικτύου αγωγών που βρίσκονται στην Πόλη. Ήδη από το 2018 ολοκληρώθηκαν και έχουν τεθεί σε λειτουργία οι σημαντικότατοι βασικοί αγωγοί Σ2 και Σ3, οι οποίοι θα συνδεθούν με τους 4 νέους που θα δημιουργηθούν κατά την εκπόνηση των εργασιών του νέου έργου.

Τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά Του Έργου

Πρόκειται για ένα έργο με απαιτητικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Η κατασκευή απαρτίζεται από δίκτυο 4 κυρίων συλλεκτηρίων αγωγών μήκους 3.4 χιλιομέτρων, από έξι δευτερεύοντες αγωγούς συνολικού μήκους 314 μέτρων, όπως και από μικρού μήκους αγωγό και μικρά τεχνικά σε εκτός σχεδίου περιοχή στον Καρέα κάτω από τη Μονή Άη Γιάννη Καρέα.  Αποδέκτης των πλημμυρικών απορροών των έργων είναι ο συλλεκτήρας Σ1, στην συμβολή της Λ. Παπανδρέου και της οδού Ισαύρων Ηλιούπολης, όπου έχει κατασκευαστεί αναμονή σύνδεσης του Σ1 με τον αγωγό 1 του εν λόγω έργου . Οι διατομές των αγωγών ποικίλουν, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του έργου σημειώνεται ότι σημαντικό μέρος των αγωγών έχουν ορθογωνική διατομή 2×2 μέτρα, 2×1,80 μέτρα, 2×1,50 μέτρα.

Πόσο Κοστίζει

Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής, και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7.440.000€

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ