Facebook Pixel

Επικαιροτητα

H Aπάντηση Του Δημάρχου Στο Δημοσίευμα Για Το Κτίσμα Στον Προφήτη Ηλία

Απάντηση στο δημοσίευμα του ilioupolinews σχετικά με το δημοτικό κτίσμα στον Προφήτη Ηλία απέστειλε με επιστολή ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

H Aπάντηση Του Δημάρχου Στο Δημοσίευμα Για Το Κτίσμα Στον Προφήτη Ηλία

Απάντηση στο δημοσίευμα του ilioupolinews σχετικά με το δημοτικό κτίσμα στον Προφήτη Ηλία απέστειλε με επιστολή ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για εγκατάλειψη του κτίσματος από την δημοτική αρχή και για την ανάγκη αξιοποίησης του. Ο δήμαρχος απάντησε στο δημοσίευμα, αναφέροντας πως το εν λόγω κτίσμα θα αξιοποιηθεί  για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

Ολόκληρη η απάντηση του δημάρχου:

Σχετικά με το ρεπορτάζ για το κτίσμα στον Προφήτη Ηλία που κάνατε θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το ιστορικό που περιγράφετε είναι απολύτως ορθό όμως η σημερινή εξέλιξη είναι ελαφρώς διαφορετική.

Το κτίσμα δεν είναι παραμελημένο. Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ έχουν εκπονήσει ειδική μελέτη για την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Το πρώην αναψυκτήριο που έχει ερημώσει εδώ και χρόνια λόγω του ότι είναι παράνομο και δεν αδειοδοτείται από το Προεδρικό Διάταγμα του Υμηττού από εστία μόλυνσης και παραβατικότητας μετατρέπεται σε έναν ζωντανό χώρο που θα το επισκέπτονται όλα τα σχολεία των δήμων του Υμηττού και οι περιπατητές για να ευαισθητοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος και να γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά του δάσους.

Παράλληλα ο γύρω χώρος διαμορφώνεται σε συνδυασμό με το φυτώριο της Ηλιούπολης που έχει δημιουργηθεί εκεί, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να μάθουν βιωματική τα είδη φυτών και την καλλιέργειά τους. Αντίστοιχα θα δημιουργηθούν βατές διαδρομές πεζών που θα προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της φύσης και του περιβάλλοντος.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και ο χώρος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης διαμορφώνεται με ειδικές λειτουργικές αίθουσες βιωματικής δράσης, με πάγκους και εργαστήρια, χώρους υγιεινής, χώρους παρουσιάσεων και ότι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η νέα διαμόρφωση εκτελείται με την συνεργασία του ΣΠΑΥ και του Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης που έχει δημιουργήσει ομάδα ιερέων επιστημόνων σε περιβαλλοντικά θέματα και ήδη έχει αναπτύξει μια πολυποίκιλη δράση ευαισθητοποίησης και αναζωογόνησης της περιοχής με τεράστια επιτυχία και με άρτια επιστημονική επάρκεια.

Το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης θα αποτελέσει ένα κύτταρο αναβάθμισης όλης της ευρύτερης περιοχής και της προστασίας και ανάδειξης του Υμηττού ως κεντρικό πνεύμονα της Αττικής.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ