Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Συνεδριάζει Για 3η Συνεχή Φορά Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Δέσμευση Κοκοτίνη Για Υπερψήφιση Του Προϋπολογισμού

Σήμερα Παρασκευή 7/12/2018 και ώρα 18:00 συνεδριάζει για 3η συνεχή φορά το δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης για το 2019.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Συνεδριάζει Για 3η Συνεχή Φορά Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Δέσμευση Κοκοτίνη Για Υπερψήφιση Του Προϋπολογισμού

Σήμερα Παρασκευή 7/12/2018 και ώρα 18:00 συνεδριάζει για 3η συνεχή φορά το δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης για το 2019.

Στα δυο προηγούμενα δημοτικά συμβούλια (22/11/2018 & 03/12/2018), ο προϋπολογισμός είχε καταψηφιστεί, καθώς η δημοτική αρχή δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», αριθμεί πλέον μόνο 19 δημοτικούς συμβούλους, αφού κατά τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου ανεξαρτητοποιήθηκαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους και δύο αντιδήμαρχοι. Έτσι, χάθηκε η πλειοψηφία για την δημοτική αρχή, καθώς σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων, η παράταξη του Δημάρχου διαθέτει 19.

Η Στάση Των Ανεξάρτητων

Οι ανεξαρτητοποιημένοι από την παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, ενώ ερωτηματικά γεννά η στάση του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος ήταν εκείνος είχε καταρτίσει τον προϋπολογισμό πριν παραιτηθεί.  Μετά την δεύτερη συνεδρίαση μάλιστα, οι 5 ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Βαλασόπουλου, εξέδωσαν μια σειρά από προτάσεις για τη διάθεση των κονδυλίων της υπόθεσης προμήθειας κάδων απορριμάτων σε άλλους τομείς του προϋπολογισμού. Γύρω από αυτή την πρόταση δημιουργήθηκε μια κόντρα με τον Δήμαρχο, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο στο οποίο ένας εκ των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων ζητούσε τον Φεβρουάριο του 2018 την αντικατάσταση των κάδων, γεγονός που για τον δήμαρχο γεννά αντιφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Χατζηδάκης, κατά την δημοσίευση της επιστολής παραίτησής του είχε κατηγορήσει την δημοτική αρχή για έκνομες ενέργειες, τις οποίες ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου 2018. Τελικά, μετά από 2 επεισοδιακά δημοτικά συμβούλια για το θέμα, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Δεσμεύσεις Από Κοκοτίνη

Όλα δείχνουν πως η τρίτη συνεδρίαση θα έχει θετική έκβαση καθώς στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» Χρήστος Κοκοτίνης είχε αναφέρει χαρακτηρηστικά πως προτίθεται να υπερψηφίσει εφόσον δοθούν νομικές εγγυήσεις σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες δημοτικών συμβούλων που υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilioupolinews, η νομική υπηρεσία έχει ήδη κοινοποιήσει σχετική γνωμοδότηση σε όλους του δημοτικούς συμβούλους.

Τέλος, βήμα που επίσης βοηθάει προς την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από πλευράς Κοκοτίνη είναι και η ενσωμάτωση της πλειονότητας των προτάσεων της μείζονος αντιπολίτευσης στο σχέδιο προϋπολογισμού από την δημοτική αρχή.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ