Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ένας Χρόνος Διοίκησης Χατζηδάκη Στην Ηλιούπολη – Μία Ανασκόπηση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ένας Χρόνος Διοίκησης Χατζηδάκη Στην Ηλιούπολη – Μία Ανασκόπηση

Σημαντική πληροφορία: Το ilioupolinews.gr προσπάθησε επανειλημμένα  και με κάθε πρόσφορο μέσο να επικοινωνήσει με το γραφείο τύπου του Δήμου, ώστε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ να αποτυπωθεί και η άποψη του Δημάρχου, όπως επιτάσσει η δεοντολογία. Ωστόσο, στα διαρκή και επίμονα αιτήματά μας ήρθαμε αντιμέτωποι με κλειστά τηλέφωνα, κλειστές πόρτες και καμία απάντηση επί συγκεκριμένων ερωτημάτων. Συνεπώς, δε φέρουμε καμία ευθύνη για ενδεχόμενη «έλλειψη στοιχείων» σχετικά με το έργο της δημοτικής αρχής.

To παρακάτω κείμενο προοριζόταν για δημοσίευση στις 5 Σεπτεμβρίου και παρά την αναμονή εβδομάδων, ουδέποτε υπήρξε απάντηση στα αιτήματα μας.


Γράφει o Γιάννης Καραμαγκάλης,
Δημιουργός του ilioupolinews.gr

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στις 31 Αυγούστου του 2019 ήταν διαφορετική από αυτές του 2010 και το 2014. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου, υπήρχε μια παράξενη υποτονικότητα και αμηχανία. Αυτή η παράξενη αμηχανία κορυφώθηκε όταν ο νέος Δήμαρχος της πόλης μπήκε στην αίθουσα, διασχίζοντας με ένα σφιγμέν χαμόγελο τον αριστερό διάδρομο, με ορισμένα μουδιασμένα χειροκροτήματα από υποψήφιους του.

Θα περίμενε κανείς η αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου να ήταν το ίδιο εκκωφαντική με αυτή του 2011, όταν στην ορκωμοσία της τότε νέας δημοτικής αρχής, στην οποία ο νυν δήμαρχος ήταν μέλος, το αμφιθέατρο του δημαρχείου είχε σειστεί από τη φωνή και το χειροκρότημα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Χατζηδάκης θα ορκιζόταν 8ος δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης. Μιας πόλης για την οποία ο νεοεκλεγείς Χατζηδάκης είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, προεκλογικά.

Δυναμικό Ξεκίνημα

Ο 45άρης Χατζηδάκης δεν ήταν «νέο αίμα» στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Ο πάλαι ποτέ πολιτικά πεπειραμένος συνδικαλιστής της ΠΑΣΠ ΑΣΣΟΕ ήταν επί 9 χρόνια ο «δημαρχεύων» στην Πόλη, με όλα τα κρίσιμα θέματα να περνάνε από το γραφείο του, έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του τέως Δημάρχου. Ήταν στην ουσία ο βοηθός προπονητή επί 9 χρόνια, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα σημαντικά ζητήματα της πόλης. Αυτό φάνηκε από τις πρώτες του κινήσεις.

Τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του βγήκε στους δρόμους επιβλέποντας τον καθαρισμό της πόλης από τα συνεργεία του Δήμου. Ένα από τα στοιχήματα του, άλλωστε ήταν η ενίσχυση της καθαριότητας στην πόλη. Η νέα διοίκηση έριξε βάρος στην επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας και αυτό φάνηκε και από την πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού που εισηγήθηκε: Χρησιμοποίησε κονδύλια για υπερωρίες στα συνεργεία καθαριότητας, ενίσχυσε το τεχνικό πρόγραμμα με επιδιορθώσεις πεζοδρομίων σε όλη την πόλη, εντατικοποιήσε τα προγράμματα περισυλλογής κλαδιών και μπαζών στην πόλη. Τα πρώτα βήματα και ο λεγόμενος «μήνας του μέλιτος» ήταν ενθαρρυντικά.

Ο δυναμισμός επιβεβαιώθηκε και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πρώτη κρίση της νέας δημοτικής αρχής: Το παράνομο κτίσμα στον προφήτη Ηλία. Ο δήμαρχος όχι μόνο καταδίκασε τις ενέργειες του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου, αλλά δεν δίστασε να τον εμποδίσει με κάθε νόμιμο μέσο και εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Ομολογουμένως οι κινήσεις της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν μεθοδικές, και μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε με μια σειρά παρεμβάσεων να απομονώσει τον ιερέα και να καταστήσει τις ενέργειες του παράνομες και με τη «βούλα» της πολεοδομίας. Βέβαια, η διοίκηση βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, με τις παρατάξεις να ζητούν άμεσες λύσεις, ενώ δεν έλλειψαν και οι αιχμές.

Η Πρώτη Φουρτούνα

Η πρώτη δύσκολη -πολιτικά- στιγμή για τη νέα διοίκηση ήρθε προς τα μέσα Οκτωβρίου, στην ψηφοφορία για την συνέχιση του θεσμού της αγοράς «χωρίς μεσάζοντες». Είχε προηγηθεί η παύση του θεσμού από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο με αιχμές για αδιαφάνεια εκ μέρους της προηγούμενης διοίκησης, ωστόσο η νέα δημοτική αρχή επιχείρησε να επανεκκινήσει τον θεσμό, αναθέτοντας την διεξαγωγή του σε μία ΑμκΕ η οποία, όπως αποδείχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, απαρτιζόταν από αρκετούς υποψηφίους της παράταξης του Δημάρχου. Το ζήτημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, με την δημοτική αρχή να οπισθοχωρεί και να αναβάλει επ αόριστον την συζήτηση. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση.

Το Χαμένο Στοίχημα Της Καθαριότητας & Του Πρασίνου

Πρωταρχικό μέλημα για τη διοίκηση, αλλά και προσωπικό στοίχημα για τον δήμαρχο, ήταν η αποκατάσταση της καθαριότητας στην πόλη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έγινε μια δυναμική αρχή στον συγκεκριμένο τομέα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η καθαριότητα σε μια πόλη 120.000 κατοίκων, δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά όταν έχεις περιορισμένο προσωπικό. Παρά τις διαρκείς προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, η καθαριότητα στην πόλη βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα και χωρίς να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση. Όσο για το ζήτημα του πρασίνου, είναι άλλος ένας πονοκέφαλος για την διοίκηση.

Η Ηλιούπολη είναι ένας πραγματικά πράσινος δήμος, με τα πάρκα, τα άλση και τις πλατείες να καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χώρου. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας φαίνεται πως τα βρήκε δύσκολα στον τομέα του πρασίνου, καθώς η αποψιλώσεις καθυστερούσαν πολύ, οι ερωτήσεις των αιρετών γύρω από το ζήτημα πλήθαιναν και η δυσαρέσκεια των πολιτών μεγάλωνε. Δεν ήταν λίγες οι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που διαρκώς εξέφραζαν παράπονα για την κατάσταση του πρασίνου στην πόλη. Ως λύση στο αδιέξοδο παρουσιάστηκε η «αυτονόμηση» του πρασίνου σε ξεχωριστή αντιδημαρχία, την οποία ανέλαβε ο πρώην στενός συνεργάτης του Βασίλη Βαλασόπουλου, Κώστας Καλούδης, αφού ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», 6 μήνες μετά την ήττα στις εκλογές. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της υπηρεσίας πρασίνου έχουν σαφώς εντατικοποιηθεί, ωστόσο το διάστημα δράσης του νέου αντιδημάρχου είναι πολύ μικρό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Παρά τις προσπάθειες, η κατάσταση με την καθαριότητα στην πόλη μοιάζει να έχει μείνει στάσιμη, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες για τάχιστη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη και παρά τις παρεμβάσεις όπως η ανανέωση του κανονισμού καθαριότητας και η δημιουργία οργανωμένου προγράμματος περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων ανά γειτονιά.

Τέλος, στα “συν” της δημοτικής αρχής μπαίνει αναμφίβολα η πρόθεση και οι δράσεις για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στην πόλη, με τις εξαγγελίες να γίνονται πράξη μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης.

Στα Θετικά Οι Δράσεις Των Χριστουγέννων & Του Καρναβαλιού

Τα τελευταία χρόνια οι εορτασμοί των Χριστουγέννων δεν ήταν αυτοί που θα περίμενε κανείς για μια πόλη του μεγέθους της Ηλιούπολης. Αυτό άλλαξε, με τη νέα διοίκηση να διοργανώνει πληθώρα δράσεων σε γειτονιές της πόλης, αλλά κυρίως στο κέντρο της, οι οποίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ηλιουπολιτών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Εμπορικου Συλλόγου Ηλιούπολης στο θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και στην διεξαγωγή του καρναβαλιού. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε γκρίνια για την απευθείας ανάθεση διεξαγωγής του καρναβαλιού σε εταιρεία που μόλις είχε συσταθεί, η διοργάνωση ήταν άρτια και προσέλκυσε θετικά σχόλια από πολλούς κάτοικους της πόλης.

«Το Σύστημα Βαλασόπουλου» Και Οι Ανεξαρτητοποιήσεις

Πριν λίγες ημέρες, σε γνωστό cafe της Ηλιούπολης, ένας ένθερμος προεκλογικός υποστηρικτής του νυν Δημάρχου, σε διάλογο που είχε με δημοτικό παράγοντα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φωνάζατε οτι θέλετε να νικήσετε το σύστημα Βαλασόπουλου και τελικά σας νίκησε αυτό. Οι ίδιοι άνθρωποι διοικούν». Η εν λόγω ατάκα αποτυπώνει με εξαιρετικά διαυγή τρόπο την σύνθεση της διοίκησης: Η πλειονότητα των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης έχουν διατελέσει στενοί συνεργάτες του Βασίλη Βαλασόπουλου, διοικώντας τον Δήμο εδώ και μια δεκαετία. Αυτή ειναι και μία από τις βασικές αδυναμίες της διοίκησης. Πλάσαρε με πολύ μεγάλη πειθώ και επιτυχία την ανανέωση, χωρίς ωστόσο να την εφαρμόσει: Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Σεφτελής, ο κ. Βιδάλης, ο κ. Αντζινάς, ο κ.Καλούδης, η κ. Σκλαβενίτη η κ. Χωματά υπήρξαν συνεργάτες του προηγούμενου δημάρχου και αρκετοί εξ αυτών αντιδήμαρχοι του. Παρόλα αυτά, εδώ και ένα χρόνο γίνεται μια προσπάθεια ανανέωσης, με τον Δήμαρχο να κάνει «μεταγραφές» από άλλες δημοτικές παρατάξεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η κ. Αγγελή από την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις”, ο κ. Κόκλας από την παράταξη «Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά» και οι κ. Σκλαβενίτη, Γιαννόπουλος και Καλούδης, από την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη».

Ο Δήμαρχος κατάφερε μέσα σε 10 μήνες να αυξήσει την αριθμητική του επιρροή στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο έστρεψε κατά της διοίκησης τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η αντίδραση του Τάσου Ευσταθίου, ο οποίος έκανε λόγο για «υπόγειες τακτικές του Δημάρχου» και για «ανεξαρτητοποιήσεις με ανταλλάγματα». Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και αντίστοιχη ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Στάθη Ψυρρόπουλου.

Το κερασάκι στην τούρτα των τεταμένων σχέσεων μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης δεν ήταν οι ανεξαρτητοποίησεις. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Πολιτική Ήττα Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Το ζήτημα του νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου ήρθε στο προσκήνιο στο τέλος της άνοιξης, μέσω μιας επιστολής του Δημάρχου Αλίμου προς τον ΑΔΜΗΕ. Το σκεπτικό των επαφών Ηλιούπολης, Αλίμου και ΑΔΜΗΕ ήταν η παραχώρηση εκτάσεων στην σημερινή έκταση του ΚΥΤ ώστε να δημιουργηθεί διαδημοτικό κοιμητήριο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο δήμων. Ωστόσο, ο ΑΔΜΗΕ έβαζε έναν απαράβατο όρο: Να συμφωνήσει η Ηλιούπολη στην επαύξηση ισχύος του ΚΥΤ.

Το πρόβλημα με το κοιμητήριο της πόλης μας είναι υπαρκτό και σοβαρό. Πολίτες περιμένουν έως και 10 ημέρες για να θάψουν τους νεκρούς τους και η εύρεση λύσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ο Γιώργος Χατζηδάκης είδε στην επιλογή του δια-δημοτικού κοιμητηρίου την ιδανική λύση, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο» που ήταν το δημοτικό συμβούλιο.

Η επιμονή του για τη δημιουργία κοιμητηρίου σε συνεργασία με τον Άλιμο εντός Ηλιούπολης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα και να τον υποχρεώνουν σε οπισθοχώρηση. Στο ήδη τεταμένο κλίμα συνέβαλαν και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Δημάρχου Αλίμου, ο οποίος αγνοώντας τους τοπικούς αγώνες 2 δεκαετιών και τα πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας, δήλωσε ευθαρσώς πως «η επαύξηση του ΚΥΤ δεν έχει συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία».

Σε επίπεδο στρατηγικής και τακτικής, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης επέλεξε τον δύσκολο δρόμο: Αυτόν της ρήξης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην πόλη. Ήταν ίσως η πιο λανθασμένη στρατηγική επιλογή του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης του Δήμου, αν υπολογίσει κανείς πως δύο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης άφησαν ανοιχτές πόρτες για χωροθέτηση κοιμητηρίου αποκλειστικά για τον Δήμο Ηλιούπολης στο ίδιο σημείο. Με βάση αυτό το δεδομένο, ο Δήμαρχος, με δύο-τρεις έξυπνες πολιτικές κινήσεις θα μπορούσε να εξασφαλίσει έστω μια οριακή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να είναι εκείνος που θα έβαζε την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος στις «ράγες». Μέχρι στιγμής η επιμονή του για διαδημοτική «συνεργασία» με τον Άλιμο παραμένει απόλυτο ερωτηματικό για όλη την πόλη.

Τεχνικά Έργα

Δεν θα μπορούσε κανείς να ζητά μεγάλα τεχνικά έργα που αλλάζουν την πόλη μέσα σε 365 ημέρες. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, κυρίως λόγω εξωγενών παραγόντων, όπως η γραφειοκρατία. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς από μία νέα διοίκηση να έχει ήδη δρομολογήσει νέα, δικά της, μεγάλα έργα, τα οποία είναι αποκομμένα από την προηγούμενη διοίκηση και τα οποία θα αφήσουν το στίγμα της νέας δημοτικής αρχής στην πόλη.

Αν και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 ήταν αρκετά φιλόδοξο, κανένα από τα  μεγάλα & εμβληματικά έργα του δεν έχει προχωρήσει αρκετά.

  1. Το νέο πολιτιστικό κέντρο στην πλατεία του ΙΚΑ ήταν μια προσωπική εξαγγελία του Δημάρχου, για την οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ανέφερε σε δημοτικό συμβούλιο πως έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, εκρεμμεί η παραχώρηση της έκτασης από την ΕΤΑΔ, ένα ζήτημα που φαίνεται να είναι «παγωμένο» εδώ και πάρα πολύ καιρό.
  2. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του ρέματος της πικροδάφνης, με τις παρεμβάσεις να αρκούνται σε αποψιλώσεις χόρτων και σε απομάκρυνση δέντρων με επικίνδυνη κλίση.
  3. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο Βύρωνα-Ηλιούπολης που είχε μπει στις ράγες από την προηγούμενη διοίκηση, συνεχίζεται.
  4. Ο βρεφονηπιακός σταθμός στην Αριστογείτονος προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Ωστόσο, υπήρξαν εξελίξεις στο θέμα της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Ειρήνης. Η δημοτική αρχή έκανε ένα τεστ με την πιλοτική πεζοδρόμηση του κεντρικού κόμβου της πόλης. Τόλμησε, πήρε το ρίσκο και φαίνεται πως εξετάζει το ζήτημα προσεκτικά, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η η πιλοτική πεζοδρόμηση σε μια μικρή μερίδα επιχειρηματιών.

Στα θετικά συνυπολογίζονται οι παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια καθώς και οι ασφαλτροστρώσεις δρόμων, έργα τα οποία, όμως, είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και  επεκτάθηκαν με παρέμβαση της νέας. Ουσιαστική ήταν και η παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Βύρωνος και Μπότσαρη, όπου η πεζοδρόμηση άλλαξε την εικόνα του σημείου ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί μικρο-παρεμβάσεις όπως ανάπλαση παιδικών χαρών σε αρκετά σημεία της πόλης.

Όσο για για την πολυσυζητημένη «αστική σήραγγα Ηλιούπολης», το ζήτημα είχε παραπεμφθεί στις καλένδες, έως ότου το επανάφερε στο προσκήνιο, ξανά, ο Υπουργός Υποδομών. Παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν ευθέως της διοίκηση για ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ωστόσο φαίνεται πως θα αρχίσει να απασχολεί την τοπική κοινή γνώμη έντονα τα επόμενα 2 χρόνια.

Παρά τις «κωλυσιεργίες» είναι νωρίς να αξιολογήσουμε ολιστικά τα μεγάλα έργα στην πόλη, καθώς η δημοτική αρχή έχει μπροστά τους άλλα 3 χρόνια να δείξει τις προθέσεις και τα έργα της ως προς την αναμόρφωση της πόλης.

Η Μάχη Κατά Του Κορωνοϊου

Στον αγώνα δρόμου κατά του κορωνοϊού, η διοίκηση παίρνει καλό βαθμό. Η αντίδραση του μηχανισμού του Δήμου ήταν καλή και φάνηκε πως επικράτησε η λογική της πρόληψης και όχι της αντιμετώπισης. Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης ήταν ανάμεσα σε 6 δημάρχους που ζήτησαν έγκαιρα το κλείσιμο των σχολείων με επιστολή τους στην Υπουργό Παιδείας, ενώ υπήρξαν διαδικασίες εξπρές για την θωράκιση σχολείων και δημοτικών υπηρεσιών, με την χορήγηση επαρκών ποσοτήτων υγειονομικού υλικού.

Ακόμα και στο σημερινό, δεύτερο κύμα της πανδημίας, η διοίκηση δεν έκανε την «κοιλιά» που έκανε ο κεντρικός κρατικός μηχανισμός. Τα σχολεία ήταν πανέτοιμα πριν το πρώτο κουδούνι, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά αγαθά, οι υπηρεσίες είχαν λάβει σαφείς οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης και οι πολίτες ενημερώνονταν διαρκώς. Όσο για τα κρούσματα που εμφανίστηκαν, υπήρξε απόλυτη διαφάνεια και άμεση ενημέρωση προς τους πολίτες, με τη δημοτική αρχή να προλαβαίνει τον ενδεχόμενο «πανικό».

«Μελανό σημείο» στον τομέα του κορωνοϊου, το προωθητικό σποτάκι για τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε σε ένα χιουμοριστικό σποτάκι χωρίς να φορά σωστά τη μάσκα, με μια έξυπνη αλλά αμφιλεγόμενη ατάκα. Τo video προκάλεσε γκρίνιες και αναπαρήχθη με αρκετά επικριτικά σχόλια.

Το Συμπέρασμα

Σίγουρα ξεχνάμε αρκετούς τομείς δράσεις, στους οποίους -ενδεχομένως- η διοίκηση να έχει αρκετό έργο να παρουσιάσει, ωστόσο η πληροφόρηση μας είναι «με το σταγονόμετρο». Η δημοτική αρχή έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη προεκλογικά και φάνηκε, τουλάχιστον στις πρώτες 365 ημέρες- να μην καταφέρει να τον περάσει.

Είναι κακός Δήμαρχος ο Γιώργος Χατζηδάκης; Σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο μάλλον. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει την πόλη και τα προβλήματα της και που έχει αγνούς σκοπούς για αυτή. Άλλωστε ήταν επί 9 χρόνια αντιδήμαρχος του Βασίλη Βαλασόπουλου και ξέρει καλύτερα από όλους τα προβλήματα της Ηλιούπολης.

Ωστόσο στην πρώτη χρονιά του ως Δήμαρχος παίρνει λίγο πιο πάνω από τη βάση, κυρίως λόγω απειρίας στο τιμόνι ενός Δήμου. Είναι «φρέσκος» Δήμαρχος και σίγουρα μπορεί καλύτερα. Μένει να αποδείξει στους πολίτες τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει την πόλη, ενόψει και της επένδυσης στο Ελληνικό, η οποία αναμένεται να μας επηρεάσει δραματικά.


*Εξυπακούεται πως η πρόσκληση στον Δήμαρχο για ζωντανή συνέντευξη μέσω livestreaming είναι ανοιχτή, ώστε να απαντήσει σε όλα όσα ενδιαφέρουν τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ