Facebook Pixel

Δημοτικα

Βολές Χατζηδάκη Κατά Ψυρρόπουλου Για Τα Οικονομικά Του Δήμου: «Είναι Μαθητευόμενος Μάγος – Δεν Έχει Σχέδιο»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Βολές Χατζηδάκη Κατά Ψυρρόπουλου Για Τα Οικονομικά Του Δήμου: «Είναι Μαθητευόμενος Μάγος – Δεν Έχει Σχέδιο»

Ανακοινώσεων συνέχεια με αφορμή την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηλιούπολης, με τον πρώην Δήμαρχο να δημοσιεύει νέα ανακοίνωση, εξαπολύοντας πυρά στα όσα είπε ο κ. Ψυρρόπουλος και η παράταξή του.

Η δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση του τέως Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος αυτή τη φορά περνάει στην «αντεπίθεση» μετά τις κατηγορίες του κ. Ψυρρόπουλου για τα οικονομικά του Δήμου. Ο κ. Χατζηδάκης κάνει λόγο για «μαθητευόμενους μάγους της δημοτικής αρχής», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ακόμα και παιδιά Δημοτικού να απορούν με τις ικανότητες της στην αριθμητική».

«Αναγνωρίζουμε πως χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία να παρουσιάζει κανείς ταμειακό έλλειμμα 2.784.218 ευρώ όταν ψηφίζει και εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2024 ταμειακό υπόλοιπο 2.562.127,61 ευρώ! Αν δεν πρόκειται για λαθροχειρία, τότε είναι απλά ασκήσεις μαθητευόμενων μάγων που διαβάζουν τους ισολογισμούς του Δήμου σαν αυτούς μιας επιχείρησης παραγνωρίζοντας τον ανταποδοτικό, αναδιανεμητικό και κοινωνικό ρόλο που οφείλει να διατηρεί ένας Δήμος», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης στην ανακοίνωση του και συμπληρώνει: «Όλα τα παραπάνω θα φαινόντουσαν αστεία σε κάθε άνθρωπο που έχει θητεύσει έστω και λίγους μήνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αν δεν έκρυβαν το πολιτικό και διαχειριστικό έλλειμμα της νυν διοίκησης και τις αν μη τι άλλο τις περίεργες σκοπιμότητες της».

Κόντρα Για Το Αποθεματικό Και Τις Υποχρεώσεις Του Δήμου

Ο νυν Δήμαρχος κ. Ψυρρόπουλος, σε ανακοίνωσή του είχε κατηγορήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή για σωρρευτηκές ζημιές της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του Δήμου, αναφέροντας μάλιστα πως ο Δήμος κινδυνεύει να μην έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους από τον προσεχή Μάρτιο. Μαλιστα, ο Δήμαρχος στην ανακοίνωση του αναφέρει πως ο τέως Δήμαρχος άφησε στο τέλος του 2023 ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ταμείο του Δήμου είχε μόλις 2,5 εκατομμύρια. Στο επιχείρημα αυτό ο τέως Δήμαρχος απαντά: «Στον Δήμο μας τα ανεξόφλητα παραστατικά δεν είναι 2.468.637,42 όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου καθώς περισσότερα από 1.683.703 αφορούν σε χρηματοδοτούμενα έργα όπως η ανάπλαση παιδικών χαρών, προμήθεια απορριμματοφόρων κ.α που εξασφάλισε η διοίκηση μας και αποπληρώνονται από τους φορείς χρηματοδότησης και όχι από πόρους του Δήμου».

Η παράταξη του τέως Δήμαρχου κ. Χατζηδάκης, μάλιστα, ανάρτησε και βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο του Δεκεμβρίου όπου τόσο ο ορκωτός ελεγκτής του Δήμου κ. Καραμιχάλης, όσο και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κοκοτίνης (ο οποίος εργάζεται επίσης ως ορκωτός) αναφέρουν πως δεν υπάρχει ανησυχία για τα οικονομικά του Δήμου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη»:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βολές Χατζηδάκη Κατά Ψυρρόπουλου Για Τα Οικονομικά Του Δήμου: «Είναι Μαθητευόμενος Μάγος – Δεν Έχει Σχέδιο»
  1. Ο/Η τελαμών λέει:

    Ποιος θα πληρώσει την απειρία τους?
    Και κάποιοι άλλοι έγιναν κυβέρνηση και με τη απειρία τους πήγαν να ρίξουν τη χώρα στα βράχια. Το ίδιο θα γίνει και εδώ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ