Facebook Pixel

Το Σχολιο ΤηΣ ΗμεραΣ

Ένα “Φιλέτο” Του Δήμου Ρημάζει Στον Υμηττό

Εικόνες εγκατάλειψης σε ένα δημοτικό “φιλέτο”.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Ένα “Φιλέτο” Του Δήμου Ρημάζει Στον Υμηττό

Το κτίσμα στον Προφήτη Ηλία, είναι ένα από τα καλύτερα “φιλέτα” που έχει ο δήμος στη διάθεση του για εκμετάλλευση. Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, με θέα σχεδόν στο μισό λεκανοπέδιο και έχει τη δυνατότητα γίνει ένας πολυσύχναστος χώρος εστίασης, αποκτώντας την παλιά του αίγλη και φέρνοντας σημαντικά έσοδα στον δήμο.

Παρόλα αυτά, το δημοτικό αυτό κτίσμα παραμένει παρατημένο στο έλεος του. Το ilioupolinews βρέθηκε στο σημείο, όπου διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται, εγκαταλελειμμένο και βανδαλισμένο.

 

Το Ιστορικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω κτίριο ανήκει στον Δήμο Ηλιούπολης. Μέχρι το 2010 λειτουργούσε ένα από τα δημοτικά αναψυκτήρια της Ευώνυμος Α.Ε, που ήταν η δημοτική επιχείρηση που διαχειριζόταν τα δημοτικά καταστήματα εστίασης. Η “Ευώνυμος Α.Ε” προς το τέλος της θητείας του τότε δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οδηγώντας την σε στάση πληρωμών, με 60 εργαζόμενους και αρκετούς προμηθευτές να μένουν στον “αέρα”.

Όταν η δημοτική αρχή άλλαξε χέρια, διαπιστώθηκε ένα τεράστιο χρέος, το οποίο είχε δημιουργήσει η “Ευώνυμος Α.Ε”, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανερχόταν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο Βασίλης Βαλασόπουλος, ως νέος δήμαρχος πρότεινε και πέτυχε την εκκαθάριση της “Ευώνυμος Α.Ε”, κλείνοντας ουσιαστικά την επιχείρηση, καθώς δεν ήθελε ο δήμος να έχει το βάρος μιας “αμαρτωλής επιχείρησης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, η υπόθεση είχε πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς το δημοτικό συμβούλιο έστειλε την υπόθεση στο γραφείο του Εισαγγελέα, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος με επιστολή του στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αλλά και στο ΣΔΟΕ ζητούσε ελέγχους για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

Ποια Είναι Η Κατάσταση Σήμερα

Σήμερα, μετά την οριστική εκκαθάριση της “Ευώνυμος Α.Ε” το κτίριο παραμένει σε αδράνεια. Οι μόνες φορές που έχει λειτουργήσει, είναι στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων, ως παραχώρηση σε συλλόγους της πόλης. Το εσωτερικό του διατηρείται σε καλή κατάσταση, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτό είναι πανεύκολη και μπορεί να γίνει πανεύκολα στόχος επιτήδειων. Το άλλο αναψυκτήριο, στο Άλσος “Δημήτρης Κιντής”, έχει παραχωρηθεί ως μίσθωμα σε ιδιώτη και λειτουργεί κανονικά.

Τι Κάνει Η Δημοτική Αρχή;

Ένα τέτοιο κτίσμα δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο στον φόβο των “φαντασμάτων” της κακοδιαχείρισης του παρελθόντος. Η δημοτική αρχή, που έχει ως σημαία της την προάσπιση και τη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οφείλει να βρει μια λύση για αυτό το κόσμημα της πόλης άμεσα, είτε ανακαινίζοντας το και λειτουργώντας το -με ένα βιώσιμο οικονομικό πλάνο-  προς όφελος των Ηλιουπολιτών ξανά ως δημοτικό αναψυκτήριο, είτε παραχωρώντας το σε κάποιον ιδιώτη προς εκμετάλλευση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρεθεί μία λύση στην οποία θα βγαίνουν ωφελημένοι τόσο ο δήμος όσο και οι δημότες.

Το δημοτικό αναψυκτήριο στον Προφήτη Ηλία πρέπει να ξαναλειτουργήσει.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ένα “Φιλέτο” Του Δήμου Ρημάζει Στον Υμηττό
  1. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Στην άδεια λειτουργίας δηλαδή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ