Facebook Pixel

Παραδημοτικα

«Στρίβειν Δια Της Ηλιούπολης» H Κουμουνδούρου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Στρίβειν Δια Της Ηλιούπολης» H Κουμουνδούρου

Μια είδηση που πέρασε στα «ψιλά» την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η σειρά επαφών που είχε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δημάρχους γειτονικών Δήμων.

Οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν «πηγαδάκια» στις τάξεις της αριστεράς στην Ηλιούπολη, αφού συνάντησε σχεδόν όλους τους Δημάρχους από τους όμορους Δήμους ( τον Γιάννη Κωνσταντάτο από τον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, τον κ. Τάσο Μπινίσκο από τον Δήμο Δάφνης-Υμηττου, και τον κ. Κατωπόδη από τον Δήμο Βύρωνα) πλην του Δημάρχου Ηλιούπολης.

Όπως πληροφορούμαστε από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, οι λόγοι που ο κ. Τσίπρας άφησε την Ηλιούπολη «εκτός επαφών» είναι δύο.

Τανγκό Για… Τρεις

Ο πρώτος λόγος είναι οτι δεν θέλει να «ανοίξει μέτωπα». Είναι γνωστό στην πόλη, πως εκτός της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» που είχε παραδοσιακά το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αριστεράς φλερτάρει και ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης. Με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να ακούγεται όλο και πιο «δυνατά», ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να έχει δυσαρεστημένους σε μια δύσκολη δημοσκοπική συγκυρία, καθώς για την Κουμουνδούρου κάθε ψήφος είναι πολύτιμη. Άλλωστε είναι γνωστό πως ένας σοβαρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη θεωρείται «γαλατικό χωριό», με τον Αλέξη Τσίπρα να μην θέλει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει νέες εσωκομματικές τριβές σε τοπικό επίπεδο.

«Σιγή Ιχθύος» Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Ο δεύτερος λόγος κάνει περισσότερο «τζιζ» από τον πρώτο. Ο κ. Τσίπρας, στις συναντήσεις του με τους Δημάρχους συζήτησε για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας, δηλαδή για την επένδυση στο Ελληνικό, για το «κυβερνητικό πάρκο» στην ΠΥΡΚΑΛ και για το ζήτημα ιδιωτικοποίησης του Θεάτρου Βράχων στον Βύρωνα. Στην Ηλιούπολη, το αντίστοιχο «μεγάλο θέμα» είναι αυτό του ΚΥΤ και του διαδημοτικού κοιμητηρίου, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί «σιγήν ιχθύος» επί πολλούς μήνες. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες και έντονη δυσαρέσκεια σε αρκετούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, ενόψει μάλιστα του νέου προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού. Είναι προφανές οτι ελλείψει επίσημης κομματικής θέσης, ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να διακινδυνεύσει να εκτεθεί σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που έχει διχάσει τον προοδευτικό κόσμο στην Ηλιούπολη.

Όσο για το πολυπόθητο «χρίσμα» των εκλογών του 2023, ακόμα είναι νωρίς για να «κάτσει η μπίλια». Μέχρι τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ των δύο παρατάξεων που «φλερτάρουν» μαζί του. Όσο για μια «επίσκεψη» στην πόλη, ο κ. Τσίπρας έχει δεχτεί ουκ ολίγες «οχλήσεις», ωστόσο περιμένει καρτερικά την κατάλληλη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Στρίβειν Δια Της Ηλιούπολης» H Κουμουνδούρου
  1. Ο/Η ΤΟΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΟΣ λέει:

    Σωστά, εκτός από την κατάληξη της πρότασης που λέει : “…Είναι προφανές ότι ελλείψει επίσημης κομματικής θέσης, ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να διακινδυνεύσει να εκτεθεί σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που έχει διχάσει τον προοδευτικό κόσμο στην Ηλιούπολη….”.

    Διευκρίνηση: Για το θέμα του ΚΥΤ και του Διαδημοτικού Νεκροταφείου στον δασικό χώρο του Υμηττού, δεν υπάρχει κανένας διχασμός στον προοδευτικό κόσμο της Ηλιούπολης. Όλοι είναι αντίθετοι , εκτός από την παράταξη του Δημάρχου και τους “Συνεργούς”του.

    Επισημαίνεται επίσης, η απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του προωθούμενου Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ