Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Υπόθεση Προφήτη Ηλία: Ομοφωνία Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης Για Εκκίνηση Των Νόμιμων Ενεργειών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Υπόθεση Προφήτη Ηλία: Ομοφωνία Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης Για Εκκίνηση Των Νόμιμων Ενεργειών

Σχεδόν ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκκίνηση όλων των νόμιμων ενεργειών που προβλέπονται για την αποκατάσταση της προηγούμενης μορφής του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Μετά από ερώτηση αρκετών δημοτικών συμβούλων, το θέμα του Προφήτη Ηλία τεθηκε εκτάκτως στην ατζέντα των εκτος ημερησίας διάταξης συζητήσεων, με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να εξηγούν τις πτυχές του θέματος που έχει ανακύψει στον προφήτη Ηλία, απαντώντας στις απορίες των αιρετών της αντιπολίτευσης.

Τι Είπαν Χατζηδάκης – Σεφτελής

Ο Δήμαρχος μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης παρουσίασαν όλα τα δεδομένα στους δημοτικούς συμβούλους, με τον κ. Χατζηδάκη να αναφέρει πως δεν του προσκομίστηκε η άδεια που είχε ζητήσει από τον εφημέριο του ναού, καθώς ο τελευταίος στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν ανέφερε πως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου ο έλεγχος της εν λόγω άδειας. Όπως αποκάλυψαν ωστόσο τα στελέχη της δημοτικής αρχής, μετα από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, διαπιστώθηκε πως η εν λόγω άδεια αφορά μοναχά περιορισμένης έκτασης επισκευές στην οροφή του παρεκκλησίου και σε καμία περίπτωση στις εκτεταμένες εργασίες που έχουν γίνει στο σημείο, με τις οποίες έχει δημιουργηθεί από την αρχή ένας νέος ναός ο οποίος έχει καλύψει ολοκληρωτικά το ιστορικό εκκλησάκι.  Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Σεφτελής, πρόθεση του υπεύθυνου ιερέα είναι να γκρεμιστεί ολοσχερώς ο προηγούμενος ναός -που σήμερα βρίσκεται εντός του νέου, άθικτος-, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις.

Ομοφωνία…πλήν Καλαρρύτη

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την εκκίνηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών από μεριάς της δημοτικής αρχής, ωστόσο υπήρξε μια παραφωνία κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” κ. Χρήστο Καλαρρύτη να δηλώνει πως συμφωνεί με το χτίσιμο του νέου ναού και πως διαφοροποιείται από τη “γραμμή” της παράταξης του. Η στάση του δημοτικού συμβούλου προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος τον εγκάλεσε, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί πως ο κ. Καλαρρύτης οφείλει να παραιτηθεί από εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου στον ΣΠΑΥ, καθώς δεν είναι δυνατόν να στηρίζει αυθαιρεσίες στη Β’ Ζώνη του Υμηττού. Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα ενδοπαραταξιακής αστάθειας στην παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”, μετά τις διαροές που υπήρξαν στην ψηφοφορία για ανάδειξη εκπροσώπων στην ΠΕΔΑ.

Ζητά Άμεση Κατεδάφιση Της Υπερκατασκευής Ο Δήμος Ηλιούπολης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, η συγκεκριμένη κατασκευή είναι αυθαίρετη, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Δασαρχείο, το οποίο έχει δώσει εντολή διακοπής των εργασιών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, o Δήμος έχει κοινοποιήσει την υπόθεση με όλα τα επιμέρους στοιχεία σε όλους τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων η Πολεοδομία και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ζητά -πέραν την άμεσης διακοπής των παράνομων εργασιών τον έλεγχο της νομιμότητας για τις οικοδομικές άδειες και τη διενέργεια αστυνομικών περιπολιών στο σημείο για να αποτραπεί τυχόν συνέχιση των εργασιών.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ