Facebook Pixel

Το Σχολιο ΤηΣ ΗμεραΣ

Η Μεγάλη Χαμένη Ευκαιρία Ενός Συνασπισμού Παρατάξεων Στην Ηλιούπολη

Μια προσπάθεια συνεννόησης από τους συνεργούς που έπεσε στα βράχια.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Η Μεγάλη Χαμένη Ευκαιρία Ενός Συνασπισμού Παρατάξεων Στην Ηλιούπολη

Έχουμε γράψει στο παρελθόν τις έντονες διαφωνίες μας για το νέο πλαίσιο δράσης και λειτουργίας των Δήμων που εισάγει ο Κλεισθένης. Ωστόσο, πέρα από τις τρανταχτές αδυναμίες του, το νέο σύστημα έχει και τις θετικές του πτυχές.

Με τον Κλεισθένη είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία δυνάμεων, τουλάχιστον στα πολύ μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους δήμους. Ένα από τα θετικά που φαίνεται πως θα φέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι πως θα αναγκάσει τις παρατάξεις να αφήσουν πίσω τις προσωπικές και πολιτικές κόντρες “παλαιάς κοπής” που τις χωρίζουν και θα τις οδηγήσουν σε διάλογο και συνεργασία. Είναι κάτι το οποίο αναμφισβήτητα λείπει από τους δήμους σήμερα.

Το 2014, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην πλειονότητα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών,συσπειρώθηκαν γύρω από τον Χρήστο Κοκοτίνη. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε ντέρμπι, καθώς ο νυν Δήμαρχος κέρδισε με 850 ψήφους διαφορά.  Ο Κλεισθένης, πλέον,  αφήνει το περιθώριο όχι απλά μιας “ντιρεκτίβας” για τον δεύτερο γύρο, αλλά μιας εκ των προτέρων ευκαιρίας συνασπισμού παρατάξεων για ευρύτερη συνεννόηση στην Ηλιούπολη.

Μαθαίνουμε πως οι “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη” έκαναν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας την πρωτοβουλία να ανοίξουν έναν μεγάλο διάλογο που θα μπορούσε να οδηγήσει ενδεχομένως και σε κοινό ψηφοδέλτιο τόσο με την δημοτική κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις”, όσο και με το ΕΝΑΚ. Η προσπάθεια τους χτύπησε “σε βράχια”, καθώς οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν φάνηκαν πρόθυμοι στο ενδεχόμενο, όχι απλά συνεργασίας, αλλά έναρξης της συζήτησης!

Το παράδοξο είναι γιατί συνέβη κάτι τέτοιο;

Εάν αναλογιστεί κανείς το προεκλογικό σκηνικό στην Ηλιούπολη σήμερα, έχει τα εξής δεδομένα: Οι Συνεργοί, ως νέα παράταξη, ό,τι αποτέλεσμα και να φέρουν στις εκλογές, “γράφουν κέρδη” στο τέλος της ημέρας. Παρατάξεις όπως το “ΕΝΑΚ” και η “ΗΛΙΟΥ-Πόλις” είναι παρατάξεις με μεγάλη μεν αυτοδιοικητική εμπειρία, αλλά με φθορά. Οι σημερινοί επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παρά την τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία που διαθέτουν θα καταγράψουν σίγουρα “ζημιές” από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Οι Χρήστος Κοκοτίνης και Δημήτρης Πανταζόπουλος είναι αυτοδιοικητικοί με εμπειρία αλλά και σύνεση και για αυτό τον λόγο προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν δέχτηκαν να μπουν στη διαδικασία να συνεργαστούν με τη νέα γενιά αυτοδιοικητικών που ζυμώνεται στην Ηλιούπολη. Οι “Συνεργοί” δείχνουν με την διαχρονική υπεύθυνη στάση τους απέναντι σε μια σειρά πτυχών της δημόσιας ζωής του Δήμου, πως εκτός από νέοι ηλικιακά φέρνουν και φρέσκο αέρα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης, αφού κάνουν βήματα συνεργασίας που κανένας άλλος δεν έχει επιχειρήσει στο παρελθόν.

Τα οφέλη μιας πιθανής εκλογικής συνεργασίας θα ήταν πολλαπλά για όλες τις παρατάξεις που θα συμμετείχαν. Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και την πρωτιά, εάν σκεφτεί κανείς το γεγονός των 9 συνεχόμενων ετών διοίκησης Βαλασόπουλου και της όποιας φθοράς μπορεί να έχει η συγκυρία αυτή για τη δημοτική αρχή.

Η σημερινή αντιπολίτευση έχει μια ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα του προεκλογικού αγώνα. Μένει να δούμε αν μπορεί να φανεί αντάξια των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ