Facebook Pixel

Επικαιροτητα

2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης: Αποχή Μαθητών Σε Ένδειξη Διαμαρτυρίας Για Τις Συγχωνεύσεις Τμημάτων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης: Αποχή Μαθητών Σε Ένδειξη Διαμαρτυρίας Για Τις Συγχωνεύσεις Τμημάτων

Σε αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων προέβησαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για συγχωνευση τμημάτων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το υπουργείο ετοιμάζει συγχώνευση των 4 τμημάτων της Β’ Γυμνασίου σε 2, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τους μαθητές ανά τάξη σε τουλάχιστον 26, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, πέρα από τους υγεινομικούς κινδύνους που ενέχει, καθιστά δυσκολότερη τη διδασκαλία από την πλευρά των εκπαιδευτικών, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της παράδοσης.

Αντιδράσεις Από Τον Σύλλογο Γονέων

Με επιστολή τους προς το υπουργείο, οι γονείς εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τους σχεδιασμούς των συγχωνέυσεων τμημάτων, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχει αρκετές αίθουσες διδασκαλίας και οι συγχωνεύσεις τμημάτων είναι «αδικαιολόγητες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Οι γονείς ζητούν να διατηρηθούν τα 4 τμήματα, ενώ επιφυλλάσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, ενώ σχεδιάζεται παρέμβαση-κινητοποίηση και στο υπουργείο παιδείας.

245590394 576355703796809 1477997735653158713 n 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης: Αποχή Μαθητών Σε Ένδειξη Διαμαρτυρίας Για Τις Συγχωνεύσεις Τμημάτων

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο 1ο Λύκειο Ηλιούπολης, όπου επίσης σχεδιάζεται συγχώνευση τμημάτων στα τμήματα της Α’ και της Β’ Λυκείου. Για το ζήτημα των συγχωνεύσεων έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει εξέλιξη στο εν λόγω αίτημα.

Update (13:09): Με δελτίο τύπου, γονείς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης ζητούν την άμεση κατάργηση των συγχωνεύσεων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ