ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες Στην Ηλιούπολη: Αντιρρήσεις & Ενστάσεις Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα παράταση φαίνεται πως παίρνει η εκ νέου διεξαγωγή της δράσης «χωρίς μεσάζοντες».

Δημοσιεύτηκε

στις

Αντιδράσεις και ενστάσεις έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση για την επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς “χωρίς μεσάζοντες”, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε «αγορά καταναλωτών».

Με βάση τη νομοθεσία, η ευθύνη διεξαγωγής της «αγοράς καταναλωτών» μεταφέρεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε σωματεία με μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μετά από δημόσια πρόσκληση του Δήμου, 3 σωματεία κατέθεσαν υποψηφιότητα, με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Μανταδάκη να γνωμοδοτεί πως τα 2 εξ αυτών δεν πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Μετά την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Πούλου σχετικά με το θέμα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προέταξαν μια σειρά από έντονες ενστάσεις σχετικά με την αναγκαιότητα και αλλά και την ηθική τάξη γύρω από την τρίτη, επικρατέστερη υποψηφιότητα. Όπως αποδείχθηκε, εν λόγω υποψηφιότητα που ήταν η νομικά πληρέστερη -και άρα επικρατέστερη- εκπροσωπούνταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, οι οποίοι μάλιστα έχουν θέσεις στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Πολιτική Κόντρα Για Το Ηθικό Σκέλος Της Επικρατέστερης Υποψηφιότητας

Για «στημένο παιχνίδι» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κουρής, κατηγορώντας τον Δήμαρχο πως προσπαθεί να ελέγξει μέσω δικών του ανθρώπων την διεξαγωγή της αγοράς καταναλωτών. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της κ. Τσατσούλη, η οποία έκανε λόγο για «κυνισμό της δημοτικής αρχής», αλλά και του κύριου Μανιάτη ο οποίος έθεσε θέματα ηθικής τάξης σχετικά με την επικρατέστερη υποψηφιότητα.

«Ζημιά Για Τους Επαγγελματίες Της Πόλης»

Έντονες ενστάσεις για την αναγκαιότητα της δράσης παρουσιάσαν οι παρατάξεις «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», «Η Πόλη Που Θέλω» και «ΗΛΙΟΥ-Πόλις», με τους δημοτικούς συμβούλους να αναφέρουν πως η συγκεκριμένη αγορά θα αποτελέσει πλήγμα για την επιχειρηματικότητα της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη με τη συγκεκριμένη θέση συμφώνησε πλήθος αιρετών στο συμβούλιο, ο εμπορικός σύλλογος δεν τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στο συμβούλιο ως άμεσα ενδιαφερόμενος, παρά το γεγονός πως η δράση χωρις μεσάζοντες θίγει ευθέως τα συμφέροντα των μελών του.

Τελικά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν θετικό ως προς την αναγκαιότητα της δράσης, ωστόσο φαίνεται πως το θέμα θα ξαναζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο καθώς το σώμα απέρριψε την μοναδική υποψηφιότητα σωματείου που ήταν σύνομη με το νομικό πλαίσιο, λόγω της εμπλοκής σε αυτό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Δημάρχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά2 εβδομάδες πριν

Nτέρμπι Κορυφής Για Τον ΓΣΗ Την Κυριακή 9/2 – Κόντρα Στον ΠΑΟ Ρουφ

Κάλεσμα στον κόσμο για να παρακολουθήσει το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον ΠΑΟ Ρουφ απευθύνει η διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΓΣΗ....

Αθλητικά4 εβδομάδες πριν

Δεκτή Η Ένσταση Του ΓΣΗ Κατά Του ΠΑΟ Ρουφ – «Φωτιά» Στο Πρωτάθλημα Της Α’ ΕΠΣΑ

Δεκτή έκανε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Αθηνών την ένσταση του ΓΣΗ Ηλιούπολης κατά του ΠΑΟ Ρουφ. Η πειθαρχική επιτροπή...

Αθλητικά4 εβδομάδες πριν

Ένσταση Κατά Του ΠΑΟ Ρουφ Κατέθεσε Ο ΓΣΗ – Νέα Τροπή Στο Πρωτάθλημα Σε Περίπτωση Καταδίκης

Ενσταση για τη αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Ρουφ Μάριου Μπιτσάνη κατέθεσε πριν λίγη ώρα ο ποδοσφαιρικός ΓΣΗ, δίνοντας...

Αθλητικά1 μήνα πριν

Επιστροφή Στα Γήπεδα Για Τον “Θρύλο” Του ΓΣΗ Τάσο Ρουσάκη – Εντός Αποστολής Κόντρα Στη Διάνα

Επιστροφή στη δεκαοκτάδα του ΓΣΗ μετά από έναν πολύμηνο τραυματισμό για τον θρύλο του ποδοσφαιρικού ΓΣΗ Τάσο Ρουσάκη. Ο γνωστός...

Αθλητικά2 μήνες πριν

Θανάσης Μπίρλης: «Είναι Χαρά Μου Να Στηρίζω Τον ΓΣΗ, Εξαιρετική Η Φετινή Πορεία»

Επίσημη επίσκεψη των ποδοσφαιριστών του ΓΣΗ στο κατάστημα του μεγάλου χορηγού της ομάδας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ