Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Koινό Μέτωπο Παρατάξεων Για Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης – Διαφοροποίηση Αραμπατζή

Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα του κέντρου υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Koινό Μέτωπο Παρατάξεων Για Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης – Διαφοροποίηση Αραμπατζή

Κοινό μέτωπο φαίνεται πως σχηματίζουν αρκετές από τις παρατάξεις του Δήμου Ηλιούπολης στο θέμα αποκλειστικής μετατροπής του τοπικού κέντρου υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο.

Οι εγκαταστάσεις του τοπικού κέντρου υγείας τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της εμβολιαστικής καμπάνιας κατά του COVID-19, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ακύρωση εκατοντάδων προγραμματισμένων ραντεβού για τους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ή συντριπτική πλειονότητα των ιατρών έχουν «απορροφηθεί» για τις ανάγκες των εμβολιασμών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για τις ανάγκες των πολιτών. Αυτή η εξέλιξη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, ενώ σε πολιτικό επίπεδο η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από αίτημα που κατέθεσε.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/2/2021, 5 παρατάξεις και όλοι οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα το οποίο απαιτεί την άμεση και κανονική επαναλειτουργία του τοπικού κέντρου υγείας. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς, θα υπάρξει αίτημα για άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και -εφόσον χρειαστεί- θα κλιμακωθούν και οι κινητοποιήσεις.

Αντιπαραθέσεις Και Διαφοροποιήσεις

Παρά το γενικότερο κλίμα σύμπνοιας, δεν έλλειψαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, με τον Δήμαρχο να εγκαλεί τον επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» για τη στάση του απέναντι στο ζήτημα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κατά την εισήγηση του ανέφερε πως ο ίδιος δεν εντόπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια προσωπικής του προσπάθειας να κλείσει ραντεβού στο κέντρο υγείας, ερχόμενος μάλιστα σε αντιπαράθεση και με εκπροσώπους φορέων που παρακολουθούσαν το συμβούλιο. Μάλιστα ο κ. Αραμπατζής προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία που αποδείκνυαν το επιτυχές κλείσιμο του ραντεβού του.

«Καλώ τον κ. Αραμπατζή να βγει ανοικτά στους πολίτες και να πει οτι δεν υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο υγείας», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη «κοινής γραμμής» του δημοτικού συμβουλίου, πέρα από το ιδεολογικό πρόσημο των αιρετών του δήμου. Πυρά κατά του κ. Αραμπατζή εξαπέλυσε και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Μανιάτης, κατηγορώντας τον για συμπόρευση με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Τελικά, οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ενέκριναν στην πλειονότητα τους το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, με τη λαϊκή συσπείρωση, τη Μαχόμενη Ηλιούπολη» να ψηφίζουν λευκό, ενώ ο κ. Αραμπατζής απήχε από την ψηφοφορία. Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» αντέτεινε ως εναλλακτική πρόταση αυτή των φορέων.

Αιχμές Κατά Της Κυβέρνησης Και Της Διοίκησης Του Δήμου

Δεν ήταν λίγοι οι αιρετοί, που εκτός από τις ευθύνες της κυβέρνησης επεσήμαναν και αυτές της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» κ. Γιώργος Σόφης «η διοίκηση έχει και αυτή ευθύνες, καθώς τόσο καιρό δεν έχει κάνει τίποτα για να επιλύσει το πρόβλημα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισήγηση της κυρίας Τσατσούλη, από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος, απαντώντας στις αιτιάσεις τόνισε πως η διοίκηση βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να υπάρξει πλήρης λειτουργία του κέντρου υγείας και μάλιστα με ενισχυμένο τακτικό προσωπικό.

Συμμετοχή Και Από Συλλογικότητες Πολιτών

Το δικό τους στίγμα έδωσαν και οι συλλογικότητες πολιτών, οι οποίες συμμετείχαν με τους αντιπροσώπους τους στην έκτακτη συνεδρίαση. Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλογικοτήτων συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, προτάσσοντας την άμεση πρόσληψη νέων γιατρών. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης, οι γιατροί του τοπικού κέντρου υγείας έχουν μειωθεί από 108 το 2008 σε μόλις 26 το 2019.

Επίσης, κοινός τόπος ήταν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η γνωστοποίηση του ζητήματος που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία σε όλους τους Ηλιουπολίτες, με οποιονδήποτε τρόπο.

Αύριο Η Παράσταση Διαμαρτυρίας

Όσο για την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο υγείας, αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, ενώ αναμένεται πως θα παραβρεθούν και αρκετοί αιρετοί της πόλης, στηρίζοντας έμπρακτα τα αιτήματα των πολιτών. Πολίτες και εκπρόσωποι παρατάξεων έκαναν λόγο για ανάγκη μαζικής συμμετοχής του κόσμου και των αιρετών, ώστε να δοθεί ηχηρό μήνυμα στις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο κ. Ταμβάκος στάθηκαν σκεπτικοί απέναντι στην κινητοποίηση, προτάσσοντας την υγειονομική ασφάλειας και τονίζοντας πως «δεν είναι καλές εποχές για μαζικές κινητοποιήσεις».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ