Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ευσταθίου: «Ο Δήμαρχος Έκανε Κωλοτούμπα Για Τον Οδοφωτισμό – Όχι Στη Διασπάθιση Δημοτικού Χρήματος»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ευσταθίου: «Ο Δήμαρχος Έκανε Κωλοτούμπα Για Τον Οδοφωτισμό – Όχι Στη Διασπάθιση Δημοτικού Χρήματος»

Ευθείες βολές προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης με αφορμή το ζήτημα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού και της συγκριτικής μελέτης που συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε τον δήμαρχο για ολιγωρία και πλήρη αποτυχία στο ζήτημα των LED, αναφέροντας πως «Μοναδικός υπαίτιος για τις καθυστερήσεις είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος επί 12 χρόνια βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης στον Δήμο».

Ο κ. Ευσταθιου τάσσεται ενάντια στην πρόταση της δημοτικής αρχής για παραχώρηση των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτες για 12 χρόνια, ενώ αναφερόμενος στο κόστος της πρότασης αναφέρει πως «είναι απαγορευτικό και διπλάσιο από αυτό που εισηγούνταν ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης ως αντιδήμαρχος το 2017, καθώς περιέχει παράλογες υπερκοστολογήσεις τόσο στην αγορά όσο και στη συντήρηση των νέων φωτιστικών».

Αιχμές Για «Κωλοτούμα Χατζηδάκη»

Η ανακοίνωση της παράταξεις κάνει λόγο για πολιτική «κωλοτούμπα» του κύριου Χατζηδάκη, τονίζοντας πως «ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν κατά της εκχώρησης των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτες πριν λίγα χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως κάτι άλλαξε». Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική αυτή «κωλοτούμπα» τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα και δεν θα επιτρέψουμε στη διοίκηση την σπατάλη & διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος».      

Η Πρόταση Της Παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»

«Τα LED πρέπει να μπουν, ωστόσο με όρους δημόσιου συμφέροντος και συγκεκριμένα με την προμήθεια τους απευθείας από τον Δήμο & την τοποθέτησή τους  ή από ιδιώτη εργολήπτη ή εφόσον κριθεί εφικτό και από την Τεχνική Υπηρεσία, από τους εργαζόμενους του Δήμου», επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτωντας: «Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να γίνει προμήθεια των LED μαζί με την τοποθέτησή τους».

Τέλος, η παράταξη της αντιπολίτευσης, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 για το ζήτημα του οδοφωτισμού, ώστε το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες να γνωρίζουν την πραγματική σημερινή κατανάλωση του Δήμου, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη εάν η δημοτική αρχή επιμείνει στην πρόταση της.


Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ειδησεογραφία γύρω από το ζήτημα των LED, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Δημάρχου & δημοτικής αρχής, εδώ.
Διαβάστε τις απόψεις της αντιπολίτευσης, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Σωματείου Εργαζομένων, εδώ.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ