Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παρέμβαση Του Δήμαρχου Ηλιούπολης Για Το Ζήτημα Του Κέντρου Υγείας

Ζητά την ενίσχυση του κέντρου υγείας και την πλήρη και παράλληλη λειτουργία του με το εμβολιαστικό κέντρο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρέμβαση Του Δήμαρχου Ηλιούπολης Για Το Ζήτημα Του Κέντρου Υγείας

Δημόσια παρέμβαση για το πολύκροτο ζήτημα της αποκλειστικής μετατροπής του τοπικού κέντρου υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

«Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ) θα μπορούσε να αποτελεί μια πρότυπη μονάδα παροχής δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους πολίτες των Νοτίων προαστίων», αναφέρει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, μεταξύ άλλων, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία που αποδεικνύουν την υποβάθμιση της τοπικής δομής υγείας της περιοχής τα τελευταία δέκα χρόνια: «Η υποβάθμισή του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014, με τις μαζικές μνημονιακές απολύσεις γιατρών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, με αποτέλεσμα τότε να μείνουν 26 γιατροί από τους 108, που είχε το 2009», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος τάσσεται υπέρ των διεκδικήσεων των πολιτών για ενίσχυση του τοπικού κέντρου υγείας με ιατρικό προσωπικό, ενώ καταδικάζει την μαζική ακύρωση ραντεβού των ασφαλισμένων, τονίζοντας πως το κέντρο «με σωστό προγραμματισμό εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα, τόσο ως δομή παροχής υπηρεσιών υγείας, όσο και ως εμβολιαστικό κέντρο».

«Ο άνθρωπος για να επιζήσει χρειάζεται φαγητό και νερό αλλά, με την πρωτότυπη “λογική” που μας επιβάλει η πολιτεία, θα πρέπει να διαλέξουμε ή φαγητό ή νερό, όχι και τα δύο μαζί. Υπηρεσίες υγείας ή εμβολιασμό!!! Η Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη και βαθειά ζήτημα πολιτικό», συμπληρώνει ο Δήμαρχος.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη στις 2/2, με το οποίο ζητά:

  • Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και γενικά υγειονομικού προσωπικού.
  • Επιπλέον χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας
  • Έκτακτη ενίσχυση των δημοσίων δομών και όχι αναστολή ή κατάργησή τους.
  • Δωρεάν και εύκολη πρόσβαση σε μαζικά διαγνωστικά τεστ Covid.

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από 5 παρατάξεις, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει προγραμματίσει μπαράζ επαφών με βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα της τοπικής κοινότητας για ενίσχυση του κέντρου υγείας Ηλιούπολης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ