Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Χάρισε Στους Μεγαλοκλινικάρχες Τα Τεστ Του Κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γράφει ο Γιώργος Σόφης

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Χάρισε Στους Μεγαλοκλινικάρχες Τα Τεστ Του Κορωνοϊού

Γράφει ο Γιώργος Σόφης,
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη “Αριστερή Πρωτοβουλία”

Ενώ τα καθημερινά κρούσματα πληθαίνουν με γοργό ρυθμό και τα  Δημόσια Νοσοκομεία ασφυκτιούν, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να δωρίσει στην κυριολεξία στα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα τεστ έναντι φυσικά αδρής αμοιβής. Να θυμίσουμε βέβαια ότι η διενέργεια του τεστ στα ιδιωτικά κέντρα στοιχίζει πανάκριβα και τα πληρώνουν οι εξεταζόμενοι από τη τσέπη τους αφού ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να τα συνταγογραφήσει!

Τα Δημόσια Νοσοκομεία δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και για κοινωνικές δομές. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της άρνησης του ΕΟΔΥ να καλύψει τους Δήμους για τη διενέργεια των τεστ σε εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι Δήμοι να ψάχνουν για ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο ΕΟΔΥ, επίσης, αποτρέπει κάθε έναν που αισθάνεται αδιάθετος και ζητάει τη συνδρομή του κράτους να πάει σε κάποιο νοσοκομείο για εξετάσεις και τους παροτρύνει να μείνουν σπίτι και ότι ήθελε προκύψει. Έτσι, αν έχεις χρήματα τρέχεις στα ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας από 70 έως 150 ευρώ για να κάνεις το τεστ. Η εικόνα που δημιουργείται τώρα και στα ιδιωτικά εργαστήρια είναι τραγελαφική. Κατ’ αρχάς να τονίσουμε ότι τα τεστ κάνουν συγκεκριμένα μόνο μεγάλα ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία καταφεύγουν και τα μικρότερα, τα οποία απλά συλλέγουν τα δείγματα και τα παραδίδουν στους μεγάλους του χώρου που φυσικά έτσι θησαυρίζουν για μια ακόμα φορά.

Όμως, πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι εξαιτίας του συνωστισμού και της πληθώρας των τεστ, ακόμα και τα ιδιωτικά κέντρα αδυνατούν να δώσουν έγκαιρα απαντήσεις, αφού μπορεί να χρειασθεί ακόμα και μία εβδομάδα για να βγουν οι απαντήσεις με αποτέλεσμα φυσικά να είναι άχρηστο στην πραγματικότητα αφού οι πιθανοί φορείς θα έχουν μεταδώσει τον ιό σε δεκάδες άλλους μέχρι να βγουν οι απαντήσεις!

Ταυτόχρονα επίσης πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα η ασφυξία που εμφανίζεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αφού όπως ανακοινώνουν οι ίδιοι οι γιατροί περίπου το 70% των κλινών ΜΕΘ έχουν ήδη καλυφθεί από ασθενείς στην Αθήνα που αποτελεί και την περιοχή με την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ίσως την πιο τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφόρησε πλήρως για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού ούτε προσλήψεις μόνιμου και κατάλληλου δυναμικού δεν έχουν γίνει και ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ παραμένει εξαιρετικά μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Η κατάσταση αυτή έχει αποκαλύψει περίτρανα ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη μεγάλη επιτυχία της αντιμετώπισης της πανδημίας την προηγούμενη περίοδο ήταν μια φούσκα η οποία έσκασε αμέσως μόλις επιχείρησαν να σπάσουν το αρχικό lockdown που εφάρμοσαν για όλη την περίοδο του περασμένου Χειμώνα και της Άνοιξης. Οι μόνοι που δεν βλέπουν την αλήθεια αυτής της οδυνηρής πραγματικότητας είναι οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ, οι οποίοι και πάλι κάνουν το δευτερεύον σαν κυρίαρχο. Έτσι και ενώ το σύστημα υγείας τρίζει και είναι έτοιμο να καταρρεύσει, αυτοί διαπιστώνουν ότι υπεύθυνοι για την διασπορά είναι κάποιοι αφελείς που αρνούνται τη χρήση της μάσκας, ή οι νεολαίοι που διασκεδάζουν και προκαλούν διασπορά μέσα απ’ τον συνωστισμό!

Δεν λένε όμως τίποτε για τα δεκάδες θύματα των γηροκομείων, δεν λένε τίποτε για τους εκατοντάδες που έχουν μολυνθεί σε διάφορες μονάδες παραγωγής που προφανώς δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις όρους υγειονομικής ασφάλειας. Αλήθεια για τα κρούσματα αυτά, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στα γηροκομεία- αχούρια φταίνε τα παιδιά που διασκεδάζουν, ή αυτοί που στοιβάζουν τους αδύναμους και τους εργαζόμενους σε απαράδεκτες συνθήκες; Αλλά ποιος έχει χάσει το φιλότιμο για να το ανακαλύψουν όλα αυτά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια;

Αίσχος και πάλι αίσχος!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ