Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σωματείο Εργαζομένων: «Ο Οδοφωτισμός Μπορεί Να Αναβαθμιστεί Με Δικές Μας Δυνάμεις»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σωματείο Εργαζομένων: «Ο Οδοφωτισμός Μπορεί Να Αναβαθμιστεί Με Δικές Μας Δυνάμεις»

Την πεποίθηση πως ο δημοτικός οδοφωτισμός στην Ηλιούπολη θα μπορούσε να αναβαθμιστεί με ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Ηλιούπολης, εξέφρασε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του σωματείου στους φορείς και τους κατοίκους της πόλης, η πρόεδρος κ. Καραγιαννίδου κατέκρινε την επιλογή του Δήμου να προχωρήσει στο μοντέλο της Σύμβασης Ενεργειακής Αναβάθμισης με ιδιώτη για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη ιδιωτικοποίηση» και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών προς τους δημότες.

«Ο Δήμαρχος προεκλογικά τασσόταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και κρατά άλλη στάση», ανέφερε η κ. Καραγιαννίδου τονίζοντας πως το σωματείο δεν θα επιτρέψει παραχώρηση σε ιδιώτη.

Μομφές Για Την Μελέτη Σκοπιμότητας

Η κ. Καραγιαννίδου κατά τη διάρκεια της εισήγησης της άφησε αιχμές για τους αριθμούς που παρουσιάστηκαν στη μελέτη σκοπιμότητας που παρουσίασε η δημοτική αρχή. «Ο μελετητής μας παρουσίαζε ένα ετήσιο κόστος της τάξης των 30 χιλιάδων ευρώ τα καύσιμα και τη συντήρηση μηχανημάτων όπως ο γερανός τοποθέτησης, την ίδια ώρα που συνάδελφοι μου με διαβεβαιώνουν πως το κόστος κίνησης και συντήρησης ενός γερανού είναι περίπου 3.500 ευρώ για το 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των εργαζομένων.

Μάλιστα, αντέκρουσε και το επιχείρημα περί αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου να τοποθετήσουν και να συντηρήσουν τα νέα φωτιστικά, ρίχνοντας βολές προς τη διοίκηση: «Εάν η δημοτική αρχή ήθελε, μπορούσε να φέρει έστω συμβασιούχους ηλεκτρολόγους στον προγραμματισμό προσλήψεων, μέσω ΟΑΕΔ. Αν και είμαστε της άποψης πως ο Δήμος χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, θα ήταν μια λύση για να βγει η δουλειά. Δεν το έχει κάνει έως τώρα».

somateio ergazomenon led 02 Σωματείο Εργαζομένων: «Ο Οδοφωτισμός Μπορεί Να Αναβαθμιστεί Με Δικές Μας Δυνάμεις»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος

Παραθυράκι Για Το Ενδεχόμενο Δανεισμού

Σε ερώτηση του ilioupolinews, η πρόεδρος των εργαζομένων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δανεισμού του Δήμου με ευνοϊκούς όρους για την χρηματοδότηση του έργου, αναφέροντας πως υπάρχουν δήμοι που μέσω της εξοικονόμησης έχουν καταφέρει να αποπληρώσουν εύκολα την επένδυση για τα LED. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή της προέδρου: «τόσα χρόνια ακούμε για πλεονάσματα και ταμειακά διαθέσιμα, δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα να αποπληρώσουμε ένα δάνειο όταν μάλιστα θα έχουμε τόσο μεγάλη εξοικονόμηση».

somateio ergazomenon led 01 Σωματείο Εργαζομένων: «Ο Οδοφωτισμός Μπορεί Να Αναβαθμιστεί Με Δικές Μας Δυνάμεις»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής.

«Παρών» Από 4 Επικεφαλής Παρατάξεων

Στην ενημέρωση του σωματείου βρέθηκαν ο Στάθης Ψυρρόπουλος, ο Τάσος Ευσταθίου, ο Γαβριήλ Αραμπατζής και η Τασία Τσατσούλη, εκπροσωπώντας τις παρατάξεις τους. Κοινό σημείο των τοποθετήσεων τους ήταν η πλήρης αντίθεση τους στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή σχεδιάζει την αναβάθμιση του οδοφωτισμού αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε η μελέτη σκοπιμότητας, με τον κ. Ψυρρόπουλο να κάνει λόγο για «μεθόδευση» από την πλευρά του Δημάρχου.
__________________________________________________

Διαβάστε όλη την αρθρογραφία & τα ρεπορτάζ γύρω από το ζήτημα των LED, εδώ
Διαβάστε την άποψη του Δημάρχου & δημοτικής αρχής, εδώ.
Διαβάστε τις απόψεις της αντιπολίτευσης, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Σωματείου Εργαζομένων, εδώ.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το επίμαχο δημοτικό συμβούλιο, εδώ

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ