Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έχασε Την Πλειοψηφία Στο Δημοτικό Συμβούλιο Η Δημοτική Αρχή

Mετά από 4 ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων σε δύο εβδομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Έχασε Την Πλειοψηφία Στο Δημοτικό Συμβούλιο Η Δημοτική Αρχή

Σε αχαρτογράφητα νερά φαίνεται πως μπαίνει ο δήμος λίγους μόνο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου, καθώς μετά την ανεξαρτητοποίηση 4 δημοτικών συμβούλων την εβδομάδα που διανύουμε, η παράταξη του Βασίλη Βαλασόπουλου “Πρώτα Η Ηλιούπολη” έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέσσερις Αποχωρήσεις Σε Δύο Εβδομάδες

Η περίοδος που πέρασε ήταν δύσκολη για την δημοτική αρχή, καθώς κατέγραψε 4  απώλειες. Τη Δευτέρα 8/10 οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντζινάς και Γιώργος Χατζηδάκης υπέβαλλαν την παραίτησή τους από τις θέσεις τους. Οπως αποκάλυψε το ilioupolinews οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι γνωστοποίησαν πως δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι, γεγονός που ώθησε τον δήμαρχο να ζητήσει την παραίτησή τους. Λίγες ώρες αργότερα, οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι ανεξαρτητοποιήθηκαν και από την παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη”.

Αργά το βράδυ της Τρίτης 16/10, το ilioupolinews δημοσίευσε αποκλειστικά την ανεξαρτητοποίηση άλλων δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής, του Παναγιώτη Βιδάλη και της Κατερίνας Χωματά. Οι αποχωρήσεις αυτές οριστικοποίησαν την αναστάτωση που επικρατεί στις τάξεις της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη”, ενώ πληροφορίες λένε πως θα υπάρξει και συνέχεια στις ανεξαρτητοποίησεις στελεχών.

Οι Νέοι Συσχετισμοί Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με δεδομένες τις τέσσερις αποχωρήσεις από την παράταξη του Βαλασόπουλου, οι ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο έχουν αλλάξει.

Η δημοτική αρχή διέθετε 24 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41, ωστόσο μετά τις 4 αποχωρήσεις, ο αριθμός κατέβηκε στους 20 κάτι που σημαίνει πως η δημοτική αρχή δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία για να ψηφίσει κρίσιμες αποφάσεις για την πόλη. Στην ουσία, για τους επόμενους 6 μήνες ο δήμος παραμένει ακυβέρνητος αν δεν υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ των παρατάξεων σε σημαντικά ζητήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι ένα δύσκολο εξάμηνο για την Ηλιούπολη, καθώς καμία απόφαση δεν θα μπορεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία.


Διαβάστε Επίσης: Βαρύτατες Κατηγορίες Και Πολλά Ερωτηματικά Από Την Επιστολή Παραίτησης Χατζηδάκη

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έχασε Την Πλειοψηφία Στο Δημοτικό Συμβούλιο Η Δημοτική Αρχή
  1. Ο/Η ΣΕΔ λέει:

    Από το καλοκαίρι κάποιος προσεύχεται μάλλον με την του Ησαϊα ρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ