Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Το Προεδρικό Διάταγμα Για Τον Υμηττό Φέρνει «Φουρτούνες» Στον Δήμο Ηλιούπολης

Το ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή, η οποία προσπαθεί να βρει πολιτικούς συμμάχους στην πόλη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το Προεδρικό Διάταγμα Για Τον Υμηττό Φέρνει «Φουρτούνες» Στον Δήμο Ηλιούπολης

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ηλιούπολη η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που ουσιαστικά προϊδεάζει για τα όσα θα περιλαμβάνονται στο νέο προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού.

Πέραν του γεγονότος ότι η ΣΜΠΕ προβλέπει επαύξηση της τάσης του ΚΥΤ Ηλιούπολης, κάτι στο οποίο εναντιώνονται όλες οι παρατάξεις, ο Δήμαρχος έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για το αμφιλεγόμενο ζήτημα της χωροθέτησης διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου στην έκταση όπου σήμερα βρίσκεται το ΚΥΤ και η οποία ανήκει στον ΑΔΜΗΕ. Η ΣΜΠΕ προβλέπει την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη, κάτι που βρίσκει πλήρως αντίθετες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης, πλην της παράταξης του Δημάρχου και των “Συνεργών”, οι οποίοι έχουν αφομοιωθεί από την παράταξη “Ηλιούπολη Μαζί”.

Σφοδρες Αντιδράσεις Από Την Αντιπολίτευση

Μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης στις 16 Αυγούστου, δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταφέρονται κατα του Δημάρχου. Πιο συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης, σε ένα πρώτο σχόλιο για την ΣΜΠΕ, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για προσχηματική αντίθεση στο ζήτημα του ΚΥΤ, ενώ βάλλει κατά της διοίκησης για το γεγονός οτι αγνόησε την  γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Πυρά προς τη διοίκηση εξαπέλυσε και ο Γαβριήλ Αραμπατζής, τονίζοντας πως «Ο Δήμαρχος υπονομεύει ανεπανόρθωτα τον ρόλο της Ηλιούπολης στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ευρύτερη περιοχή». Η ανακοίνωση της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» κάνει επίσης λόγο για «αφερεγγυότητα, ασυνέπεια και αδιαφάνεια από την πλευρά του Δημάρχου» στο ζήτημα της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διαβούλευση, η οποία ενώ είχε εξαγγελθεί δεν λειτούργησε ποτέ.

Όσο για τις υπόλοιπες παρατάξεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να τοποθετηθούν είτε με ανακοινώσεις, είτε με παρεμβάσεις τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας τις έντονες διαφωνίες τους.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση με εκτενές κείμενο-ανάλυση, στο οποίο καταφέρεται με ξεκάθαρο τρόπο κατά της αναβάσθμισης του ΚΥΤ, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένα στο ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου΄.

Αναδίπλωση Προ Των Πυλών;

Οι συσχετισμοί για το θέμα του διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη είναι ξεκάθαροι. Το «έργο» στηρίζεται μόνο από την δημοτική αρχή, η οποία έχει ξοδέψει  πολιτικό κεφάλαιο στην υπόθεση, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ενώ το αρχικό αφήγημα του Δημάρχου σχετικά με τον υπερκορεσμό του ήδη υπάρχοντος δημοτικού κοιμητηρίου είχε βρει ερείσματα στην τοπική κοινωνία, οι χειρισμοί του ομολόγου του στον γειτονικό Άλιμο και οι εμπρηστικές δηλώσεις του για την αναβάθμιση του ΚΥΤ φαίνεται πως ωθούν τον κ. Χατζηδάκη σε οπισθοχώρηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το ζήτημα του «τοπικού δημοψηφίσματος» που είχε προτείνει ανοιχτά ο Δήμαρχος Ηλιούπολης εξαφανίστηκε οριστικά από την ατζέντα έπειτα από την απόρριψη της πρότασης από το δημοτικό συμβούλιο του περασμένου Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα πριν λίγους μήνες, όταν ήρθε στο φως επιστολή του Δημάρχου Αλίμου προς τον ΑΔΜΗΕ, στην οποία αναφερόταν η συμφωνία του για επαύξηση του ΚΥΤ με αντάλλαγμα την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης στην έκταση του ΚΥΤ. Η κίνηση αυτή του δημάρχου του γειτονικού Δήμου είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το Προεδρικό Διάταγμα Για Τον Υμηττό Φέρνει «Φουρτούνες» Στον Δήμο Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

    τους ασκούς του Αιόλου= λάθος. Είναι ο ασκός. Ενα σακί έδωσε ο Αίολος στον Οδυσσέα οχι πολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ