Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κινητοποίηση Πολιτών & Φορέων Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Έκλεισε ο δρόμος μπροστά από το κέντρο υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κινητοποίηση Πολιτών & Φορέων Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν φορείς, συλλογικότητες, πολίτες και παρατάξεις της Ηλιούπολης με αφορμή την αποκλειστική μετατροπή του τοπικού κέντρου υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο κατά του COVID-19.

Η κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και είναι η δεύτερη στη σειρά, με μεγαλύτερη συμμετοχή από την πρώτη. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία καταγγέλουν την ακύρωση εκατοντάδων ραντεβού ασφαλισμένων, γεγονός που έχει προκληθεί από την «απορρόφηση» των ιατρών του κέντρου υγείας για τις ανάγκες της καμπάνιας εμβολιασμού.

Τόσο οι φορείς όσο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχουν εκδόσει δύο διαφορετικά ψηφίσματα, τα οποία ωστόσο έχουν ως κοινό αίτημα την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των δομών υγείας του κέντρου, αλλά και την άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του κέντρου υγείας της πόλης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο χθεσινό (2/2) δημοτικό συμβούλιο, οι γιατροί του κέντρου υγείας έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία 10 χρόνια, και σήμερα είναι μόλις 26 από 108 το 2009.

ika 02 Κινητοποίηση Πολιτών & Φορέων Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης καθώς και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής,

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τo video του ilioupolinews.gr, οι διαδηλωτές κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ έκλεισαν τον δρόμο για λίγη ώρα, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χώρος να διασκορπιστούν προς αποφυγή συνωστισμού. Mάλιστα, οι διαδηλωτές που έκλεισαν τον δρόμο επέτρεπαν σε λεωφορεία, σχολικά και ασθενοφόρα να περάσουν, χωρίς ωστόσο να λείψουν και μικροεντάσεις με διερχόμενους οδηγούς ΙΧ.

Όσο για την παρουσία της αστυνομίας, ήταν απόλυτα διακριτική, χωρίς να παρέμβει.

YouTube video

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ