ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες Στην Ηλιούπολη: Αντιρρήσεις & Ενστάσεις Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα παράταση φαίνεται πως παίρνει η εκ νέου διεξαγωγή της δράσης «χωρίς μεσάζοντες».

Δημοσιεύτηκε

στις

Αντιδράσεις και ενστάσεις έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση για την επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς “χωρίς μεσάζοντες”, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε «αγορά καταναλωτών».

Με βάση τη νομοθεσία, η ευθύνη διεξαγωγής της «αγοράς καταναλωτών» μεταφέρεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε σωματεία με μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μετά από δημόσια πρόσκληση του Δήμου, 3 σωματεία κατέθεσαν υποψηφιότητα, με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Μανταδάκη να γνωμοδοτεί πως τα 2 εξ αυτών δεν πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Μετά την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Πούλου σχετικά με το θέμα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προέταξαν μια σειρά από έντονες ενστάσεις σχετικά με την αναγκαιότητα και αλλά και την ηθική τάξη γύρω από την τρίτη, επικρατέστερη υποψηφιότητα. Όπως αποδείχθηκε, εν λόγω υποψηφιότητα που ήταν η νομικά πληρέστερη -και άρα επικρατέστερη- εκπροσωπούνταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, οι οποίοι μάλιστα έχουν θέσεις στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Πολιτική Κόντρα Για Το Ηθικό Σκέλος Της Επικρατέστερης Υποψηφιότητας

Για «στημένο παιχνίδι» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κουρής, κατηγορώντας τον Δήμαρχο πως προσπαθεί να ελέγξει μέσω δικών του ανθρώπων την διεξαγωγή της αγοράς καταναλωτών. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της κ. Τσατσούλη, η οποία έκανε λόγο για «κυνισμό της δημοτικής αρχής», αλλά και του κύριου Μανιάτη ο οποίος έθεσε θέματα ηθικής τάξης σχετικά με την επικρατέστερη υποψηφιότητα.

«Ζημιά Για Τους Επαγγελματίες Της Πόλης»

Έντονες ενστάσεις για την αναγκαιότητα της δράσης παρουσιάσαν οι παρατάξεις «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», «Η Πόλη Που Θέλω» και «ΗΛΙΟΥ-Πόλις», με τους δημοτικούς συμβούλους να αναφέρουν πως η συγκεκριμένη αγορά θα αποτελέσει πλήγμα για την επιχειρηματικότητα της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη με τη συγκεκριμένη θέση συμφώνησε πλήθος αιρετών στο συμβούλιο, ο εμπορικός σύλλογος δεν τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στο συμβούλιο ως άμεσα ενδιαφερόμενος, παρά το γεγονός πως η δράση χωρις μεσάζοντες θίγει ευθέως τα συμφέροντα των μελών του.

Τελικά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν θετικό ως προς την αναγκαιότητα της δράσης, ωστόσο φαίνεται πως το θέμα θα ξαναζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο καθώς το σώμα απέρριψε την μοναδική υποψηφιότητα σωματείου που ήταν σύνομη με το νομικό πλαίσιο, λόγω της εμπλοκής σε αυτό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Δημάρχου.

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά2 εβδομάδες πριν

Σερί Ανανεώσεων Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης

Σε ανανεώσεις συμβολαίων με παίκτες-κλειδιά της προηγούμενης σεζόν προχώρησε η νέα διοίκηση του Γ.Σ Ηλιούπολης. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του...

Αθλητικά3 εβδομάδες πριν

Οριστικό: Στη Γ´Εθνική Ο ΓΣ Ηλιούπολης

Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση της ΕΠΟ για προβιβασμό του ποδοσφαιρικούγου ΓΣ Ηλιούπολης στην Γ εθνική κατηγορία. Σύμφωνα με...

Αθλητικά3 εβδομάδες πριν

Σενάριο Ανόδου Στη Γ’ Εθνική Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης

Απόφαση-ανατροπή από την ΕΠΣΑ, φέρνει τα πάνω-κάτω στο τοπικό πρωτάθλημα και στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,...

Αθλητικά1 μήνα πριν

Μεγάλη Συμμετοχή Στην Ποδηλατική Δράση Του Δήμου Ηλιούπολης

Ο κόσμος συμμετείχε μαζικά στη δράση που διοργάνωσε ο Δήμος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.

Αθλητικά2 μήνες πριν

Ανακοινώθηκε Η Νέα Διοίκηση Του Ποδοσφαιρικού Γ.Σ Ηλιούπολης

Eπιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ