ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Ρεπορτάζ: Τι Συμβαίνει Με Την Ανακαστασκευή Της Εκκλησίας Του Προφήτη Ηλία Στην Ηλιούπολη

Το ilioupolinews.gr έψαξε και έμαθε τι συμβαίνει με τις εργασίες στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, στη Β’ Ζώνη του Υμηττού.

Δημοσιεύτηκε

στις

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από μερίδα κατοίκων της Ηλιούπολης, με αφορμή τις εργασίες επαναδόμησης του ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία  στην περιοχή των «Αστυνομικών».

Το θέμα έφερε πρώτος στο φως της δημοσιότητας ο Άγγελος Κάνδηλας μέσα από το προσωπικό του blog «Ενεργοί Πολίτες Ηλιούπολης», με φωτορεπορτάζ που απεικόνιζε εκτεταμένες εργασίες πλήρους ανακατασκευής του άλλοτε μικρού ναού. Η παρεμβάσεις στον ιερό ναό φαίνεται να είναι μεγάλες, καθώς το άλλοτε ξωκλήσι μεταμορφώνεται σταδιακά σε έναν κανονικό ναό, με μέγεθος τουλάχιστον διπλασιο του αρχικού.

Οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έντονες, και αφορούν κυρίως το μέγεθος της παρέμβασης και μάλιστα εντός της Β’ Ζώνης του Υμηττού όπου βρίσκεται ο ιερός ναός, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση, επισκευή η κατασκευή σε όλο το εύρος της συγκεκριμένης ζώνης, Ωστόσο, νομική πηγή αναφέρει στο ilioupolinews.gr πως υπάρχει ένα ανοικτό “παραθυράκι” στην ελληνική νομοθεσία, που επιτρέπει οικοδομικές εργασίες εντός δασικών ζωνών. Πρόκειται για τον νόμο 4315/2014, ο οποίος στο άρθρο 47 παράγραφος 5, τροποποιεί τον νόμο 998/1979 και ορίζει σαφώς πως «Στις δημόσιες εκτάσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του παρόντος νόμου και ελλείψει αυτών στις δασικές εκτάσεις των κατηγοριών γ΄ και ε΄ της παραγράφου 1 και των κατηγοριών β΄, γ΄, στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, επιτρέπεται η επέμβαση για την κατασκευή ιερών ναών και παντός είδους μονών, μετοχίων αυτών ή ησυχαστηρίων».

Το ilioupolinews.gr προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με το Δασαρχείο Πεντέλης για να διασταυρώσει τις πληροφορίες, ωστόσο κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα σε ώρες γραφείου επί 3 συνεχείς ημέρες.

Πηγές από το Δημαρχείο αναφέρουν πως ο κ. Χατζηδάκης έχει επικοινωνήσει προσωπικά με το ιερέα του Ι.Ν Προφήτη Ηλία πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου, ο οποίος διαβεβαίωσε πως οι εργασίες έχουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις οι οποίες θα προσκομισθούν άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ εκκρεμεί και μία συνάντηση του ιερέα με τον νέο Δήμαρχο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ