Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Χρυσουλάκης: «Απαράδεκτη Η Συγχώνευση Τμημάτων Σε Σχολεία Της Ηλιούπολης»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Χρυσουλάκης: «Απαράδεκτη Η Συγχώνευση Τμημάτων Σε Σχολεία Της Ηλιούπολης»

«Απαράδεκτη», χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία της Ηλιούπολης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής του 4ο Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης Φώτης Χρυσουλάκης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook , στρέφεται έντονα κατά της απόφασης αυτής που αφορά την κατάργηση τμημάτων γενικής παιδείας στο 1ο Λύκειο Ηλιούπολης, 1 τμήμα Λυκείου και στο 2ο Γυμνάσιο, 1 τμήμα Β΄ Γυμνασίου. Ο Φ. Χρυσουλάκης χαρακτήρισε ότι οι αλλαγές αυτές μόνο υπευθυνότητα και σοβαρότητα δεν επιδεικνύουν , αποδοκιμάζοντας έτσι κι άλλο το Υπουργείο Παιδείας που εδώ και μέρες δέχεται μια θύελλα αντιδράσεων από γονείς και μαθητές για το συγκεκριμένο ζήτημα, θέτοντας όλοι εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα η ανακατάταξη των τμημάτων σε γενικό σύνολο μαθητών στα 26 άτομα ανά τμήμα και μετά από ένα μήνα έναρξης των μαθημάτων , βρίσκει εξαγριωμένους τους γονείς των παιδιών που δικαιολογημένα θεωρούν ότι αυξάνεται ο υγειονομικός κίνδυνος από τον COVID-19, την στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών ειδικά στις μικρότερες τάξης του γυμνασίου.

Επιπλέον προβλήματα προκύπτουν και στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και την Ύλη των μαθημάτων διότι η ανακατάταξη των τμημάτων θα φέρει αποδιοργάνωση στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς , ενώ σύμφωνα με τον κ. Χρυσουλάκη θα προκύψουν και ακάλυπτα ωράρια εκπαιδευτικών. «Τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις, στο όνομα της περικοπής οικονομικών πόρων από την Δημόσια Παιδεία, είναι φανερό, ότι όχι μόνο δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο και προσβάλλουν την αξία του, αλλά αποδομούν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο», αναφέρει στην ανάρτηση του ο αιρετός.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ