Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Ο Σκλαβενίτης Πρέπει Να Γίνει Μέρος Της Λύσης Και Όχι Του Προβλήματος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ο Σκλαβενίτης Πρέπει Να Γίνει Μέρος Της Λύσης Και Όχι Του Προβλήματος

Το 6ο δημοτικό σχολείο και ο Δήμος Ηλιούπολης καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Πρέπει λοιπόν, στον χορό των ευθυνών να μπει και ο ιδιώτης.

cc70 5994 47a1 8567 8f85ddbee462 Ο Σκλαβενίτης Πρέπει Να Γίνει Μέρος Της Λύσης Και Όχι Του ΠροβλήματοςΓράφει ο Γ. Καραμαγκάλης, δημιουργός του ilioupolinews.gr

Tην Τρίτη 29/10 βρέθηκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και άκουσα με προσοχή τα όσα είπε στους αιρετούς η διευθύντρια του 6ου δημοτικού σχολείου. Μετά από το τραγικό περιστατικό που συνέβη δίπλα στο σχολείο, η ανασφάλεια έχει κυριεύσει γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ οι λύσεις που προκρίνονται μέχρι στιγμής είναι “ασπιρίνες”. Μπορεί το supermarket “Σκλαβενίτης” να έχει συμφωνήσει στην προσωρινή τροφοδοσία με mini vans, ωστόσο αυτό κάποτε θα σταματήσει. Οι αλλαγές που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι δυσλειτουργικές: Η πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων θέλει χρήματα που ο Δήμος πρέπει από κάπου να αναζητήσει, ενώ η απαιτούμενη γραφειοκρατία παραπέμπει τη λύση στο μακρινό μέλλον.

Η ανασφάλεια ωστόσο για γονείς και εκπαιδευτικούς παραμένει. Και πιστεύω πως ο “Σκλαβενίτης” πρέπει γρήγορα να γίνει μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Τι εννοώ;

Ο Δήμος και οι σύλλογοι του σχολείου οφείλουν να απαιτήσουν αντισταθμιστικά οφέλη από την εταιρεία που θα ενισχύσουν την ασφάλεια της γειτονιάς. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το τραγικό δυστύχημα δεν είναι ευθύνη του Δήμου, όσο και αν κάποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Μοναδική ευθύνη της δημοτικής αρχής στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να διεκδικήσει αντισταθμιστικά από την εταιρεία, τα οποία θα εγγυηθούν πως δεν θα ξανασυμβεί κανένα παρόμοιο ατύχημα, με επένδυση σε υψηλά μέτρα ασφαλείας στην περιοχή πέριξ του σχολείου. Τα μέτρα που πάρθηκαν είναι ελλειπή και ο Δήμος δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Είναι καιρός η εταιρεία να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αποδείξει οτι νοιάζεται πραγματικά για την γειτονιά και κυρίως για την ασφάλεια 300 παιδιών. Μια καλή αρχή θα ήταν να παρέχει στο σχολείο δωρεάν τον επιπλέον σχολικό τροχονόμο που ζήτησε και για τον οποίο έλαβε αρνητική απάντηση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ