Facebook Pixel

Το Σχολιο ΤηΣ ΗμεραΣ

Βαρύτατες Καταγγελίες Και Πολλά Ερωτηματικά

Η επιστολή παραίτησης του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη έχει σημεία τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ασχολίαστα.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Βαρύτατες Καταγγελίες Και Πολλά Ερωτηματικά

Σε αντίθεση με την επιστολή παραίτησης του Γιάννη Αντζινά, που αφήνει απλά αιχμές για αδιαφορία του Βαλασόπουλου ως προς κάποιες προτεινόμενες βελτιωτικές κινήσεις που είχε ο ίδιος προτείνει και εκφράζει μια ηθική πικρία, η επιστολή παραίτησης του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρρητη. Έχει σημεία τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ασχολίαστα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων γράφει:

[…]από την αρχή της συνεργασίας μας όποτε σου εξέφραζα τις ενστάσεις μου για έκνομες συμπεριφορές κάποιων λίγων μελών της Δημοτικής μας Αρχής σε έβρισκα πάντα σύμφωνο και πρόθυμο να αποτρέψει την εκδήλωση παρασιτικών καταστάσεων.

Αυτή ειναι μια πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία. Ο Χατζηδάκης αναφέρει ευθέως πως στελέχη της δημοτικής αρχής εκτέλεσαν παράνομες πράξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Οπως πολύ εύστοχα αναφέρουν οι “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” στο χθεσινό  δελτίο τύπου που εξέδωσαν, κάτι τέτοιο δεν είναι ένα απλό δημοτικό ζήτημα, αλλά χρήζει παρέμβασης εισαγγελέα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Γιατί ο κύριος Χατζηδάκης αφού είχε γνώση έκνομων πράξεων δεν τις κοινοποίησε -ως όφειλε- στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και στον αρμόδιο εισαγγελέα;
  • Γιατί ο ίδιος, εφόσον είδε αδιαφορία ως προς την πάταξη αυτών των φαινομένων, δεν παραιτήθηκε αμέσως για λόγους ευθιξίας, αλλά συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του;
  • Γιατί προτίμησε να δημοσιοποιήσει όλες αυτές τις καταγγελίες μετά την παραίτησή του;
  • Γιατί αναγκάστηκε να προβεί σε καταγγελίες όταν του ζητήθηκε η παραίτηση από τον δήμαρχο και αφού τον ενημέρωσε πως δε θα είναι υποψήφιος;

Η βαρύτητα των καταγγελιών του κύριου Χατζηδάκη -εφόσον φυσικά ισχύουν- βαραίνουν τόσο τον δήμαρχο όσο και όλη τη δημοτική αρχή και τα στελέχη της, διαχρονικά. Το ilioupolinews, έχει χρέος να κοινοποιήσει τις καταγγελίες στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και καλεί κύριο Χατζηδάκη να μιλήσει δημόσια για τις κατηγορίες που ανέφερε με στοιχεία, προκειμένου να ενημερωθούν οι Ηλιουπολίτες, άμεσα.

Προαναγγέλουμε την έναρξη μιας εκτενούς δημοσιογραφικής έρευνας που θα επιχειρήσει να ρίξει φως σε όλες τις καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ