Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δήμαρχος Αλίμου: «Δεν Είναι Επιβλαβής Για Την Υγεία Tων Πολιτών Η Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης» (VIDEO)

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Αλίμου, στην εισήγηση του για τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δήμαρχος Αλίμου: «Δεν Είναι Επιβλαβής Για Την Υγεία Tων Πολιτών Η Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης» (VIDEO)

Tην πεποίθηση πως η αναβάθμιση του ΚΥΤ Ηλιούπολης στα 400kV δεν είναι επιβλαβής για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής εξέφρασε ο Δήμαρχος Αλίμου.

Ο κ. Κονδύλης, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλίμου, με αφορμή την πρόβλεψη για χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης στον χώρο του ΚΥΤ Ηλιούπολης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αναβάθμιση στην ισχύ του ΚΥΤ από τα 150 στα 400kV δεν είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Εάν υπάρξει κάποιο τέτοιο στοιχείο επιστημονικό και υπεύθυνο θα το δούμε με τον σεβασμό και την προσοχή που του αξίζει. Αλλά να επικαλούμαστε ανύπαρκτους κινδύνους για το ΚΥΤ ειναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά».

Επίσης, ο Δήμαρχος Αλίμου πέταξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στον Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο, αναφέροντας πως «εδώ και έξι χρόνια δεν έχουμε δει τον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού να αξιώνει την απομάκρυνση του ΚΥΤ, ούτε να προβάλει οποιδήποτε ζήτημα υγείας κλπ. Ξαφνικά θυμήθηκαν κάποιοι το ΚΥΤ για να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο κατά του διαδημοτικού κοιμητηρίου».

YouTube video

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι Δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης έχουν δώσει τεράστιους κοινωνικούς και δικαστικούς αγώνες για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, ενώ είχε δημιουργηθεί ισχυρή διαδημοτική επιτροπή κατοίκων με σκοπό την οριστική παύση εργασιών. Οι δύο Δήμοι στο συγκεκριμένο ζήτημα είχαν αγαστή συνεργασία και κατάφεραν τ0 2005, με την απόφαση του ΣτΕ να καταστήσουν το ΚΥΤ παράνομο, χωρίς ωστόσο να έχει κινηθεί έως σήμερα οποιαδήποτε διαδικασία απομάκρυνσης του.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία του ΚΥΤ, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δήμαρχος Αλίμου: «Δεν Είναι Επιβλαβής Για Την Υγεία Tων Πολιτών Η Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης» (VIDEO)
  1. Ο/Η πανος τότσικας λέει:

    Ο δήμαρχος Αλίμου αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες αναφέρουν σαφώς ότι το ΚΥΤ των 400 Κν είναι ασύμβατη χρήση, έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στην ζωή και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Αγνοεί επιδεικτικά τις επιστημονικές απόψεις που αποκαλύπτουν τις συνέπειες της μόνιμης παρουσίας ενός τερατώδους ΚΥΤ 400κν στην περιοχή. Ο δήμαρχος Αλίμου είναι ανευθυνος και επικίνδυνος και δεν θα τον αφήσουμε να υλοποιήσει τα σχέδιά του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ