Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Πράσινο Φως» Για Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Και Τη Δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Καταιγιστικές εξελίξεις σε δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Πράσινο Φως» Για Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Και Τη Δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ΚΥΤ και του διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού (ΣΜΠΕ), που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, προβλέπεται μελέτη για την αναβάθμιση και την  του ΚΥΤ στην τάση των 400kV, γεγονός που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, στην ΣΜΠΕ υπάρχει πρόβλεψη για χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου εντός της έκτασης του ΚΥΤ, δίνοντας έτσι νέα τροπή στην υπόθεση.

109800978 1925441767587910 6041753100300148852 n «Πράσινο Φως» Για Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Και Τη Δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη 109107157 774631803276195 1772528097493107946 n «Πράσινο Φως» Για Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Και Τη Δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης είχε ζητήσει την εξουσιοδότηση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης προκειμένου να ζητήσει στον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος να υπάρξει πρόβλεψη για χωροθέτηση κοιμητηρίου στην ΣΜΠΕ. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη, καθώς το δημοτικό συμβούλιο δεν έδωσε ποτέ τέτοια έγκριση.

eg 768x438 1 «Πράσινο Φως» Για Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Και Τη Δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Όσο για το ζήτημα του ΚΥΤ, εδώ και δύο δεκαετίες διεξάγονται αγώνες σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη για την αποτροπή της αναβάθμισης του, με τους κατοίκους να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, το οποίο με απόφαση του 2005 έκρινε το ΚΥΤ παράνομο.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, στο δημοτικό συμβούλιο του Μαΐου είχε δεσμευθεί πως σε περίπτωση που η ΣΜΠΕ για την προστασία του Υμηττού περιλαμβάνει αναβάθμιση του ΚΥΤ, ο Δήμος θα κινήσει τις διαδικασίες για προσφυγή στο ΣτΕ, κάτι με το οποίο συμφωνούν όλες οι παρατάξεις της πόλης. Αποκλειστικές πληροφορίες του ilioupolinews.gr θέλουν τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τις εξελίξεις.

Κωνσταντάτος: «Όνειδος Η ΣΜΠΕ!»

Την πλήρη αντίθεση του με τα όσα προβλέπει η ΣΜΠΕ του Υμηττού εκφράζει μέσω της σελίδας της παράταξης του στο Facebook ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Μόνο ντροπή μπορεί να νιώθει οποιος διαβάζει το κείμενο αυτό που έφερε ως Διαβούλευση του Υπουργείο Περιβάλλοντος για το νέο προεδρικό διάταγμα για τον Υμηττό μας και λέει για μετατροπή του ΚΥΤ Αργυρούπολης σε 400αρι και δωράκι στον άσχετο με τον Υμηττό Δήμο Αλίμου νεκροταφείο μπροστά στα σπίτια μας. Περιμένουμε από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης ξεκάθαρη θέση και τι θα πράξει για τον καρκίνο που φέρνει στα σπίτια μας το διάταγμα ως προοπτική. Θα προσφύγει στο πλευρό μας; θα ακούσει την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης που ήταν ξεκάθαρη με όχι στο 400αρι;»

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία του ΚΥΤ, εδώ.
Διαβάστε την υπόθεση του διαδημοτικού κοιμητηρίου, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ