Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Υποψήφιος Με Την Παράταξη Του Γιώργου Χατζηδάκη Ο Κώστας Σεφτελής Στην Ηλιούπολη

Την υποψηφιότητα του με την παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί” ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Υποψήφιος Με Την Παράταξη Του Γιώργου Χατζηδάκη Ο Κώστας Σεφτελής Στην Ηλιούπολη

Την υποψηφιότητα του με την παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί” ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής.

Ο Κώστας Σεφτελής, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον Γιώργο Χατζηδάκη αποφάσισε να συμπορευθεί με την παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί”, καθώς όπως όλα δείχνουν οι όροι που έθεσε ικανοποιήθηκαν από τη νέα δημοτική παράταξη. Την Καθαρά Δευτέρα το ilioupolinews είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σεφτελή, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές που είχε με την παράταξη. Λίγες ημέρες αργότερα έλαβε την τελική του απόφαση και έτσι κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Σεφτελή:

 Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στους συμπολίτες μου, αποφασίζω στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να θέσω υποψηφιότητα ως συνεργαζόμενος με την Παράταξη«ΗλιουπΟλοι μαζί  – Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης», με υποψήφιο Δήμαρχο το συνάδελφο μου κ. Γιώργο Χατζηδάκη.

Στις επερχόμενες εκλογές θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε για το μέλλον και την προοπτική της πόλης μας και των κατοίκων της σε ένα νέο περιβάλλον, που θα το διαμορφώσουν τόσο οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιταχυνθούν, όσο και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τις τεράστιες κοινωνικοοικονομικές ανατροπές στην ευρύτερη περιοχή λόγω της επένδυσης στο παραλιακό μέτωπο.

Αυτές οι αλλαγές μπορούν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και κυρίως με μια ικανή διοίκηση στο τιμόνι του Δήμου  μας, που θα συνδυάζει τη γνώση με την εμπειρία, να είναι η αφετηρία για να σχεδιάσουμε την πόλη του μέλλοντος και της ανάπτυξης. 
Να καταστήσουμε την πόλη μας, συμπρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο των εξελίξεων. 
Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να εμπιστευτούμε:

 1. Όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.
 2. Όλους αυτούς που μπορούσαν και ήθελαν να προσφέρουν, αλλά το παρωχημένο πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του, τους είχαν θέσει στο περιθώριο.
 3. Τους νέους μας και το επιστημονικό μας δυναμικό στο σύνολο του.
 4. Τους συμπολίτες μας, που είναι στο εξωτερικό και που μπορούμε να τους ενεργοποιήσουμε και να τους αξιοποιήσουμε.
 5. Το προσωπικό του Δήμου μας που το προηγούμενο διάστημα εισέπραξε την απαξίωση και χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για την ανεπάρκεια της πολιτικής τους ηγεσίας.

Με αυτές τις πρώτες βασικές κατευθύνσεις, πρότεινα στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη και στον επικεφαλής του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο και στους συνεργάτες τους, να συμπεριλάβουμε στις άμεσες προτεραιότητές μας, τα παρακάτω:

1.Την ενεργοποίηση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης για το νέο αγώνα που θα δώσουμε για την κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας στο Δήμο Ηλιούπολης.

2.Την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και των κοινοχρήστων χώρων με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να μπει τέλος στην απώλεια σημαντικών εσόδων για το Δήμο μας.

3.Την ωφελιμότερη αξιοποίηση για την πόλη μας, των δυνατοτήτων που παρέχει η μελλοντική κατασκευή της υπόγειας σήραγγας του Καρέα, που δεν είναι άλλη, από την κατάργηση του τμήματος της Αλίμου – Κατεχάκη που διαπερνά την πόλη μας.

4.Την προώθηση της διαδημοτικής συνεργασίας σε σημαντικά θέματα και όπου είναι αυτή απαραίτητη, όπως:

 1.             η διαχείριση των απορριμμάτων,
 2.             η επιστημονικά σχεδιασμένη αναδάσωση του Υμηττού,

              iii.            η δημιουργία διαδημοτικού Κοιμητηρίου,

 1.             η δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και Κέντρου Αποτέφρωσης Οστών,
 2.             η δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων,
 3.             η σχεδιασμένη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των ηλιοθερμικών συγκεντρωτικών τεχνολογιών, κ.λπ.

5.Τη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης στον Υμηττό, με πολλαπλές χρήσεις και δραστηριότητες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα οργάνωσης, αξιοποίησης και ουσιαστικής προφύλαξης των δασών.

6.Την εκπόνηση Επιστημονικής μελέτης και στη συνέχεια διαβούλευση με τους επαγγελματίες της πόλης, για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την αύξηση θέσεων εργασίας.

7.Τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, ενισχύσεις του ηλεκτροφωτισμού και φυτεύσεις δένδρων και φυτών σε μεγάλα τμήματα της πόλης, ενταγμένες στο συνολικό προγραμματισμό.

8.Την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και την εφαρμογή της με τρόπο ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις των πολιτών και να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα της πόλης και της αγοράς της.

9.Τη δημιουργία πράσινων διαδρομών στην πόλη για πεζούς και ποδηλάτες και τη διασύνδεση τους με τους γειτονικούς Δήμους.

10.Τη διευκόλυνση της κίνησης των Α.μεΑ., των ηλικιωμένων και γενικά των πεζών.

11.Την ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προγραμματισμό των δρομολογίων της, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι στην πρόσβαση τους προς τους 3 σταθμούς του Μετρό, αλλά και οι πολίτες που θα πρέπει τουλάχιστον από τις 10:00 έως τις 13:00 να μετακινούνται προς τα καταστήματα και τις υπηρεσίες της πόλης μας.  

12.Την  κατοχύρωση της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες του Δήμου, όπως είναι οι εργολαβίες, οι προμήθειες, οι συντηρήσεις και οι παροχές υπηρεσιών κ.λπ., σε ότι αφορά όχι μόνο στη νομιμότητα, αλλά και στη σκοπιμότητα τους.

13.Την ενθάρρυνση της συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω των δομών της, στη διαμόρφωση του σχεδιασμού για την πόλη μας και του κοινωνικού ελέγχου.

14.Την αποκατάσταση της ουσιαστικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διευκόλυνση του έργου των Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων μέσα και έξω από αυτό.

15.Την ίση μεταχείριση και ενίσχυση του έργου των Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων.

16.Το σεβασμό και τη θωράκιση της αυτονομίας των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε δράσεις περιβαλλοντικές, στην προστασία του Υμηττού, στην προσφορά στα αδέσποτα ζώα και στην κοινωνική προσφορά στις ευπαθείς ομάδες.

17.Τη διοργάνωση της Αγοράς των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τρόπο που να μην πλήττει την τοπική αγορά, για συγκεκριμένα προϊόντα και με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις τους.

 1. Την αποκατάσταση των σχέσεων με τους πολίτες στη βάση της συνεργασίας, της ενημέρωσης και του ουσιαστικού διαλόγου.

19.Την οριοθέτηση των σχέσεων του Δήμου με την τοπική εκκλησία, χωρίς πελατειακές λογικές, προσπάθειες ανάμειξης στα εσωτερικά της θέματα και το αντίστροφο και με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους των δύο θεσμών.

20.Το σεβασμό στο έργο όλων των προηγουμένων διοικήσεων του Δήμου μας, από τους αείμνηστους  Δημάρχους Πεντάρη και Κιντή, μέχρι και αυτούς που ακολούθησαν στη συνέχεια, δηλαδή τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη με τη σημαντική του προσφορά των 16 ετών, τον κ. Ιωάννη Αναγνώστου, όπως και τον κ. Βασίλη Βαλασόπουλο,  διατηρώντας και ενισχύοντας ότι θετικό έχει γίνει στη θητεία τους.

21.Την αποκατάσταση των σχέσεων με το προσωπικό του Δήμου και κυρίως με το εργατοτεχνικό, σε συνδυασμό με την πλήρη αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (Τμήμα Καθαριότητας & τμήμα Πρασίνου), χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, με σεβασμό στα κεκτημένα τους, αλλά και με σεβασμό στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, που περιμένει πολλά από όλους μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη, όπως και τον κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο για την ειλικρινή τους στάση και τη θετική τους διάθεση, στοιχεία που αποτέλεσαν και τη βάση ώστε να υπάρξουν καθοριστικές συγκλίσεις, να αναμετρηθούμε με τις ιστορικές μας ευθύνες, να διευκρινίσουμε πολλά και να υπερβούμε ότι μας δημιούργησε το ασφυκτικό πλαίσιο, δηλαδή τις αυταρχικές συμπεριφορές, τις εγωκεντρικές λειτουργίες της προηγουμένης περιόδου, να μιλήσουμε για την αυτοδιοίκηση της πόλης μας και να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ. 

Διαπιστώσαμε πως σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να πορευτούμε ΜΑΖΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ και φυσικά όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ο νέος εκλογικός νόμος έδωσε τη δυνατότητα στις παρατάξεις να ανοίξουν ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία και να αφουγκραστούν τις ανάγκες της. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε!

Υπήρξε ατολμία από Δημοτικές Παρατάξεις να συναντηθούν, να συνευρεθούν και να συνδιαμορφώσουν ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση, που θα ανέτρεπε τη σημερινή καθεστωτική και παλαιοκομματική ηγεσία του Δήμου μας. 

Υπήρξε όμως μία σημαντική εξέλιξη την ύστατη στιγμή, που σε αντίθεση με την τάση της εποχής λόγω του εκλογικού νόμου, αυτοδιοικητικές δυνάμεις και ενεργοί πολίτες αποφάσισαν να συνεργαστούν, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και προσωπικά προτάγματα και μάλιστα πριν τις εκλογές, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες το προγραμματικό πλαίσιο αυτής της συμπόρευσης πολύ πριν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας των τελευταίων μηνών, είναι η Δημοτική Παράταξη «ΗλιουπΟλοι μαζί  – Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης» στην οποία αποφάσισα κι εγώ να συνεργαστώ και να δώσω τη μάχη μου στις επόμενες εκλογές για την πόλη μας και τους πολίτες της.

Η Δυναμική Τοπική Κοινωνία των Πολιτών, μας δείχνει το δρόμο.

Προχωράμε μπροστά!
Προχωράμε Όλοι Μαζί!
Προχωράμε Ενωτικά – Αυτοδιοικητικά για την Ηλιούπολη!

Υπενθυμίζεται πως το 2016 ο Κώστας Σεφτελής είχε αποχωρήσει από την παράταξη του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου, αφήνοντας αιχμές για αυταρχικές συμπεριφορές. Δύο χρόνια αργότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Χατζηδάκης, Γιάννης Αντζινάς, Παναγιώτης Βιδάλης, Τάσος Παναγιώταρης και Κατερίνα Χωματά ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, δημιουργώντας μάλιστα την παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί”, που διεκδικεί την ηγεσία του δήμου στις προσεχείς εκλογές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υποψήφιος Με Την Παράταξη Του Γιώργου Χατζηδάκη Ο Κώστας Σεφτελής Στην Ηλιούπολη
 1. Ο/Η Κωστας λέει:

  Αφαντοι στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ